Pečete někdo na Vánoce cukroví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
18.11.15 16:44

Nepecu nikdy.

• Citovat
  • Upravit
5010
18.11.15 16:46

Peču každým rokem, počet druhů závisí na chuti péct a na časových možnostech, loni asi 9 druhů. Loni jsem pekla asi 2 kg mixu i pro kamarádku. A na ochutnání pak dávám rodině a kamarádkám. A letos máme donést i do školky na besídku, tak budu muset něco upéct i dříve než jindy.
Co spíš řeším, je počasí. :mrgreen: Protože já jsem zvyklá dávat rozležet cukroví do chladu na balkon. Takže doufám, že na začátku prosince začne být venku konečně chladno, jinak to nemám kam dávat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
18.11.15 16:49

Manžel sladké moc nemusí, takže si u známé objednávám 1kg mixu pro návštěvy a spokojenost největší. Sama peču jen linecké kvůli dceři a z nepečného u nás ve větším množství jedou vosí hnízda (ty jí i manžel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.11.15 16:52

Peču a co mám školkové děti, tak musím péct i včas, aby bylo co donést na předvánoční dílničky :D Pro děti perníčky a linecké, pro muže rohlíčky, každoročně vyzkouším i něco nového…no a pak dostanu několik krabic cukroví od ségry a mámy, které pečou dohromady asi tak 80 druhů 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
18.11.15 16:56

Pecu kazdy rok a moc se uz na to letos tesim. Pecu tak 10-15 druhu, ale letos jsem se rozhodla, ze upecu min, vloni se to nesnedlo. Takze vanilkove rohlicky, linecke, pak tlamky, ctverecky s kandovanym ovocem plnene citronovym kremem, pak oriskove srdicka, klasicke cokoladove cukrovi s mandli, moka kolecka, skoricove, sadlove, kokosove,.. toho je, co mame radi :D z nepecenych pak vosi hnizda a rumove kulicky.
A taky delam vajecny konak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
18.11.15 16:56

cukrovi

Bez vune peceni cukrovi by to nebylo ono ten advent :) a uzirani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
18.11.15 16:59

Jasně, že peču!! Se na to těším od srpna :D

Peču nejen nám - ale rozdávám kde mohu (neprodávám - rozdávám - chci dělat radost :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
18.11.15 17:07

Cukroví vždycky pekla pro celou rodinu babička, letos poprvé budu muset sama :( Chystám se jenom na pár druhů - linecké, marokánky, marcipánové brambůrky a šlehačkové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
18.11.15 17:07

Peceme, kazdej rok. Vzdycky se do toho s mamcou pustime a za jedno odpoledne mame hotovo pro obe dve. Delame linecky, pernicky a rohlicky, pak jeste nepeceny, vosi hnizda, kokosky a tak, to vetsinou tesne pred Vanocema, pac by se to snedlo :mrgreen:

Jinak v Ikee maji v tom svedskym obchode za kasama vyborny pernicky na dozdobeni. Tak dobry perniky jsem hodne dlouho nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
18.11.15 17:09

Já nikdy kvůli práci nepekla, nebyl na to čas, dostala jsem od rodiny, ale tento rok péct budu, v lednu rodím, tak využiju toho, že jsem doma a něco se ségrou ukuchtíme :P :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
18.11.15 17:10

@Z.jev Jak děláš ty marcipánové brambůrky prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.11.15 17:11

Peču, bez pečení nejsou vánoce :dance: Ale peču až od prosince. Dělám linecké, pracny, ořechy - všechno v mini dávce a pak dělám rafaelo kuličky, vosí hnízda, kakaové kuličky, sádlové kuličky, datle v čokoládě, pusinky (sníh), kokosky, čokoládové lanýže. Mám pár zdravých receptů, ale to klasické cukroví dělám z klasické mouky a dalších přísad, které normálně nejím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1659
18.11.15 17:13

Par let zpatky jsem pekla asi 5 druhu a vetsina se vzdy vyhodila, na sladke moc nejsme, takze je to pro me jen ztrata casu a penez :lol: Letos upecu jen linecke a pracny, aby mohl syn „pomahat“, ale jinak koupim susene ovoce a orechy a budeme mlsat zdraveji. Navic jsem porad po porodu nezhubla a nehodlam byt zase o 5 kg tezsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
18.11.15 17:14

Mame male mimco a letos to nedam., :roll:
Ale kdyby tady byl nekdo, kdo by mi udelal par vosich hnizd, rohlicku a orechu popripade pernicku a marokanek nezlobila bych se a samozrejmne zaplatim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
18.11.15 17:15

Taky peču každý rok, ale u nás není problém s konzumací. Takže opravdu před vánoci je zákaz ujídání, protože bych taky mohla péct na 8 krát, a by na 24 něco bylo. Druhů peču dle času a nálady a kupované k nám taky nesmí, to by manžel nechtěl a hlavně já bych měla strach kvůli alergii to jíst.
A 23. 12. vánočka, aby na štědrý den byla k snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí