Péče o orchidej

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tattiana
21.3.17 11:18

@Malaga nepřekáží, tak nechám a uvidím :(
Orchideje pouze dostávám :think:

• Citovat
  • Upravit
26270
21.3.17 11:36
@ivik21 píše:
@Malaga nepřekáží, tak nechám a uvidím :(
Orchideje pouze dostávám :think:

Dostávám, ale i si dělám radost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
21.3.17 12:06

Jé holky, koukám, že se tu řeší péče o orchidej :D Potřebovala bych radu, koupila jsem si před rokem orchidej a krásně kvetla, pak opadaly květy a stonek byl úplně suchý, tak jsem ho odstřihla, protože se několik měsíců nic nedělo. Listy jsou stále úplně zelené, ale vůbec nic se neděje. Myslím, že jsem jí asi zabila tím, že jsem jí zalévala, prý se má jen rosit, nebo nevím. Žádné nové výhonky nerostou, tak je asi na vyhození že? Asi si pořídím kaktusy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
21.3.17 12:14
@VikiJ píše:
Jé holky, koukám, že se tu řeší péče o orchidej :D Potřebovala bych radu, koupila jsem si před rokem orchidej a krásně kvetla, pak opadaly květy a stonek byl úplně suchý, tak jsem ho odstřihla, protože se několik měsíců nic nedělo. Listy jsou stále úplně zelené, ale vůbec nic se neděje. Myslím, že jsem jí asi zabila tím, že jsem jí zalévala, prý se má jen rosit, nebo nevím. Žádné nové výhonky nerostou, tak je asi na vyhození že? Asi si pořídím kaktusy :mavam:

nevyhazuj, starej se dál…některým to dlouho trvá než vyhodí květní pupen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.3.17 12:33

@VikiJ Tak žádná kytka přece nekvete nonstop :think:
Když moje dlouho nekvetou, tak je na chvíli přestanu zalévat, až mají scvrklé a „stříbrné“ kořeny. Pak zas pořádně zaleju a když tak přihnojím. Brzo pak začne růst stonek s květy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
22.3.17 11:34
@Pipet píše:
@VikiJ Tak žádná kytka přece nekvete nonstop :think:
Když moje dlouho nekvetou, tak je na chvíli přestanu zalévat, až mají scvrklé a „stříbrné“ kořeny. Pak zas pořádně zaleju a když tak přihnojím. Brzo pak začne růst stonek s květy.
Jak dlouho je nezaléváš? Já to

nevydržela a tu orchidej, co dlouho nekvete jsem zalila po 10 dnech ivtom studeném pokoji 15 stupnů. Přenesu jí už zpět do tepla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.3.17 11:37

@Bubu2828 Já je mám furt na stejném okně. Nezalívám… Pár týdnů, klidně i měsíc :mrgreen: :nevim: Ony to v pohodě vydrží, mají dost vody právě v těch kořenech a listech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
22.4.17 20:37

UŽ MAM VŠECHNY ORCHIDEJE NA STEJNÉM OKNĚ. Ale cca po měsíci jí vyrostl stonek jen 10 cm, té druhé 5.Neni to málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
22.4.17 20:41
@Bubu2828 píše:
UŽ MAM VŠECHNY ORCHIDEJE NA STEJNÉM OKNĚ. Ale cca po měsíci jí vyrostl stonek jen 10 cm, té druhé 5.Neni to málo?

buď ráda že vůbec roste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12239
22.4.17 20:42

Doporucuji vzit cerstvou slupku od bananu do 1 litru ji nechat 24 hodin vyluhovat a pote zalevat timto orchideje, uvidite, jak krasne se jim bude darit! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
22.4.17 21:14

@Ketris fakt jo? Pomaha to? Mne nova vzfy odkbete a uz nevykvete :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
22.4.17 21:26

Někdy pomůže dát orchidej na jiné okno. Má ráda okno slunné, ale zastíněné, nechce přímé slunko.

A jinak to chce opravdu čas než si orchidej na místo zvykne. Já jich takhle měla několik na okně v kuchyni a nekvetly asi rok až jsem se naštvala a chtěla jsem je vyhodit. A když jsem se k tomu odhodlala, tak koukám, co jim to leze a všechny vyháněly květy a pak prakticky bez přestávky kvetly několik let. :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
22.4.17 21:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
22.4.17 21:54

Nečetla jsem celou diskusi, ale všechny orchideje mi kvetou opakovaně, a to dvojím způsobem: po odkvětu květů z obchodu ustřihnout šlahoun nad třetím očkem. Někdy zůstane zelený a znovu obráží květy. Někdy uschne a pak se nic neděje několik měsíců. Za cca tři měsíce, často po přihnojení, ale zatím každá vyhnala květní šlahoun znovu. Momentálně jich mam pět- dvě kvetou na znovuobrazenych stvolech, z nichž jeden už je, můj',dvě vyhání šlahoun, jedna nekvete. Chce to hnojit, zalevam jednou týdně hodně a po hodině odleju vodu, a mám je na jihovýchodním okně. Nestinim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
23.4.17 09:11
To stačí, co by jsi chtěla ;) Sem tam jím dej hnojivo.
@Ketris píše:
Doporucuji vzit cerstvou slupku od bananu do 1 litru ji nechat 24 hodin vyluhovat a pote zalevat timto orchideje, uvidite, jak krasne se jim bude darit! :palec:

To je dobrý, možná zkusím.

Já jich mám 5 a kvetou pořád. Někdy více, někdy méně. Jsou na východním okně. Zalévám tak, že dám skoro plný květináč, za 1-2 hodiny vyleju a sem tam dám tu hnojivou tyčku. Usychající šlahoun ustřihnu jen tam, kam uschnul, většinou vyhodí nový výhonek.
Mě se nikdy nelíbily, pořád to není moje top, ale daří se jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí