Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Peču každým rokem, počet druhů závisí na chuti péct a na časových možnostech, loni asi 9 druhů. Loni jsem pekla asi 2 kg mixu i pro kamarádku. A na ochutnání pak dávám rodině a kamarádkám. A letos máme donést i do školky na besídku, tak budu muset něco upéct i dříve než jindy.
Co spíš řeším, je počasí.
Protože já jsem zvyklá dávat rozležet cukroví do chladu na balkon. Takže doufám, že na začátku prosince začne být venku konečně chladno, jinak to nemám kam dávat. ![]()
Manžel sladké moc nemusí, takže si u známé objednávám 1kg mixu pro návštěvy a spokojenost největší. Sama peču jen linecké kvůli dceři a z nepečného u nás ve větším množství jedou vosí hnízda (ty jí i manžel).
Peču a co mám školkové děti, tak musím péct i včas, aby bylo co donést na předvánoční dílničky
Pro děti perníčky a linecké, pro muže rohlíčky, každoročně vyzkouším i něco nového…no a pak dostanu několik krabic cukroví od ségry a mámy, které pečou dohromady asi tak 80 druhů
![]()
Pecu kazdy rok a moc se uz na to letos tesim. Pecu tak 10-15 druhu, ale letos jsem se rozhodla, ze upecu min, vloni se to nesnedlo. Takze vanilkove rohlicky, linecke, pak tlamky, ctverecky s kandovanym ovocem plnene citronovym kremem, pak oriskove srdicka, klasicke cokoladove cukrovi s mandli, moka kolecka, skoricove, sadlove, kokosove,.. toho je, co mame radi
z nepecenych pak vosi hnizda a rumove kulicky.
A taky delam vajecny konak ![]()
Bez vune peceni cukrovi by to nebylo ono ten advent
a uzirani
Jasně, že peču!! Se na to těším od srpna ![]()
Peču nejen nám - ale rozdávám kde mohu (neprodávám - rozdávám - chci dělat radost
…
Cukroví vždycky pekla pro celou rodinu babička, letos poprvé budu muset sama
Chystám se jenom na pár druhů - linecké, marokánky, marcipánové brambůrky a šlehačkové
Peceme, kazdej rok. Vzdycky se do toho s mamcou pustime a za jedno odpoledne mame hotovo pro obe dve. Delame linecky, pernicky a rohlicky, pak jeste nepeceny, vosi hnizda, kokosky a tak, to vetsinou tesne pred Vanocema, pac by se to snedlo ![]()
Jinak v Ikee maji v tom svedskym obchode za kasama vyborny pernicky na dozdobeni. Tak dobry perniky jsem hodne dlouho nejedla.
Já nikdy kvůli práci nepekla, nebyl na to čas, dostala jsem od rodiny, ale tento rok péct budu, v lednu rodím, tak využiju toho, že jsem doma a něco se ségrou ukuchtíme
![]()
Peču, bez pečení nejsou vánoce
Ale peču až od prosince. Dělám linecké, pracny, ořechy - všechno v mini dávce a pak dělám rafaelo kuličky, vosí hnízda, kakaové kuličky, sádlové kuličky, datle v čokoládě, pusinky (sníh), kokosky, čokoládové lanýže. Mám pár zdravých receptů, ale to klasické cukroví dělám z klasické mouky a dalších přísad, které normálně nejím.
Par let zpatky jsem pekla asi 5 druhu a vetsina se vzdy vyhodila, na sladke moc nejsme, takze je to pro me jen ztrata casu a penez
Letos upecu jen linecke a pracny, aby mohl syn „pomahat“, ale jinak koupim susene ovoce a orechy a budeme mlsat zdraveji. Navic jsem porad po porodu nezhubla a nehodlam byt zase o 5 kg tezsi ![]()
Mame male mimco a letos to nedam., ![]()
Ale kdyby tady byl nekdo, kdo by mi udelal par vosich hnizd, rohlicku a orechu popripade pernicku a marokanek nezlobila bych se a samozrejmne zaplatim ![]()
Taky peču každý rok, ale u nás není problém s konzumací. Takže opravdu před vánoci je zákaz ujídání, protože bych taky mohla péct na 8 krát, a by na 24 něco bylo. Druhů peču dle času a nálady a kupované k nám taky nesmí, to by manžel nechtěl a hlavně já bych měla strach kvůli alergii to jíst.
A 23. 12. vánočka, aby na štědrý den byla k snídani.
Nepecu nikdy.