Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych si o peníze jen to že jí vozíš tě i omezuje musíš na ní počkat a vyzvednout nemůžeš jet v kolik ty chceš
@lleennttiillkkaa píše:
Kdysi dávno jsme tak nějak jezdili s kolegy. Protože to bylo nárazové a nepravidelné, tak jsme dali to, co bychom dali za autobus.
to si nikdo nekupuje měsíčníky?
Normálně si o peníze řekni, je úplně normální přispívat, když ji vozíš, autobus taky není zadarmo ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Prispet by ti urcite mela, nicméně pokud ji ten bus jede primo, tak mene, nez by dala za bus.
Proč? Protože autobusem je to pohodlnější?
@lleennttiillkkaa píše:
@vokishka cože?
no pokud někdo jezdí pravidelně do práce, tak si koupí zonu, měsíčník nebo tak něco. A pokud mi občas nabídne kolega odvoz, tak to jsou vlastně peníze navíc, když mu zaplatím.
@vokishka Dělali jsme na směny, autobusové spojení bylo prachmizerné - pokud jsem se dostala na směnu, nedostala jsem se z ní nebo naopak. Takže se měsíční jízdenka nevyplatila. Navíc občas se muselo jet dálkovým autobusem, který tyhle lítačky nerespektoval, jelikož to byl jiný přepravce.
TY bys sice stejně jela - ALE TY si ojíždíš auto, neseš náklady nejen na benzin, ale i na servis, vezeš větší zátěž, než kdybys jela sama.
NIKDY bych s nikým zadáčo nejezdila, je to fakt vrchol neslušnosti.. u nás v práci to řeší chlapi tak, že si střídají auta po týdnu (tím pádem si nic navzájem neplatí a je to nejvíce spravedlivý způsob.. prostě jeden týden ojíždí auto a platí jeden a další týden zas druhý)..
pokud kolegyně auto nemá, pak bych jí to řekla na rovinu, že čekám nějakou částku (půlku asi přímo ne, ale třetinu na benzín určitě - cca do částky, co by projela busem/vlakem)
nebuď hloupá… jsi sama proti sobě.
Já třeba vezla v neděli své dítě na tábor (takže bych tam stejně jela a bylo to fakt dooost daleko), ale kamarádka mi automaticky půlku dala, protože jsem vezla i ji a jejího syna a pořád jí to vyšlo levnějši než jakýkoliv jiný způsob dopravy.. příští týden pro ně jedu, to už si peníze od ní brát nebudu, ale je taková, že mě třeba pozve na pivo, kafe nebo tak
mám ráda v těchto věcech fakt pořádek a nerada jsem komukoliv cokoliv dlužná - totéž čekám od ostatních.
Ja si myslim, ze by bylo normalni, kdyby prispela. Taky jsem vozila kolegu a uplne normalne kazdy tyden prisel a sam od sebe mi dal do ruky penize.
Kolegyne jezdila do prace svozakem, takze zadarmo, ale pak si nasla spolujizdu a vsichni z auta ridici platili 500kc mesicne.
@Anonymní píše:
Zdravim devcata. Chtela bych se zeptat, jak byste se zachovali. Vozim jednu kolegini do prace, kde spolu pracujeme.
Nabidka, ze by mi prispela na benzin zadna, aspon to co by dala za bus. Nevim zda si rict, kdyz stejne tu trasu jedu. Me by treba bylo trapny se nezeptat nebo ji dat to co dam v autobuse. Jak to vnimate?
Já jsem peníze na benzín nikdy od kolegyň nechtěl, ale také jsem je vozil jenom, když jsem na to měl náladu. Takže je otázka, co vám to přináší, jestli raději jezdit sama nebo ne.
U nás se to bere teda automaticky. A ve městě, z kterého jsem dřív dojížděla do práce asi 4 km, ženský vždycky dávaly kilo týdně automaticky v pátek na ruku. Aby si někdo vozil řiť zadarmo je nehorázná drzost.
![]()
Do práce to mám 80 km. Teď jezdím většinou sama, protože mi to víc vyhovuje, ale kolegové stále jezdí hromadně. My jsme si stanovili 500 Kč/den (cca 3 Kč/km) za benzín a ostatní náklady a ta částka se rozpočítává podle počtu cestujících. Jedna kolegyně auto nemá a ostatní se nepravidelně střídají.
Pokud občas někoho vezmu, chci po něm jen půlku za benzín. Pokud se stane, že beru víc lidí, rozpočítáváme si tu 500.
Rozmysli se, jaká částka je optimální a požaduj ji. Pokud se to kolegyni nebude líbit, může jezdit sama.
Třeba si myslí, že jsi autobus a ukazuje ti průkazku, nebo co se tam ukazuje ![]()
@elpiska a těch 500 myslíš 80tam+80 zpět?? i tak je to při spotřebě cca 7-8l/100km a ceně cca 34Kč za litr asi 400-440 Kč, to pětikilo denně mi přijde fakt moc i se zohledněním servisu a ojetím auta… to bych zas asi radši jela busem/vlakem za tyhle prachy ![]()
Tak já jsem z pozice vezené.. O mě se dvě přetahují,,protože jsou rády, že mají na beznín- nejsou socíální, ale shodou okolnosti jedna rozvedená s dětmi, druhá bez chlapa uplně samoživitelka..
V pondělí mi píšou obě, jestli s nima jedu.. ![]()
První co bylo tak jsem se zeptala kolik si představují za jízdu. co si řekli mají.. Platím na konci týdne. JInak busem nemusím můžu i s manželem,, ale zase pro mě je,, pohodlnější ráno v klidu stát a kousek od domu mám odvoz, jak se ráno přetahovat v koupelně s manželem o místo
.Ten takj často nejezdí ale někdy radši jedu s nima.