Pediatr odmítá vystavit žádanku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.9.23 21:21

Dceři bylo 5 let a stále dle doktorky ok. Tak jsem si sehnala speciální pedagožku, která dělá i nápravu řeči. Není sice přímo logoped, ale toto provádět může. A naopak lepší, než klinický logoped. Tam jseš jednou za čas. Tady dcera chodila každý týden na jednu hodinu, skupinka 3 dětí se stejným problémem. Domů jsem vždy dostala konkrétní úkoly na procvičování, probíhala individuální konzultace. Na těch hodinách byla bez nás rodičů, až poté proběhla s rodiči konzultace. Kdykoliv byla paní na telefonu v případě, že jsem potřebovala poradit, konzultovat správnost provádění cvičení. Možná bych zvážila tuto možnost. Dcera neuměla Č, Š, Ž a R, Ř. Za rok uměla vše.

• Citovat
  • Upravit
18724
27.9.23 22:24
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, teď nevim jak to tedy je. Řeší se to tedy od 4 let jak píše nozu, nebo je to pozde jak píše topazio.

Jsem z toho celkem nervózní už skrze tlak učitelek ve školce.

Soukromé kliniky se asi prodraží, vzhledem k tomu ze nemáme na rozhazování je to asi krajní řešení, ale pokud to jinak nejde budu místě tedy takto :zed:

Výslovnost se řeší na pětileté prohlídce. Vylozene nějaké vady už od 4 let. Já poprosila doktora ve 4 při ockovani o zadanku a ikdyz se divil, ze mluví hezky tak mi ji vystavil. Kluk se chtěl sám naučit r Ř a nemá problem opakovat a soustředit se. Takže to určitě jde. Soused s klukem chodil už před třetím rokem, protože tam v necelých 4 jsem teda nerozuměla prakticky ani slovo a za ten rok velikansky pokrok.0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
27.9.23 22:57
@hospodki píše:
Výslovnost se řeší na pětileté prohlídce. Vylozene nějaké vady už od 4 let. Já poprosila doktora ve 4 při ockovani o zadanku a ikdyz se divil, ze mluví hezky tak mi ji vystavil. Kluk se chtěl sám naučit r Ř a nemá problem opakovat a soustředit se. Takže to určitě jde. Soused s klukem chodil už před třetím rokem, protože tam v necelých 4 jsem teda nerozuměla prakticky ani slovo a za ten rok velikansky pokrok.0

Ona hlavne ta logopedie u mensich ani neni o opakovani. Je to kratsi, treba po 30min a je to hra, hodne o rytmizaci, vytleskavani, pozorumeni. Karticky, magnety. Syn kdyz zacal chodit na logo (pred 3.rokem veku), tak spojoval dve slova max. A neopakoval. Presto ho to bavilo, tleskani, bubnovani atd. O tom je ta logopedie pro ty male. Ctyrlety uz samozrejme vi. Ale i 2,5 muze klidne na logo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.9.23 23:01

Tak to koukám, že nechce vystavit zadanku :open_mouth: já se prvně domluvila s klinickou logopedkou a pak jsem pediatře jen řekla, že jsme domluvené, že potřebují jen žádanku. Synovi bylo 18 m, neřekl ani slovo. Ale vím, že k té logopedce chodí i tací co si to platí. Zkusit se domluvit na logopedii prvně, případně si zaplatit první sezení a pak, když logopedka uzná, že je důvod to řešit, jít za pediatrou 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
27.9.23 23:08

Začni prostě zatím trénovst sama a samozřejmě při každé návštěvě doktorky připomínej žádanku. Důležité je trénovat jemnou motoriku, koukni třeba na Agátin svět, odtamtud má naše logopedka spoustu her, konkrétně třeba značka djeco (klidně seženeš i na bazárcích). S velkou pravděpodobností se vám teď rozmluví ve školce, ale dá se předpokládat, že s mluvením oproti vrstevníkům prostě bude pozadu a tu žádanku vám dřív nebo později dr. vystaví, takže nechápu, čemu se brání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.9.23 23:43

A jinak jsi s tou pediatrou spokojená?

Rady jsi dostala, ja bych ještě popřemýšlela o výměně pediatra.

