Pediatr odmítá vystavit žádanku

Anonymní
27.9.23 19:17

Pediatr odmítá vystavit žádanku

Dobrý den,

prosím o názor.

Synovi je 3,5 roku a nemluvi, respektive mluví trochu, nějaká základní slova, věty vůbec, špatně vyslovuje.
Poprvé jsem řešila s pediatrickou při tříleté prohlídce, řekla ze je vše v pořádku, ze se rozmluvi. Pak jsem řešila cca před 3 týdny kdy jsme byli s nemoci a následně na kontrole, řekla ze nevystavi, ze se tohle řeší ve 4-5 letech.

Ve školce mi učitelky říkali ze máme navštívit logopeda, ale všichni logopedi požadují doporučení od pediatra.

Takze ma otázka zní, muzu na doporucence trvat a proste si ji vydupat? Jaké argumenty použit aby to konečně doktorku zlomilo?

Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21644
27.9.23 19:22

Když si najdeš soukromého logopeda, tak s velkou pravděpodobností nebudeš žádanku potřebovat. Ale každé sezení zaplatíš.
Pokud s lékařkou nehne doporučení ucitelrk že školky, tak bych si asi zaplatila soukromé sezení u logopeda a požádala o zprávu pro pediatra. Ono má doktorka pravdu, že se mluva řeší v těch 4 letech nejdříve. Mladší děti pouze ve velmi zásadním zpoždění. Současně se doporučuje i kontrola na ORL kvůli sluchu a kontrola jazykové uzdičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
27.9.23 19:26

Nevím, jestli to souvisí, ale oni teď tu hrazenou logopedii omezili i těm, co tam chodí roky. Teď se smí jednou za měsíc, říkala logopedka, dřív to bylo častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.9.23 19:29
@Anonymní píše:
Dobrý den,

prosím o názor.

Synovi je 3,5 roku a nemluvi, respektive mluví trochu, nějaká základní slova, věty vůbec, špatně vyslovuje.
Poprvé jsem řešila s pediatrickou při tříleté prohlídce, řekla ze je vše v pořádku, ze se rozmluvi. Pak jsem řešila cca před 3 týdny kdy jsme byli s nemoci a následně na kontrole, řekla ze nevystavi, ze se tohle řeší ve 4-5 letech.

Ve školce mi učitelky říkali ze máme navštívit logopeda, ale všichni logopedi požadují doporučení od pediatra.

Takze ma otázka zní, muzu na doporucence trvat a proste si ji vydupat? Jaké argumenty použit aby to konečně doktorku zlomilo?

Děkuji za odpovědi

Najdi si soukromou logopedii. Čekat do 4-5 let je pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.23 19:33

Děkuji za názory, teď nevim jak to tedy je. Řeší se to tedy od 4 let jak píše nozu, nebo je to pozde jak píše topazio.

Jsem z toho celkem nervózní už skrze tlak učitelek ve školce.

Soukromé kliniky se asi prodraží, vzhledem k tomu ze nemáme na rozhazování je to asi krajní řešení, ale pokud to jinak nejde budu místě tedy takto :zed:

• Citovat
  • Upravit
11289
27.9.23 19:39
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, teď nevim jak to tedy je. Řeší se to tedy od 4 let jak píše nozu, nebo je to pozde jak píše topazio.

Soukromé kliniky se asi prodraží, vzhledem k tomu ze nemáme na rozhazování je to asi krajní řešení, ale pokud to jinak nejde budu místě tedy takto :zed:

Jak se to řeší nevím, ale my ve 4-5ti letech už řešili správnou výslovnost L apod., takže to že dítě skoro nemluví bych řešit určitě chtěla. Možná bych vyhledala logopedku normální co hradí pojišťovna, domluvila s ní jednu placenou návštěvu a pokud by usoudila, že je to na řešení, řešila bych dál s pediatrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
27.9.23 19:44
@Anonymní píše:

