Pečení dortu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2852
26.10.18 13:10

piškot je nejlépe nechat odležet, takže bych také upekla dnes, naplnila zítra a potáhla asi co nejpozději- nepoužívám žádné hmoty, jen čokoládu. Krém dělám podobně jako Taače- uvařit pudink, část nechat za stálého míchání zchládnout, pak pomalu přidávám do povoleného másla až mi přijde chut a konzistence OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 17:26

@xstrasilka a ten smrt Velvet se neroztece? Já právě taky nemam rada ten maslovy, ale když se to smíchá s tím pudinkem tak na obmazani pod marcipan je dobry :) děkuji moc za rady a povzbuzeni :) :kytka:
@Taače děkuji moc za recept :kytka: my máme právě rádi spis smetanovejsi krémy s ovocem. Ano, marcipánem 3:1. Zatím jsem s tím naštěstí neměla problém. Ale u prvního dortu jsem dala pod něj jen máslo s cukrem, a u druhého s pudinkem. Ani jednou jsem nedělala mantinely. Ty budu dělat teď poprvé.

Holky a ještě, nevíte náhodou, jestli si můžu obarvit marcipán barvickama den dopředu? Jsou to takové ty tekuté, co se nanáší paratkem. Ze bych pak nabarveny marcipan zabalila zpět do folie, a nechala do dalšího dne na suchém místě? Nebo to musím tesně před potahovanim? S časem to mam docela na nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.18 17:29

@smudlinky tak to je super :kytka: a piškot rozkrajujes po vychladnutí nebo až před plněním? A pudinkový maslovy krém - můžu uvařit pudink dnes večer a nechat jen tak do rána? Až pak šlehat? Samozřejmě zakrytý folii. Ráno bych potřebovala začít co nejdřív právě. Tak at nečekám na zchladnuti pudinku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2202
26.10.18 18:57

No nepotíram ten dort krémem a v místech, kde trošku vyčuhuje, jak je prodávaný, tam mi to nevadí, do druhého dne to v pohodě vydrží. A ten Smartflex je fakt dobrej jak se s ním skvělé pracuje, tak i dobře chutná.

Edit. Moje letošní tvorba, inspirovala jsem se na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.18 12:35

@xstrasilka tak ty se ti povedly :potlesk: ten se sýrem je luxusniiii :kytka: :) s tím smartflexem nemam vůbec zkušenost. Ani nevím jak vlastně chutná. Ale z dětství mám zafixovane, že když to nebyl marcipán, tak nic moc :lol: to jsem vždy zboznovala. Hlavně figurky :) ale porovnávám pouze s fondanem. Tak příště zkusím tento smartflex. Děkuji moooc :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.18 12:41

Jinak holky, dort už mám naplněný i obmazany, a už se chladí v lednici. Včera jsem sháněla jahody, byla v několika obchodech a nikde nic. Až v Bille jsem sehnala aspoň maliny. Ale to byly nervy :lol: a krém jsem dala mascarpone, zakysanou smetanu a smetanu na slehani vyslehanou se smeta-fixem. Dookola maslovo pudinkový krém. Teď už jen nechám do zítra v lednici a ráno budu barvit marcipan a potahovat a zdobit. A kolem 14.00 předávat oslavenci :) tak už se snad vše povede. Chtěla jsem potahovat ještě dnes večer, ale mám z toho čím dál větší obavy. Tak to radši nechám až na ráno. Mockrát Vám Děkuji za rady :hug: jste zlaté :kytka: :srdce:
 Tereza

• Citovat
  • Upravit
2202
27.10.18 14:18

Nám právě nechutná marcipán, dřív jsem dělala potahovku v marschmalow bonbónů, ale bylo to děsně pracný a na modelování to nebylo moc vhodný, pak jsem u sousedky ochutnala Smartflex a viděla jsem, jak se s ním krásně pracuje, tak letos jsme koupili 4 kg kyblík bílé a nabarvili, tak uz jen vytáhnu, co potřebuju a modeluju, potahuju, užíráme :)

Tak ať se dort i oslava povedou :kytka: a pošli pak fotku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.18 10:15

@xstrasilka a jak dlouho to vydrží? Já si právě vždy marcipán objednám jen na ten dort. Dlouhá výdrž tam bohužel není. Ale teď mluvím jako bych pekla každý víkend :D toto je můj 3. dort. Ale moc ráda to vyzkouším z toho co ty :) aspon poznáme i něco nového :)
Dortík už mám hotovy, tak přidávám i fotku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.18 10:22

@smudlinky @Taače @xstrasilka
Holky, já Vam mockrát děkuji za cenné rady :hug: opravdu moc mi to pomohlo, a taky snížilo nervozitu :lol:
Prvni jsem chtěla dort s figurkami, ale na to jsem bohuzel neměla tolik času. Tak jsem zkusila objednat jedlý papír. Ještě mám svíčku číslici, ale tu dam až před předáním. Tak snad se bude oslavenci libit :) Fotky jsou u příspěvku výš. Ještě jednou Vám moc moc DĚKUJI :hug: :kytka: :srdce:
 Tereza

• Citovat
  • Upravit
2202
29.10.18 19:54

Moc hezký, povedl se :palec:
Klidně rok ta hmota vydrží, má dlouhou trvanlivost ;) dělají i menší balení, ale jsem ráda, že jsme vzali to velké, nám se v platila, potahovala jsem i beránka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 13:38

@xstrasilka Děkuji moooc :) Joo jsem spokojená. Nejsem žádný expert takže z toho mám radost :lol: ten beránek je supeeeeer! :palec: :potlesk: :kytka: to by mě snad nenapadlo, skvělý nápad :) děkuji moc za radu, prjste jdi do toho :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2202
30.10.18 15:03

Holky se právě chtěly zúčastnit soutěže o nej beránka a zároveň tou dobou má manžel narozeniny, tak jsem si to na beranovi vyzkoušela a pak se vrhla na dort - zahrádka. S tím mi taky holky pomáhaly, dělaly mrkvičky, salát. Poníci ti byli na přání, ale jako překvápko pro starší, udělala jsem je týden předem a dala do krabičky v lednici, takže pak už to nezabralo tolik času. A naposledy jsem dělala pro mladší myšky v sýru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
17.2.19 14:40

Krásný den dámy :-)

rozhodla jsem se letos připravit dortík manželovi k narozeninám.
Ráda bych vás poprosila o pár rad.
1. Korpus upéct den dopředu a hned rozříznout nebo rozříznout až druhý den před promazávaním?
2. Upečený korpus vyndat hned po upečení z trouby nebo nechat dojít při otevřených dvířkách.
3. Šlehačku na dort dělat se stužovačem nebo bez?

Děkuji za pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
17.2.19 14:46

@Sion ahojky, korpus si upec den předem. Vychladlé zábal do fólie a dej do lednice. Upečený korpus vyndej a obrat vzhůru na mřížku (vyrovná se), pokud použije kvalitní 40%slehacku nepotřebuješ stuzovac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
17.2.19 15:07

Korpus upeč klidně den předem, rozkroj ho kdy chceš. Upečený vyndat ven a obrátit. Šlehačku dělám bez stužovače, používám kvalitní vysokoprocentní, přidám do ní cukr a chce to fakt pořádně vyšlehat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí