Pečivo při alergii na BKM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pajanka píše:
@martina.se Není? Já jsem se někde dočetla, že v rohlících být může, nebo by spíš být mělo, ale mléko je drahé, tak už jsem si taky říkala, že v nich beztak ani není. Díky moc za reakci
chce to mrknout na složení - já kupuju takové, ve kterých mléko není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katscha Já nevím, jestli může nebo nemůže stopové množství
Když jsme ještě o alergii nevěděli, tak mléčné Sunarky mu nedělaly nic. Jenže jde o to, že to třeba jednou dvakrát nic neudělá a potřetí ho z toho může třeba bolet bříško.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a dotaz mimo. Myslíte, že můžu dát malému karob? kakaa se bojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajanka píše:
@katscha Já nevím, jestli může nebo nemůže stopové množstvíKdyž jsme ještě o alergii nevěděli, tak mléčné Sunarky mu nedělaly nic. Jenže jde o to, že to třeba jednou dvakrát nic neudělá a potřetí ho z toho může třeba bolet bříško.
Já jsem nesměla ani stopové množství v době, když jsem malého kojila. Nemyslím si ale, že by to něco udělalo, kdybych to nedodržela. Ale nepokoušela jsem to.
Našla jsem třeba na stránkách tesco složení celozrnné kaiserky, kterou miluju, a tam jsem zjistila, že obsahuje myslím také syrovátku, tak pak jsem si ji netroufla koupit ani v jiných obchodech. Prostě jsem kupovala raději balené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajanka je to tak, ze v kazdym jinak- musis pidit po slozeni. je to dost napalici, protoze obvykle v obchode ani neni u peciva a musis si to vyzadat a stejne je to neprehledne. V nasem penny trebas berou stejny chleba od dvou dodavatelu a od jednoho je se syrovatkou, od druheho ne. Protoze si nedokazu moc zapamatovat, kterej chleba v kterym kramu je bezpecnej, kupuji radeji balenej, ten ma alespon slozeni na obalu. Kdyz uz fakt slozeni zjistit nemuzes, nejbezpecnejsi je nejobycejnejsi konzumni - ale i v tom dokaze syrovatka byt. rojliky jsou povetsinou v supermarketech bezpecne, ale take ne vzdy. Sojovou bilkovinu resis, nebo ne? Ta tam taky totiz dost casto je, kdyz ne primo mliko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 píše:
No, alergie na karob se uvádí, že jde často ruku v ruce s ABKM. Stejně jako sója apod. Pokud alergii teda taky máte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 píše:
karob se bere jako bezpecnej, ale myslim, ze neni moc dobrej - respektive neni moc podobnej kakau. dle doslechu - nikdy jsem to nezkousela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katscha píše:
No, alergie na karob se uvádí, že jde často ruku v ruce s ABKM. Stejně jako sója apod. Pokud alergii teda taky máte.
to jsem teda o karobu nikdy neslysela, fakt? co ja vim, tak se prave alergikum doporucuje -napr slavna kase sinlac.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava jenže kakao je alergen
a nevím, čím bych mu ozvlášnila kaše, chleba a tak, protože nemůže ani ovoce, které mu stejně nechutná kromě borůvkové marmelády
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Sójovou bílkovinu nevím, ještě jsme ji nezkoušeli a ani nám ji netestovali.
Jinak karob by vadit neměl, je v těch dvou kaších pro alergiky, Sinlac a Nutrilon Allergy care.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 píše:
@Pudloslava jenže kakao je alergena nevím, čím bych mu ozvlášnila kaše, chleba a tak, protože nemůže ani ovoce, které mu stejně nechutná kromě borůvkové marmelády
a je na nej alergicky? ja bych ho zkusila, nema cenu vyhybat se alegrenum, na kterec alergii nema. zejmena pri ABKM uz ses omezena docela hodne, vsechno, co jen trochu snese, bych davala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se ještě zeptat, kdy jste pečivo začaly dávat? A jak si s ním vaše děti poradily? Mám z toho docela strach, synovi se z kousků občas navaluje. A taky se bojím, aby to nějak nevdechl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajanka píše:
@Pudloslava Sójovou bílkovinu nevím, ještě jsme ji nezkoušeli a ani nám ji netestovali.Jinak karob by vadit neměl, je v těch dvou kaších pro alergiky, Sinlac a Nutrilon Allergy care.
nutrilon allergy care znam jen jako UM, ona se dela i kaše?
sojova bilkovina je pry doist podobna kravske, tak se pri alergiich na mliko nema davat kvuli moznosti zkrizene reakce. kdyz se vyhybat soje i BKM, tak ses omezena asi tak v 90% hotovych vyrobku, protoze kam nemuze mleko, tam narvou soju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit