Recept na dort pro dítě k narozeninám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
15.1.22 14:15

Korpus klasika piškot se mi osvědčil, krém klasicka máslo mascarpone nebo máslo puding, dochutím aromatem atd. Fondán a marcipán si dělám sama, zadáš do googlu domácí fondán a marcipán a vyběhnou ti nabídky. Ceny asi cca do 500 max jen na svatební co jsem si pekla sama mi vyšlo asi cca 1200kc, ale zase jen díky tomu, že jsem si kupovala šablony na fondán a postavu nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
15.1.22 14:29

Jooooo a navody na to, jak udělat kytky, růže atd najdeš na Pinterestu a jedlý papír koupíš cca za,50kc a vykrajovátkama na cukroví nebo nožíkem si vyřežeš co potřebujeteš za tvar potravinářské barvy koupíš i v kaufu, albertu atd stačí jen trocha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
15.1.22 14:42

Já teda miluju dort, když je ořechový korpus a karamelová náplň.
Taková ta klasika- 2 hodiny vařit plechovku salka a pak to našlehat s jedním máslem. Ten je nej.
Ale u kamarádky cukrářky jsem měla ten, jak je tu vložený ten recept na korpus- že se udělá sníh a pak se zašlehávají žloutky, ona to pak proložila tvarohovou náplní - jen tvaroh vyšlehaný s máslem a cukem, proložila ovocem a byl taky výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
15.1.22 19:42
@Markéta188 píše:
Taky jsem chtěla naposledy ušetřit :mrgreen:
Ingredience mě vyšly na 1400,– + energie, pečící papír atd….
A 5 hodin práce.
Příště si nechám zase raději upéct :mrgreen:, ale povedl se :oops:

teeeeda, ten je! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
15.1.22 20:10

@Markéta188 úžasný 👍 smekám je nádhernej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
15.1.22 20:17
@Markéta188 píše:
A 5 hodin práce.

Krásný, dělala jsem podobný dceři k narozeninám. Stejně se to vyplatí, ten Tvůj je dvoupatrový, stál by určitě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
15.1.22 21:55

@zrcadlo dort je 2patrový, dělaný ze 4 korpusů. 2 druhy těsta (čokoládové, ořechové). Krém z mascarpone a másla.
Makronky mi pekla známá, to už bych nedala.
Já teda nevím, zda tušíte kolik stojí třeba 1 vanička mascarpone?
V tom dortu jich je 8. Čokolády 4. Másla 5 kostek. Vlašské ořechy, mandle, kvalitní džem. Pak samozřejmě klasické suroviny na těsto. Ovoce v zimě stojí nehorázné peníze….
Asi jsem si vybrala finančně náročný dort, jen jsem tím chtěla říct, že 2 tisíce za dort není zas taková velká částka, když si vezmu, kolik to stálo mě a hlavně ten čas.

Jinak holky děkuji za pochvalu, dort jsem dělala poprvé, ale asi i naposledy :lol:
Byla to fakt piplačka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
15.1.22 22:12

@Markéta188 ty jo tvůj první dort 8o Krásný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16117
15.1.22 22:18
@Markéta188 píše:
@zrcadlo dort je 2patrový, dělaný ze 4 korpusů. 2 druhy těsta (čokoládové, ořechové). Krém z mascarpone a másla.
Makronky mi pekla známá, to už bych nedala.
Já teda nevím, zda tušíte kolik stojí třeba 1 vanička mascarpone?
V tom dortu jich je 8. Čokolády 4. Másla 5 kostek. Vlašské ořechy, mandle, kvalitní džem. Pak samozřejmě klasické suroviny na těsto. Ovoce v zimě stojí nehorázné peníze….
Asi jsem si vybrala finančně náročný dort, jen jsem tím chtěla říct, že 2 tisíce za dort není zas taková velká částka, když si vezmu, kolik to stálo mě a hlavně ten čas.Jinak holky děkuji za pochvalu, dort jsem dělala poprvé, ale asi i naposledy :lol:
Byla to fakt piplačka :mrgreen:

Tak ta fotka na mobilu asi zkreslovala, podle velikosti malin jsem odhadla průměr a výšku dortu asi špatně, omlouvám se. A ano, vím, kolik stojí mascarpone a máslo, peču často, ale 2kg mascarpone + 1 a čtvrt kg másla bych na tento dort neodhadla, to mi přijde hrozně moc. Dort je krásný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76303
15.1.22 22:19
@Markéta188 píše:
A 5 hodin práce.

krásný, ten by byl od cukráře určitě za víc jak 2000,–-, ale vždycky se chci zeptat - jak potom ty dorty krájíte - tu výzdobu nahoře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
15.1.22 22:30
@zrcadlo píše:
Tak ta fotka na mobilu asi zkreslovala, podle velikosti malin jsem odhadla průměr a výšku dortu asi špatně, omlouvám se. A ano, vím, kolik stojí mascarpone a máslo, peču často, ale 2kg mascarpone + 1 a čtvrt kg másla bych na tento dort neodhadla, to mi přijde hrozně moc. Dort je krásný.

Pravda, že na fotce vypadá fakt malý. Ale byl velký. Větší forma měla 32cm, menší myslím 26? Dort se rozdělil mezi 15 lidí a ještě kousek zbyl.
Každopádně kdybych udělala klasické piškotové těsto a hodila tam nějaký krém z tvarohu, nebo pudingu, tak opravdu vyjde na polovinu :oops:
Já ho dělala právě podle receptu známé. Má svoji cukrárnu a strašně mi od ní chutnal, ale ta cena za ingredience mě fakt překvapila.
A já si vždycky myslela, kolik ty cukrářky na těch dortech nevydělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
15.1.22 22:31
@stinga píše:
krásný, ten by byl od cukráře určitě za víc jak 2000,–-, ale vždycky se chci zeptat - jak potom ty dorty krájíte - tu výzdobu nahoře?

My jsme makronky a pusinky sundali a poprali se o ně zvlášť :lol:
Je to spíš jen na oko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
16.1.22 01:53

@Markéta188 já myslím, že ty tisíce za ozdobné dorty od cukrářek jsou zasloužené, protože je to ještě x hodin práce a svojí práci si asi necení na 50/h… Takže pak to samozřejmě ještě naroste.
Já peču synovi k narozeninám velký medovník a už jen to dělám asi tři hodiny, když jsem je ještě zdobila, tak to bylo třeba dalších 6-8h navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
16.1.22 08:09
@Markéta188 píše:
A 5 hodin práce.

Máš to krásný :palec: v létě je to s ozdobou prostě jednodušší, tebto mě vyšel max na 500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.1.22 12:52

@Pidulka1991 krása :palec: :potlesk: :potlesk: hned mám inspiraci na další pokus..ale opravdu povedené nádherné :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí