PCR test ze slin či raději z nosu-spolehlivější?

Anonymní
12.2.22 23:48

PCR test ze slin či raději z nosu-spolehlivější?

Je PCR test ze slin stejně spolehlivý jako výtěrem z nosu? Či raději jít na výtěr z nosu, pokud chci, aby se mi pozitivita ukázala?

Antigen mám pozit., od pátka vysoké teploty. Na test mohu až pondělí odpoledne. Bude to 4. den od počátku příznaků, je pravděpodobnost, že budu ještě pozitivní?
Když už tím procházím, chtěla bych mít potvrzené.

Děkuji za příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22793
12.2.22 23:57

Já byla objednaná na preventivní ze slin (kloktací), ale jak na místě zjistili, že mi vyšel pozitivní antigen, přehodili to sami na výtěr z nosohltanu, že je to nejpřesnější.

edit: Jinak taky jsem byla nějaký třetí, čtvrtý den od nástupu příznaků, protože první antigen mi vyšel negativní. A dcera totéž, ta to měla ještě o den nebo dva dýl než já (taky antigen i při příznacích negativní), šla na PCR ve stejný den se mnou a už jí téměř nic nebylo, nevyjít mně pozitivní antigen, zvažovali jsme jí poslat už do školy. A vyšly jsme na PCR pozitivní obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13787
13.2.22 00:16

Měla jsem kloktací PCR a vyšel pozitivně, i když mi skoro nic nebylo, jen mě začínalo lechtat v nose. Šli jsme se synem, protože muži vyšel pozitivní antigen v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
13.2.22 00:28

Takhle… ze slin jsem chodila, když jsem potřebovala mít v ruce lejstro, že jsem byla na testu.
Když jsem se cítila pozitivní a chtěla jsem jistotu, vysloveně mi sami doporučili nosohltan jako přesnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27014
13.2.22 04:37

Nejpřesněji je z krku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65443
13.2.22 07:17

Lepsi je z krku. Druhy den priznaku pres pozitivní antigen jsem byla negativni, az sesty den od priznaku mi vysel pozitivni PCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
13.2.22 08:34

Cilivější je odber z nosohltanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
13.2.22 10:50

U omikronu se doporučuje výtěr z nosu i krku (úst). Jinak bývá test často falešně negativní… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65443
13.2.22 11:44
@KeckaJ píše:
U omikronu se doporučuje výtěr z nosu i krku (úst). Jinak bývá test často falešně negativní… :hug:

Jenomže takove odberove místo nenajdes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19024
13.2.22 11:46

@vokishka ale jo, u nás teď dělali z krku i nosu (dříve jenom z nosu)… ale třeba ve vedlejším městě dělají jenom z nosu, tak fakt asi jak kdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
13.2.22 11:51
@vokishka píše:

Muži to teď na jednom místě takhle brali oboje. Ale na dalších u nás dělají buď jen z nosu nebo dávají na výběr nos/plivací nebo nos/cucací.

Ale jinak je omikron loterie, znám člověka, kterýmu vyšel opakovaně negativní PCR z nosohltanu, i když měl příznaky, doma pozitivního muže a pozitivní antigen navrch. Snad to brzo skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65443
13.2.22 11:56
@Schnapi píše:
@vokishka ale jo, u nás teď dělali z krku i nosu (dříve jenom z nosu)… ale třeba ve vedlejším městě dělají jenom z nosu, tak fakt asi jak kdo

Mame tri odberova mista, jedno z nich to delalo tak nekdy do listopadu. Ted uz zadne, ani to nemocnicni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
13.2.22 12:04
@vokishka píše:
Mame tri odberova mista, jedno z nich to delalo tak nekdy do listopadu. Ted uz zadne, ani to nemocnicni.

U nás právě naopak :mrgreen: Muž přišel před 14 dnama vykulen, že na místě, kde mu to doteď dělali jenom z nosu, teď dělaj navíc i ten krk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
13.2.22 20:04
@vokishka píše:

Byli jsme já i manžel, každý na jiném a oběma nám dělali stěr z obou dutin… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.22 20:22
@ugluk píše:
Muži to teď na jednom místě takhle brali oboje. Ale na dalších u nás dělají buď jen z nosu nebo dávají na výběr nos/plivací nebo nos/cucací.Ale jinak je omikron loterie, znám člověka, kterýmu vyšel opakovaně negativní PCR z nosohltanu, i když měl příznaky, doma pozitivního muže a pozitivní antigen navrch. Snad to brzo skončí.

To je jak o mně. Doma muž pozitivní, já příznaky a negativní. Pak to vypadalo líp, ale pak zase hůř a priznaky. Dnes test, ale z krku. Čekám, jaký přijde výsledek. Antigenní test byl pozitivní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA