Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Děkuju za radu snažím se už ited ji durazně říkat ne do granulí ji šhama do vody taky ikdyž ji nebo eco zatím nic neříká ale je mala žejo.Ted jsme byli na hřištáku pekne se vybehala a usnula.no slyším jak amj lidi doma rozkousany od techle pejsku snad všechno a tak.Na dvorečku se snažím byt jen co jde dneska snad bez dvou hodin celi den deti jsou aspon taky venku tkže jsmesni mazlíme se poud chce a hrajeme si už ani tak neknučí spíš když vylezeme ven tak má ais strach že to nezná protže couva zase na dvorek.přes noc ji mám zatím doma to si myslím že sama tak mala je asi blbí ji tam hnedka nechatto nee aspon se sni jeste večer nuchnám.ale rada by hnedka do postlee je strašne umazlena a taková pohodova decka ty ju furt tahaj nebo na ni šhaaj nebo šlapla omylem na ocasek a ona nic jen se podivala uhla a dobrý snad to bude tak i dál
Ahoj, já mám kamaráda, který toho pejska má. Je to ale hrozný blázen! Naprosto neunavitelný, dokážou mu házet frisbee i několik hodin a on se prostě neunaví. Furt běhá, čmuuchá a nedá pokoj
. Pejsci jsou to ale krásný ![]()
Zdravím vespolek, uvažujeme také o pořízení pejska. Bydlíme v bytě a nemáme zahradu. JRT je sice krásný, ale mám trochu obavu, že tu jeho aktivitu nezvládneme. Jsou všichni tak aktivní? Nechají vás ašpoň chvíli sedět? Nemáte doporučení na nějakou jinou vhodnou rasu… trochu klidnější a vhodnou do bytu?
Díky moc!!
@kalicka píše:
Zdravím vespolek, uvažujeme také o pořízení pejska. Bydlíme v bytě a nemáme zahradu. JRT je sice krásný, ale mám trochu obavu, že tu jeho aktivitu nezvládneme. Jsou všichni tak aktivní? Nechají vás ašpoň chvíli sedět? Nemáte doporučení na nějakou jinou vhodnou rasu… trochu klidnější a vhodnou do bytu?Díky moc!!
Klidnější je snad kterákoli jiná, tohle je hyper pes, ale my máme pohodářku. Denně procházka, to jo, ale umí si taky jen lehnout a ležet, odpočívat. Já bych nemělnila, je taky jen doma.
@kalicka My máme JRT v bytě a naprosto v pohodě
Oni se trošku přizpůsobí tomu, jak si je naučíš ![]()
@kalicka Ahojky, my máme JRT taky v bytě, denně jedna delší procházka, ale už jí jsou 4 roky a přijde mi že je mnohem klidnější než první 2 roky. Když tedy nepočítám, že pořád nosí hračky a míčky a chce je házet, ale na to si zvykneš..sedět tě nechá, když si jí nevšímáš, nebo máš jinou práci najde si hračku a zabaví se sama, ale musí mít takové které jí opravdu zabaví, jinak jde na nábytek (nám všechno okousala první rok, teď už jí to naštěstí přešlo..myslím že to bylo tím jak se jí měnily zoubky) jinak jako rasa je to úžasná, mají skvělou povahu.. Naše by nikdy nikomu neublížila, naopak je hrozně přátelská a každý si jí hned oblíbí. Teď čekáme první mimčo, tak uvidíme jak se na to bude tvářit, ale věřím že to bude v pohodě..Takže za sebe určitě doporučuju..až nebudeme v bytě koupíme si určitě ještě druhou.. ![]()
@veverka89 naše je na malýho hrozná žárlivka. A to ji přitom nikdo stranou neodsouvá. Jako nic by mu neudělala, ale někdy ho má plný zuby, jde to na ní vidět. Jsou jí tři.
Ber to spíš tak, že jak si psa vychováš, takového ho máš. Když ho rozmazlíš a vše dovolíš, bude v dospělosti nezvladatelný a vy budete nešťastný. Raslíky mají normálně lidi v bytě, ale chce to s nim hodně chodit ven a vylítat, házet mu talíře, míčky.. U nás na cvičáku bylo hodně „raslíků“,kteří nějak zvláštním způsobem nechtěli poslouchat, ale majitelé to naštěstí začli řešit a chodili na převýchovu. Jsou ovšem i tací, že ho berou jako malého a je pak z něj zlý tyran. Jen u nás v ulici venčí mladá holka 2 a ty jdou po všem, co se hne..děti, kočky nebo jiní psi a je jedno, jestli jsou velcí nebo malí. Moje dcera, která sahne na kdejakou havěť, vidí tohohle psa a div, že mě nestojí na hlavě. Nedávno jsem ho pozorovala z okna..rasl viděl afgána chrta, před ním se vymrštil a zakousl se mu do zadku. Naštěstí do chlupů. S tim našim se taky jednou popral, jenže já venčim na vodítku-náš se nedá a rasl je stále i po těch X incidentech na volno. Dle paničky si prý hraje. A dělá to jen jeden z těch dvou. Jiný kluk, co venčí raslíka jiného v parku, tak ten taky kouše, ale „jen“ psy. Též chodí na volno.
@kalicka taky máme JRT pejska v bytě a v pohodě
každý den s ním chodíme na delší procházku, nejlépe ho „utaháš“ aportováním balónku - to má vždycky jazyk až na vestě, ale stejně furt běhá
a je šťastný, nebo jízdou na kole ![]()
ale třeba celé dopoledne prochrupká, až do těch tří čtyř hodin, kdy přijde páníček a jde se ven, neměnila bych
vím to, protože jsem na rizikovém doma a ležím a pesan chrápe jak zabitý ![]()
chytřejšího a veselejšího pejska jsem ještě neměla ![]()
@lyrica Tak uvidíme, ale ona se schází s malými dětmi co máme v rodině, a to zvládá v pohodě, naopak s nima blbne..ale ty jsou starší 3-5 let..nevím jak s miminkem..nemyslím, že by mu ublížils, ale spíš ona je takový kopýtko, že třeba když bude plakat tak na něj bude chtít hrábnout a má docela ostré drápky (i mě bolí když na mě škrábe), jenže to si samozřejmě nemůže uvědomit, že by mohla ublížit..tak hlavně nenechávat bez dozoru, to je jasné..jinak kamarádka má 2 JRT a mimčo a ty naopak malýho pořád hlídají a nedají na něj dopustit, venku hlídají kočárek a jdou po ostatních psech když se k němu jen přiblíží..
@veverka89 no to naše právě taky s dětma v pohodě. Ale on ji malej celej den pronásleduje a tomu nijak nezabráním. ![]()
Dokud byl mimčo, tak v pohodě, ale jak začal chodit (10m a teď mu je 19m), tak je to na hlavu, Nejdřív hulákám na něj, aby ji nechal bejt, pak na ni, aby nechala jeho, protože za ním chodí jako ocásek, když má něco k jídlu
A to chceme druhé, mi pak asi rupne hlava
![]()
Ale venku jí venčí, hrajou si s balonkem, pohoda, jen doma, na pěst ![]()
Taky máme JRT. má 4 roky, 3 roky byl zvyklý, že se zajímáme jen o něho:-) pak se narodil prcek, tak si pes musel trochu zvyknout, že je na „druhé koleji“, ale zvládl to dobře. teď malého jen olizuje, uvidíme, co bude, až bude malý starší…bydlime na vesnici, pes ale je doma - lítá celý den venku na zahradě nebo ho berem na procházky. je to hyperaktivní pes, ale taky potřebuje svuj klid a prospat se… ale nemenila bych…
Mam take fenecku-papirovou. Neni zadny blazen a nikdy jsem ji neuhodila. Je treba razneho slova, ale ne biti a krik. Nejlepsi pejsek na svete a mazlicek pusinkovaci. Budou ji 3 roky, hledame papiroveho krasavce pro miminka;-) budeme na Narodni vystave v Boleslavi 24.8., kdybyste meli potencialniho zenicha;-) Jmenujeme se Santee…ja jsem absolutni Russelli zavislak
a to mame jeste labradora…russell je desne chytrej-ta nase potvurka umi mraky povelu od 2 mesicu a uci se je za 1 den. Cokoli si jen vymyslim. Nutno rict u JRT plati:pes=sportovec, skokan, blazen-ale celym srdcem vas! Fenka: trosku linejsi, obr mazel a polozi za vas zivot…
Pekny den, zaslechla jsem, ze existuje jack russel teriér mini, moc jsem ale inzeráty se stenatkama mini nenašla..opravdu typ mini existuje?? Děkuju za odpověd;) taky zvazujeme tohoto pejska
@Miskule666 píše:
Pekny den, zaslechla jsem, ze existuje jack russel teriér mini, moc jsem ale inzeráty se stenatkama mini nenašla..opravdu typ mini existuje?? Děkuju za odpověd;) taky zvazujeme tohoto pejska
Ne neexistuje! Neexistují ani mini Jorci, ani čivavy!!! Nic mini!!! To je jen trik množitelů, jak nalákat kupce. Zvažujete pejska? Kupte si s PP nebo vemte z útulku…