Soukromé kliniky se asi prodraží, vzhledem k tomu ze nemáme na rozhazování je to asi krajní řešení, ale pokud to jinak nejde budu místě tedy takto :zed:

Naše doktorka řešila opožděnou řeč po druhém roce syna. Mluvil, ale výrazně méně, než vrstevníci /i když ve dvou jsou velké rozdíly, nechtěla jsem nic zanedbat/. Na foniatrii se ukázalo, že sluch je OK, takže šup na logopedii. Tam jsme byli ještě před jeho 3. narozeninami a logopedka nás POCHVÁLILA. že není žádoucí otálet. teorii o čtyřech letech razí většinou staří pediatři. Dávno se nechodí takto pozdě. Logopedie u 3letého dítěte, i mladšího, je formou hry. Chodíme ke klinické logopedce, která pracuje i s dětmi s PAS, nespolupracujícími. Umí to prostě i s batolaty. čekat je za mě zbytečná ztráta času. Můj syn má nejspíš lehkou formu VD a nedovedu si představit, že bysme čekali. protože bychom to potom akorát museli dohánět. Pokud ti to doporučují i ve školce, kde mají srovnání mezi dětmi celkem široké, vůbec bych na nic nečekala. Nejde o život, ale ten náskok se může hodit. Chodí i mladší 3 let, je to prostě hra s magnety, kartičkami, tleskání, rytmizace. Není to žádný dril, kde musí dítě hodinu sedět a kroutit pusou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
27.9.23 19:49

Já jsem to obešla tím, že jsem se domluvila s logopedkou. Ta na syna koukla, naznala, že měl být u ní už před rokem a s tím jsem už pak doporučení dostala. Ale měla jsem stejný problém, taky mi nechtěla dát papír. Pak byl syn na logo 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
27.9.23 19:51

Známá byla s dcerou na pětileté prohlídce. Doktorce se nelíbilo vyslovování L a divila se, že neříkaly nic učitelky ve školce a hned dala žádanku na logopedii. Tam taky koukala, že jdou tak pozdě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
27.9.23 20:02

Já byla na logopedii s devítiměsíčním miminkem kvůli opozdemu PMV. Ovlivňuje to totiž úplně všechno, i to, že si např. neumí poradit s kousky při jídle. Paní na logopedii nás přijela do péče s tím, že je za ní malý rizikový a že se takové věci opravdu mohou začít řešit už u miminek! Teď nechci strašit, že jste to zanedbala, ale spíš říct, že pediatr na to není odborník!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
27.9.23 20:03

A kdy nastoupil do školky? Teď? Syn taky nemluvil do 3 a půl roku, nastoupil do školky a do Vánoc mluvil ve větách úplně normálně. Jinak soukromá logo no, pokud Dr zadanku nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.23 20:19

Syn nastoupil teď v září ale tyden nebyl protože byl nemocný.
Učitelka mi to připomíná skoro denně, že je jediný kdo nemluví. No tak mi zajdem k soukromému.

Děkuji všem za rady

• Citovat
  • Upravit
2164
27.9.23 20:21

Zpousta doktorů to řeší až ve čtyřek letech, ale je to pozdě. Bohužel, je to v dnešní době zvykem. Pak to spousta dětí nedožene, ale hlavně, že je klid a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2802
27.9.23 20:34

Najdete si soukromou logo, alespoň pro začátek na diagnostiku. Podle toho se rozhodni co dal, když tak znovu za pediatrickou a tu zadost si vydupat, pokud to chcete přes pojišťovnu.
Jinak čím dřív tím lip, znám případ, kdy pediatr taky říkal dobrý dobry, nakonec z toho byl docela průšvih a logopedove se shodli, ze to bylo velice zanedbané, bohužel kdyby se začalo ve 2 letech místo ve 4, dítě nemuselo skončit napr. v logo škole atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9065
27.9.23 20:52

Určitě už bych to řešila. My ve třech a půl začali chodit na logopedii kvůli výslovnosti pár písmenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí