Pečivo při alergii na BKM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Teruna000 píše:
@Pudloslava jsem z toho takova nervozní
uplne chapu. a jake ma projevy? jestli jen travici, tak to zkus. jestli ekzem, tak to je napalici, protoze podle vysevu ekzemu se obvykle pozna kulovy, ten si dela, co chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Je to Nutrilon Allergy nemléčná kaše, to Care v názvu není, pardon. Složením je stejná jako Sinlac. http://detske-speciality.heureka.cz/…50g/recenze/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava ekzém i průjem…teď má ekzém na obličeji, loktech, nohách a nemůžeme přijít na to z čeho…dělali mu testy i na lepek, tak uvidíme, jak to dopadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
to jsem teda o karobu nikdy neslysela, fakt? co ja vim, tak se prave alergikum doporucuje -napr slavna kase sinlac.
Prý až 30% dětí s ABKM má i alergii na karob. Nemůžu teď najít stránky, ze kterých jsem si o té alergii četla, když to u nás bylo aktuální. Sinlac jsem také koupila, protože je tam uvedeno, jak je při této alergii vhodný, ale syn se po něm zhoršil. Netvrdím, že je to tím karobem. Při dietě jsem pila sojová mléka a jedla sójové jogurty (podávané i v nemocnici) i křupky s karobem, protože bez mléka (nebo spíš něčeho mléku podobného) bych se zbláznila a rýžová mléka mi nechutnala. Asi spíš záleží na tom, jak jedítě citlivé a zda mu k ABKM nepřibydou další alergie.
A např. v nemocnici mi dávali kozí sýr při ABKM dietě, přičemž se píše, že by se kravské mléko při alergii nemělo nahrazovat jiným živočišným. Metodika se při této alergii asi doktor od doktora dost liší
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katscha nemusis hledat, verim tomu. ja karob nikdy nezkousela, bylo to drahe a nemela jsem potrebu. bilkovinu jsem honila masem a lusteninama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Jenže já jsem si nedokázala odepřít sladké alespoň jednou za čas. Částečně mě vyškolila těhotenská cukrovka a sotva skončila, nastala mi nemléčná dieta - tzn. stále bez čokolády
. Takže karobem jsem to trošku obcházela:). Jinak v normální stravě je určitě postradatelný, teď si na něj ani nevzpomenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě opakuji otázku. Kdy jste prosím začaly dávat dětem pečivo a jak si s ním ze začátku poradily? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajanka hned jak začal sedět, tak dostával rohlík do kočárku…jinak dávám na kostičky a malej krmí střídavě sebe a psa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můj syn 6 měsíců, plně kojený do 4,5měsíce, ted kojení + příkrmy. Má ABKM (měl zelené průjmy s krví od 3 týdnů). jsem na bezmléčné dietě a malému vadí, i když bych snědla obyejný rohlík (bílý rohlík má syrovátku zřejmě u většiny pekáren). až začnu malému dávat pečivo (zatím jen masozeleninku, ovoce a na večer nemléčnou rýžovou kaši, přes den občas kukuřičné křupky), tak určitě pečlivě dle složení bez mléka. zpočátku se mi zdála přísná nemléčná dieta hrozná, ale teď mi přijde celkem ok. clověk vychytá pečivo, cukrovinky, místo mléka rýžové nebo kokosové… já se jen děsím, až budu mít málo mléka, co mu budu dávat, protože jsem zkusila Altheru od nestlé (hydrolyzované mléko) a opět krev ve stolici, takže nesnese ani ty peptidy, co z té bílkoviny zůstanou…musíme doufat, že z toho drobečci vyrostou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ještě poznámka: výrobci píšou „může obsahovat stopy mléka, sezamu, celeru atd“ vždy, když se ty suroviny používají v dané výrobně, takže „může obsahovat stopy“ jsem nikdy neřešila. spíš je opravdu důležité, aby to neobsahovalo mléčný tuk (skoro ve všech čokoládách, i hořkých), syrovátku (ve většině pečiva), laktozu (často v uzeninách). najdi si pekárnu, u které si nastuduješ složení a budeš brát od nich. já např. nakupuju pečivo v Bille + jedna místní pekárna + např. toustový chleba ARO světlý… pozor na rostlinné margaríny - snad jediný, co neobsahuje mléko, je flora light a perla s vitamíny. pečiva bych se určitě nebála, pokud je alergický jen na mléko, tak koupíš sopoustu výrobků spolehlivě bez mléka. já se spíš bojím, aby se v průběhu zavádění příkrmů neobjevila další alergie na něco nového. kaši Sinlac mám koupenou, ale ještě jsem ji z obavy také nevyzkoušela. ale chystám se na to v nejbližších dnech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavleon píše:
Ahoj, můj syn 6 měsíců, plně kojený do 4,5měsíce, ted kojení + příkrmy. Má ABKM (měl zelené průjmy s krví od 3 týdnů). jsem na bezmléčné dietě a malému vadí, i když bych snědla obyejný rohlík (bílý rohlík má syrovátku zřejmě u většiny pekáren). až začnu malému dávat pečivo (zatím jen masozeleninku, ovoce a na večer nemléčnou rýžovou kaši, přes den občas kukuřičné křupky), tak určitě pečlivě dle složení bez mléka. zpočátku se mi zdála přísná nemléčná dieta hrozná, ale teď mi přijde celkem ok. clověk vychytá pečivo, cukrovinky, místo mléka rýžové nebo kokosové… já se jen děsím, až budu mít málo mléka, co mu budu dávat, protože jsem zkusila Altheru od nestlé (hydrolyzované mléko) a opět krev ve stolici, takže nesnese ani ty peptidy, co z té bílkoviny zůstanou…musíme doufat, že z toho drobečci vyrostou
muzes davat neocate, to jsou jen aminokyseliny, na to nema alergii nikdo. ale je to hnus malovanej. ja to do decka dostat z flasky nemohu, v prikrmech mi to ji. mam presne stejne obavy, jako ty - jak dokojim, je bez mlika. tak vydrzet asi do roka, od roma mi ani starsi mliko (NC) uz moc nepili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, já vím, že mi zbývá při nejhorším neocate. a taky nutrilon DIGESTIV allergy care, který je narozdíl od Althéry bez laktozy. ale malej se tváří příšerně na každý příkrm (kromě kaše z MM), takže nečekám, že by Neocate pil s nadšením. No zatím kojím, i když to né vždy šlo hladce (bojkoty, opakované poklesy laktace snad k nule…) co bychom jako matky pro ty příšerky neudělaly, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kam nemůže mléko, tam narvou soju… hodně vtipný a trefný
měla jsem období, kdy jsem ze zoufalství nejedla ani soju a lepek, tak to je člověk fakt jen na rýži, masu a bramborách
sojový lecitin jakožto emulgátor je skutečně všude!! ale kdo hledá (jako já), najde si i čokoládu bez lecitinu a mléčného tuku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pavleon píše:
Jojo, já vím, že mi zbývá při nejhorším neocate. a taky nutrilon DIGESTIV allergy care, který je narozdíl od Althéry bez laktozy. ale malej se tváří příšerně na každý příkrm (kromě kaše z MM), takže nečekám, že by Neocate pil s nadšením. No zatím kojím, i když to né vždy šlo hladce (bojkoty, opakované poklesy laktace snad k nule…) co bychom jako matky pro ty příšerky neudělaly, že
ty to mas plne jak ja-ja kojim az tretiho, protoze ten jedinej se necha
ale zase vyhoda, ze maly mimino lip na tu formuli naucis
jo ja teda sojovej lecitin i mlecny tuk jim. lecitin si rikam je snad prevazne jen ten lecitin a ani toho tam neni moc. Mlecny tuk je snad taky prevazne ten tuk. decka nesnasej poradne ani moje mliko, tak to tolik neresim. u prvniho ovsem ano, to jsem mesic jedla jen veprovy a brambory, obcas zakusek - brambory s cukrem atd
pomohlo to trochu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajanka ja si zavolala do mistni pekarny, dostala jsem seznam slozeni vyrobku a podle nej jsem mohla kupovat jen ten uplne nejlevnejsi a nejobycenejsi rohlik a jeden druh chleba. Jinak mala v te dobe nemela jeste zoubky, takze stejne radeji jedla chleba bez kurky a ja chleb spise pecu doma a presne vim, co jsem do nej dala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit