Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Hanula1212
Měla bych dotaz na řádek č. 43 Úhrn příjmů podle § 6 zákona od všech zaměstnavatelů po vynětí (ř. 31 - úhrn vyňatých příjmů podle § 6 zákona od všech zaměstnavatelů)
Podle návodu na iDnes píšou, že se pro rok 2008 nic nevyplňuje. V pokynech je uvedeno, že mám uvést rozdíl úhrnu příjmů od všech zaměstnavatelů ze závislé činnosti a úhrnu vyňatých příjmů ze zdrojů v zahraničí ze závislé činnosti.
Já tomu nerozumím
![]()
Mám jen jednoho zaměstnavatele a v zahraničí jsem nepracovala. Co tam mám tedy napsat? ![]()
Ja uz jsem jen na mobilu. Jestli chces, posli mi cisla do SZ a ja ti to vyplnim.
@Caitlyn Tak pokud příjmy ze zahraničí nemáš, tak ta nula stejně nic neovlivní, ne, ať už ji budeš od něčeho odčítat nebo ne.
@Hanula1212 píše:
Ja uz jsem jen na mobilu. Jestli chces, posli mi cisla do SZ a ja ti to vyplnim.
Zatím to zvládám sama, děkuji moc. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Caitlyn Tak pokud příjmy ze zahraničí nemáš, tak ta nula stejně nic neovlivní, ne, ať už ji budeš od něčeho odčítat nebo ne.
Dobře, díky ![]()
Vyplňuji to poprvé v životě, před tím jsem to vždy podepisovala u zaměstnavatele.
A od teď si to už budu každoročně vyplňovat sama ![]()
@j.a.n.i1
U políček, ve kterých nic nebudu vyplňovat, tak ty musí být prázdný nebo můžou být proškrtnutý?
A u těch políček, kde se vyplňují částky, tak se tam musí vyplnit nula nebo stačí proškrtnout?
A za číslem se má dávat čárka a pomlčka? např. 123,–?
@Caitlyn To bych řekla, že je úplně fuk, oni se s tím na finančáku poperou, podstatné je, že se dopočítáš správného výsledku, „pitomosti“ ![]()
Ale jinak pokud využiješ tohle https://adisepo.mfcr.cz/…expert.faces tak to za tebe jednak spočítá, druhak zkontroluje nejčastější chyby a za třetí naformátuje správně pro tisk ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Caitlyn To bych řekla, že je úplně fuk, oni se s tím na finančáku poperou, podstatné je, že se dopočítáš správného výsledku, „pitomosti“
Ale jinak pokud využiješ tohle https://adisepo.mfcr.cz/…expert.faces tak to za tebe jednak spočítá, druhak zkontroluje nejčastější chyby a za třetí naformátuje správně pro tisk
Děkuji ![]()