Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je tu někdo, kdo má zkušenosti s Pediatrií Sluníčko na Praze 8? Jsem těhotná a hledám pediatra, tady mají kapacitu a na Googlu mají samé skvělé recenze, tak dobré, že se mi tomu až nechce věřit
tak bych se ráda zeptala na zkušenosti někoho, kdo tam aktuálně chodí, jak je spokojen. Předem děkuju za názory! ![]()
Ahoj, podarilo sa ti tam nakoniec zaregistrovat, mas uz nejaku skusenost? Riesim to iste. Pripadne si vybrala ineho pediatra na Prahe 8? Dakujem ![]()
@Mart98 ahoj, omlouvám se za pozdní odpověď, s tím miminkem je toho času fakt málo na vše
chodíme do Sluníčka a jsem moc spokojená, jsou moc milí, rychle reagují na emaily když se mi něco u miminka nezdá a chodíme vždy na čas. Můžu doporučit:)
Moje zkušenost s Pediatrií Sluníčko byla bohužel velmi negativní a tuto ordinaci bych nikomu nedoporučila.
Na první pohled působí ordinace příjemně a pro „bezproblémové“ děti může být přístup milý. Jakmile ale potřebujete něco konkrétního řešit, ochota a podpora výrazně klesají.
V našem případě šlo o RS vakcínu (imunizaci proti RSV), kterou nám doporučili už v porodnici, protože syn se narodil přímo v sezóně a pojišťovna ji v takové situaci plně hradí. Syn neměl ani měsíc a já jsem chtěla postupovat tak, jak nám bylo doporučeno.
Pediatrie Sluníčko nám však vakcínu odmítla objednat a poslala nás do očkovacího centra. Jenže v každém očkovacím centru nám sdělili, že tuto imunizaci musí objednat a podat pediatr, a odmítli nás naočkovat. Volala jsem dokonce i zpět do porodnice, ale tam mi řekli totéž: po propuštění to už nehradí pojišťovna a musí to zajistit náš pediatr.
Když jsem tedy znovu psala na pediatrii s dotazem, kde tedy máme dítě naočkovat, dostala jsem stručnou odpověď „nevíme“. Upozornila jsem je, že většina pediatrů v Praze vakcínu už má, ale jako pacienty nás naočkovat nemohou. Odpověď Pediatrie Sluníčko byla: „V tom případě je asi řešení změnit pediatra.“
Velmi nepříjemné a naprosto neprofesionální.
Můj manžel se pokusil situaci ověřit telefonicky, zda nejde o nedorozumění. Bohužel se setkal s dalším zklamáním — sestra mu řekla, že tak malé děti se neočkují, a zavěsila. Přitom RS vakcína je určena právě pro novorozence v rizikovém období RSV, což by pediatrie měla vědět.
Výsledek? Místo abych si užívala první týdny s novorozencem, obvolávala jsem půlku Prahy, jen abych pro syna zajistila to, co nám doporučili zdravotníci už v porodnici. Nakonec jsme museli jet až na okraj Prahy, kde nás jiná pediatrička bez problémů naočkovala.
Za nás bohužel velké zklamání. Pediatrie Sluníčko může být fajn pro děti, které nic nepotřebují a chodí jen na běžné kontroly, ale pokud je potřeba cokoliv řešit, doporučuji hledat jinou ordinaci.
@sovicita to mě mrzí
my tam už řešili taky pár problémů a zatím teda vždy v pohodě i to. Jen jsem si teda všimla, že doktoři jsou tam samí mladí po škole, kterým chybí roky praxe, což mi taky už moc nevyhovuje. Až najdu nějakého pediatra, co bude mít prostor, asi změním.. Bohužel zatím všichni, které jsem oslovila, mají kapacitu plnou ![]()
@sovicita vy jste našli nějakého jiného, co má kapacitu a jste spokojení?