Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Phalenopsisy mi kvetou opakovaně, mám je na východním okně. To jsou, které kvetou aktuálně, 4 mi dokvétají a další 3 mají nové výhony…myslím, že to hodně dělá to východní okno a pak teda nejsem pyšná
![]()
Dnes jsem si všimla, že mi zase raší pupeny, ale jedna orchidej se mi zlomila a pupeny a květy mam na stonku a listy na té druhé pulce. Mužu s tím něco udělat? Jde ten květní stvol zasadit? Zkusím to do mechu?
Ahoj holky, potrebovala bych poradit s orchidejí. Vyskytla se mi na nich puklice (kterou jsem dost dlouho ignorovala, protoze vypadala proste jako vyrustky te orchideje). Ale pak orchidej zacala byt lepkava a to uz bylo divne… Rozhodla jsem se s ni (s puklici) zatocit podle ruznych navodu na netu. Koupila jsem BIOOL (nechtela jsem chemicky postrik), smichala podle navodu, ponorila do toho roztoku kvetinac cca na 2 hodiny, pak poradne proplachla vodou, aby tam ni nezustalo, posplichala listy, vytrela vlhkost co zatekla do srdicka…
Jenze orchidej to zjevne nerozdychava, mela jsem stonek s 4 kvety a do tri dnu cely chradne a kvety zacinaji schnout (vsechny, ne jeden po druhem jako obvykle).
Prosim poradte, jak orchidej zachranit… listy zatim vypadaji v pohode, ale evidentne ji to nedela dobre. Je pro me hodne dulezita, nechci aby vykapala uplne…
@dianem On ten Biool umi taky pekne zalepit průduchy, ale pises, zes ji i omyla, tak by to snad mělo byt v poradku. Zkus ji doprat nejake hnojivo a uvidíš…