Já objednávala dítě k soukromé klinické logopedce. Má tedy velmi dobré reference. Ale její objednávací termíny jsou v řádů měsíců. Dobrých logopedu je málo, mají plno. Řeš to i bez žádanky, makejte doma, uvidíš co Ti pak řekne. Případně termín se dá zrušit.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
27.9.23 23:46
@Anonymní píše:
Dceři bylo 5 let a stále dle doktorky ok. Tak jsem si sehnala speciální pedagožku, která dělá i nápravu řeči. Není sice přímo logoped, ale toto provádět může. A naopak lepší, než klinický logoped. Tam jseš jednou za čas. Tady dcera chodila každý týden na jednu hodinu, skupinka 3 dětí se stejným problémem. Domů jsem vždy dostala konkrétní úkoly na procvičování, probíhala individuální konzultace. Na těch hodinách byla bez nás rodičů, až poté proběhla s rodiči konzultace. Kdykoliv byla paní na telefonu v případě, že jsem potřebovala poradit, konzultovat správnost provádění cvičení. Možná bych zvážila tuto možnost. Dcera neuměla Č, Š, Ž a R, Ř. Za rok uměla vše.

Záleží na diagnoze. Dítě s vyvojovu dysfazii chodilo na logopedii co 1-2 týdny když bylo potřeba. Byla tedy soukromá.

Speciální pedagogiku co dělala i logopedii mělo to dysfatické dítě za třídní. Opravovala, vedla ho ( I v rámci IVP), ale třeba čistě sama s ním logo dělat nechtěla. Pak spolupracovala s naší logo.
Takže ono asi hodně záleží i na diagnoze.
Asi něco jiného bude 5 l dítě, které špatně vyslovuje a 3,5 létě dítě které nemluví.

• Citovat
  • Upravit
22078
28.9.23 00:33
@Anonymní píše:
Takze ma otázka zní, muzu na doporucence trvat a proste si ji vydupat? Jaké argumenty použit aby to konečně doktorku zlomilo?

Trvat můžeš, na čem chceš – povinnost ti ji vystavit ovšem doktorka nemá.

Než vymyslíš argumenty a než si to vydupeš – poté než najdeš dobrého logopeda a než ten vás, vzhledem k objednacím lhůtám v dnešní době, objedná, bude zase další rok pryč.

Čili bych přestala ztrácet čas vymýšlením vydupávací techniky a objednala dítě na placenou konzultaci k soukromému logopedovi, který doporučení nevyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.9.23 03:26

Dítě chodili od 3 let, neb neříkalo K. S mladším sourozencem jsme to K trénovali doma už po tom druhém roce, po třetím taky frcelo na logo, protože si evidentně prislapovalo jazyk.
Dr. s zadankou nikdy problém neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
28.9.23 07:20

A co zmenit pediatra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
28.9.23 10:11
@Mutlice píše:
Ona hlavne ta logopedie u mensich ani neni o opakovani. Je to kratsi, treba po 30min a je to hra, hodne o rytmizaci, vytleskavani, pozorumeni. Karticky, magnety. Syn kdyz zacal chodit na logo (pred 3.rokem veku), tak spojoval dve slova max. A neopakoval. Presto ho to bavilo, tleskani, bubnovani atd. O tom je ta logopedie pro ty male. Ctyrlety uz samozrejme vi. Ale i 2,5 muze klidne na logo. :)
:roll: Píšu jak je to stanovené u dr
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.23 10:20

Nebyla jsem s ni 100% spokojena a teď už nejsem vůbec, ma takovej “je mi to jedno” a “už běžte, nemám čas na řeči” přístup.
Je starší, zkušenosti mít bude, ale asi se nevzdělava a je zaseklá na starých casech.

• Citovat
  • Upravit
3724
28.9.23 11:13
@hospodki píše: :roll: Píšu jak je to stanovené u dr

Vzdyt ja ti nic nerozporuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24214
28.9.23 11:39
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, teď nevim jak to tedy je. Řeší se to tedy od 4 let jak píše nozu, nebo je to pozde jak píše topazio.

Jsem z toho celkem nervózní už skrze tlak učitelek ve školce.

Soukromé kliniky se asi prodraží, vzhledem k tomu ze nemáme na rozhazování je to asi krajní řešení, ale pokud to jinak nejde budu místě tedy takto :zed:

Syn chodil už od cca 4 let. Pediatr mi vystavil zadanku na prani logopedka, když ho slyšel mluvit a zároveň viděl, ze je schopen spolupracovat. K logopedovi jsem chodila s dcerou a ne vždy to šlo bez syna, tak chodil s námi. Je pravda, že mu to šlo lépe než dceři. Ale nevím, zda to bylo timmladsim věkem.

Můžeš kdyžtak zkusit počkat půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24214
28.9.23 11:48
@Anonymní píše:
Nebyla jsem s ni 100% spokojena a teď už nejsem vůbec, ma takovej “je mi to jedno” a “už běžte, nemám čas na řeči” přístup.
Je starší, zkušenosti mít bude, ale asi se nevzdělava a je zaseklá na starých casech.

Pokud najdeš jinou, tak ji zkus vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí