Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Já byla objednaná na preventivní ze slin (kloktací), ale jak na místě zjistili, že mi vyšel pozitivní antigen, přehodili to sami na výtěr z nosohltanu, že je to nejpřesnější.
edit: Jinak taky jsem byla nějaký třetí, čtvrtý den od nástupu příznaků, protože první antigen mi vyšel negativní. A dcera totéž, ta to měla ještě o den nebo dva dýl než já (taky antigen i při příznacích negativní), šla na PCR ve stejný den se mnou a už jí téměř nic nebylo, nevyjít mně pozitivní antigen, zvažovali jsme jí poslat už do školy. A vyšly jsme na PCR pozitivní obě.
Měla jsem kloktací PCR a vyšel pozitivně, i když mi skoro nic nebylo, jen mě začínalo lechtat v nose. Šli jsme se synem, protože muži vyšel pozitivní antigen v práci.
Takhle… ze slin jsem chodila, když jsem potřebovala mít v ruce lejstro, že jsem byla na testu.
Když jsem se cítila pozitivní a chtěla jsem jistotu, vysloveně mi sami doporučili nosohltan jako přesnější.
Lepsi je z krku. Druhy den priznaku pres pozitivní antigen jsem byla negativni, az sesty den od priznaku mi vysel pozitivni PCR.
U omikronu se doporučuje výtěr z nosu i krku (úst). Jinak bývá test často falešně negativní… ![]()
@KeckaJ píše:
U omikronu se doporučuje výtěr z nosu i krku (úst). Jinak bývá test často falešně negativní…
Jenomže takove odberove místo nenajdes
@vokishka ale jo, u nás teď dělali z krku i nosu (dříve jenom z nosu)… ale třeba ve vedlejším městě dělají jenom z nosu, tak fakt asi jak kdo
@vokishka píše:
Muži to teď na jednom místě takhle brali oboje. Ale na dalších u nás dělají buď jen z nosu nebo dávají na výběr nos/plivací nebo nos/cucací.
Ale jinak je omikron loterie, znám člověka, kterýmu vyšel opakovaně negativní PCR z nosohltanu, i když měl příznaky, doma pozitivního muže a pozitivní antigen navrch. Snad to brzo skončí.
@Schnapi píše:
@vokishka ale jo, u nás teď dělali z krku i nosu (dříve jenom z nosu)… ale třeba ve vedlejším městě dělají jenom z nosu, tak fakt asi jak kdo
Mame tri odberova mista, jedno z nich to delalo tak nekdy do listopadu. Ted uz zadne, ani to nemocnicni.
@vokishka píše:
Mame tri odberova mista, jedno z nich to delalo tak nekdy do listopadu. Ted uz zadne, ani to nemocnicni.
U nás právě naopak
Muž přišel před 14 dnama vykulen, že na místě, kde mu to doteď dělali jenom z nosu, teď dělaj navíc i ten krk ![]()
@vokishka píše:
Byli jsme já i manžel, každý na jiném a oběma nám dělali stěr z obou dutin… ![]()
@ugluk píše:
Muži to teď na jednom místě takhle brali oboje. Ale na dalších u nás dělají buď jen z nosu nebo dávají na výběr nos/plivací nebo nos/cucací.Ale jinak je omikron loterie, znám člověka, kterýmu vyšel opakovaně negativní PCR z nosohltanu, i když měl příznaky, doma pozitivního muže a pozitivní antigen navrch. Snad to brzo skončí.
To je jak o mně. Doma muž pozitivní, já příznaky a negativní. Pak to vypadalo líp, ale pak zase hůř a priznaky. Dnes test, ale z krku. Čekám, jaký přijde výsledek. Antigenní test byl pozitivní.
Je PCR test ze slin stejně spolehlivý jako výtěrem z nosu? Či raději jít na výtěr z nosu, pokud chci, aby se mi pozitivita ukázala?
Antigen mám pozit., od pátka vysoké teploty. Na test mohu až pondělí odpoledne. Bude to 4. den od počátku příznaků, je pravděpodobnost, že budu ještě pozitivní?
Když už tím procházím, chtěla bych mít potvrzené.
Děkuji za příspěvky.