Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ivik21 píše:
@Malaga nepřekáží, tak nechám a uvidím
Orchideje pouze dostávám
Dostávám, ale i si dělám radost ![]()
Jé holky, koukám, že se tu řeší péče o orchidej
Potřebovala bych radu, koupila jsem si před rokem orchidej a krásně kvetla, pak opadaly květy a stonek byl úplně suchý, tak jsem ho odstřihla, protože se několik měsíců nic nedělo. Listy jsou stále úplně zelené, ale vůbec nic se neděje. Myslím, že jsem jí asi zabila tím, že jsem jí zalévala, prý se má jen rosit, nebo nevím. Žádné nové výhonky nerostou, tak je asi na vyhození že? Asi si pořídím kaktusy ![]()
@VikiJ píše:
Jé holky, koukám, že se tu řeší péče o orchidejPotřebovala bych radu, koupila jsem si před rokem orchidej a krásně kvetla, pak opadaly květy a stonek byl úplně suchý, tak jsem ho odstřihla, protože se několik měsíců nic nedělo. Listy jsou stále úplně zelené, ale vůbec nic se neděje. Myslím, že jsem jí asi zabila tím, že jsem jí zalévala, prý se má jen rosit, nebo nevím. Žádné nové výhonky nerostou, tak je asi na vyhození že? Asi si pořídím kaktusy
nevyhazuj, starej se dál…některým to dlouho trvá než vyhodí květní pupen ![]()
@VikiJ Tak žádná kytka přece nekvete nonstop ![]()
Když moje dlouho nekvetou, tak je na chvíli přestanu zalévat, až mají scvrklé a „stříbrné“ kořeny. Pak zas pořádně zaleju a když tak přihnojím. Brzo pak začne růst stonek s květy.
@Pipet píše:Jak dlouho je nezaléváš? Já to
@VikiJ Tak žádná kytka přece nekvete nonstop
Když moje dlouho nekvetou, tak je na chvíli přestanu zalévat, až mají scvrklé a „stříbrné“ kořeny. Pak zas pořádně zaleju a když tak přihnojím. Brzo pak začne růst stonek s květy.
nevydržela a tu orchidej, co dlouho nekvete jsem zalila po 10 dnech ivtom studeném pokoji 15 stupnů. Přenesu jí už zpět do tepla?
@Bubu2828 Já je mám furt na stejném okně. Nezalívám… Pár týdnů, klidně i měsíc
Ony to v pohodě vydrží, mají dost vody právě v těch kořenech a listech.
UŽ MAM VŠECHNY ORCHIDEJE NA STEJNÉM OKNĚ. Ale cca po měsíci jí vyrostl stonek jen 10 cm, té druhé 5.Neni to málo?
@Bubu2828 píše:
UŽ MAM VŠECHNY ORCHIDEJE NA STEJNÉM OKNĚ. Ale cca po měsíci jí vyrostl stonek jen 10 cm, té druhé 5.Neni to málo?
buď ráda že vůbec roste ![]()
Doporucuji vzit cerstvou slupku od bananu do 1 litru ji nechat 24 hodin vyluhovat a pote zalevat timto orchideje, uvidite, jak krasne se jim bude darit! ![]()
@Ketris fakt jo? Pomaha to? Mne nova vzfy odkbete a uz nevykvete ![]()
Někdy pomůže dát orchidej na jiné okno. Má ráda okno slunné, ale zastíněné, nechce přímé slunko.
A jinak to chce opravdu čas než si orchidej na místo zvykne. Já jich takhle měla několik na okně v kuchyni a nekvetly asi rok až jsem se naštvala a chtěla jsem je vyhodit. A když jsem se k tomu odhodlala, tak koukám, co jim to leze a všechny vyháněly květy a pak prakticky bez přestávky kvetly několik let.
![]()
Nečetla jsem celou diskusi, ale všechny orchideje mi kvetou opakovaně, a to dvojím způsobem: po odkvětu květů z obchodu ustřihnout šlahoun nad třetím očkem. Někdy zůstane zelený a znovu obráží květy. Někdy uschne a pak se nic neděje několik měsíců. Za cca tři měsíce, často po přihnojení, ale zatím každá vyhnala květní šlahoun znovu. Momentálně jich mam pět- dvě kvetou na znovuobrazenych stvolech, z nichž jeden už je, můj',dvě vyhání šlahoun, jedna nekvete. Chce to hnojit, zalevam jednou týdně hodně a po hodině odleju vodu, a mám je na jihovýchodním okně. Nestinim.
@Ketris píše:
Doporucuji vzit cerstvou slupku od bananu do 1 litru ji nechat 24 hodin vyluhovat a pote zalevat timto orchideje, uvidite, jak krasne se jim bude darit!
To je dobrý, možná zkusím.
Já jich mám 5 a kvetou pořád. Někdy více, někdy méně. Jsou na východním okně. Zalévám tak, že dám skoro plný květináč, za 1-2 hodiny vyleju a sem tam dám tu hnojivou tyčku. Usychající šlahoun ustřihnu jen tam, kam uschnul, většinou vyhodí nový výhonek.
Mě se nikdy nelíbily, pořád to není moje top, ale daří se jim.
@Malaga nepřekáží, tak nechám a uvidím

Orchideje pouze dostávám