Pečení dortu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.9.16 20:14

@hanulka.iks 800g mouč. cukru, 400g suš. mléko,4 lžice medu, 4 lžice vody, víc jak 1 lžice mandl. aroma a lžičku oleje…myslíte že když k hmotě ještě přidám suš. mléko že to bude ok, nebo mám prostě udělat novou hmotu…právě hmota mi moc přeslazená nepřijde :nevim: v tomto poměru…

@BarkingPaw jakou hmotu máte na mysli? děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
12.9.16 21:20

@ježourek x.x.x zkusila bych za pár dnů, až bude pořádně uleželá, kousek vypracovat a pokud bude lepit, přidala bych ;) ale má se přidávat obojí, i mléko i cukr, takže bych si udělala směsku v tom poměru, co je v receptu a postupně přidávala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.18 17:01

Budu péct dort a potřebuji radu.
Dort bude mít 3. Patra a jedno bude vysoké cca 5 cm a průměr 16 cm.
Kolik krému budu potřebovat když krém budu dávat na potření pater i ale i vnější strany ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
6.8.18 17:58

Záleží kolik krému máte z jedné várky;-). Ten krém, co dělám já (základ pudink a 1/2 másla vyšlehat) bych udělala jen z jedné várky, normálně mi totiž vystačí na průměr dortu 25 cm a mažu strany, rozřezávám korpus vejpůl plus mažu nahoru, zdobím a ještě mi většinou trocha zbyde. Pokud byste ale chtěla ještě rozřezávat ta jednotlivá patra a vymazávat zevnitř, zvážiola už bych asi udělat to ze dvou várek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.18 18:10

:srdce: @bloesty
Nebudu to nijak rozkrajovat :)
A jinak kolik přibližně toho krému máte? Myslím v Gramech.
Protože je dosti možné, že to bude tak na stejno.
Hlavně chci zkusit koupit jeden krém ale ten má nějak 435 gramů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
6.8.18 18:27

Tak to netušim, nikdy jsem to nevážila ani objem neměřila, ale odhadla bych to tak na 700 g (půl litru mléka 500 g + pudink prášek 40g + půlka másla 125 g + nějaký cukr, kakao, kokos, oříšky…). Tenhle krém je mimochodem naprosto bezkokurenční, dobrej a snadnej ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.18 21:41

@bloesty
Jdemi o to, že na ten krém budu dávat ještě maslovy ozdoby, a nevim jestli by to na pudinkovem šlo :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
6.8.18 22:08

@Anonymous159 Ty rozměry jsou správně? 5cm vysoký korpus a ten spodní největší jen 16cm v průměru (a na tom teda ještě dvě patra s ještě menším průměrem)? Na takový pididortík ti bude stačit fakt maličko (půl kg krému podle mě stačí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.18 22:16

@zrcadlo
Každý ten korpus bude stejného rozměru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
6.8.18 22:40
@Anonymous159 píše:
@zrcadlo
Každý ten korpus bude stejného rozměru :)

Aha, takže ne třípatrový dort, ale dortík cca 15-20cm vysoký a 16cm v průměru, dvakrát prokrojený, tzn. dvě vrstvy krému dovnitř a potřít to okolo a nahoru? Budeš to uvnitř promazávat ještě marmeládou nebo prokapávat sirupem, aby to nebylo moc suché?
Jinak matematickým výpočtem, když bys chtěla u tohoto průměru dvě centimetrové vrstvy krému (uvnitř 2×), tak to vyjde na 0,4l krému. Podle plochy válce když bude po obvodu a nahoře 2mm vrstva krému, tak by mělo stačit něco přes 0,1l krému, takže mi to vychází na 500-700ml i s ochutnáváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
7.8.18 08:33

Ahoj holky, další inspiraci na pečené i nepečené dorty najdete zde ;)

@Anonymous159 já bych udělala bych 2násobnou dávku, každopádně Ti to @zrcadlo bezvadně propočítala :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.18 10:37

@zrcadlo
Tak uvidím :)
Nejspíš tu polevu budu kupovat :) Ty maslove mi nijak nechutnaji :D jinak nebudu to mazat marmeladou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 11:42

Jak rozvrhnout přípravy

Ahoj holky :mavam: moc Vás prosím o radu. Na neděli cca 14 hod potřebuji upéct dort (obyčejný kruh). Dneska si chci upéct piškotový korpus, a teď nevím jak pokračovat. Myslíte, že bude stačit když zítra rano dort naplnim, pak cca po hodince obmazu maslovo pudinkovým krémem, a večer můžu potahnout marcipánem? Pak by byl do nedělního poledne v krabici v lednici. Nebo bude lepší plnit zítra večer a s marcipánem pokračovat až v neděli ráno? Zase se obávám aby to už nebylo pozdě :nevim:
Plnit budu mascarpone krémem s jahodami, a samozřejmě počítám i s mantinely. Ještě poprosím, pokud máte zkušenosti s již zmiňovaným pudinkovo maslovým krémem, budu ráda i za recept.
Nejsem žádná velká cukrarka. Toto je můj 3. dort, a to ještě víc jak po roce :roll:
Budu moc vdecna za každou radu :kytka:
A omlouvám se za anonym, ale dort je překvápko, tak nechci aby mě někdo poznal :)

• Citovat
  • Upravit
2202
26.10.18 12:07

Ahoj, taky to takhle dělám, v pátek upéct piškot, v sobotu naplnit a potáhnout (já teda používám smartflex velvet, ale to je jedno) a v neděli oslava ;) S tím máslovým krémem se nedělám, máme rádi šlehačku s mascarpone a ovocem a potahovku lupnu rovnou na dort, vydrží mi to. Tak ať se povede ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
26.10.18 12:08

Potahovala bych určitě až na poslední chvilku. Náplň budeš mít dost mokrou, tak ať má co nejmíň času prosáknout. My teda v cukrárně dáváme po špatných zkušenostech do potahovaných dortů jen máslové krémy (ty ztuhnou).

Jinak krém děláme klasicky na sáček pudinku (=1/2 l mléka) dvě másla. Pudink uvaříš podle návodu a necháš vychladit (posyp ho za horka celý moučkovým cukrem, neudělá se pak taková ta blána ;) ) Máslo by mělo mít pokojovou teplotu, co nejpodobnější tomu pudinku. A šleháš, dost dlouho, aby byl fakt skoro bílý. Pokud by se ti srazil, tak se to vyřeší jednoduše tak, že trochu krému nahřeješ do rozpuštění a zašleháš do jednoho místa - když to v tom místě už začne vypadat hezky, tak to pomalinku rozšleháš i do zbytku, fakt pomalu ale :)

Pak záleží na příchuti, buď přidáš jen cukr a rum, nebo rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu se solí, karamel, kaši z kávy a kapky vody,.....

Jinak, budeš celý potahovat pravým marcipánem jo?  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport