Měla bych si říct o příspěvek na benzín?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3958
18.8.21 20:27

No, platit cestu by kolegyně určitě měla. Ale chápu, že říct si o to není úplně jednoduché (záleží na povaze, já bych s tím měla problém, můj manžel by si řekl bez mrknutí oka a ještě s úsměvem :lol: ),

Regulérně bych spočítala, kolik tě stojí km jízdy (myslím tím čistě palivo, opotřebení auta bych tam nepočítala). A dle počtu ujetých kilometrů bych jí naúčtovala polovinu nákladů, a to bez ohledu na to, zda to kolegyni vyjde levněji nebo dráž než autobus - cena za jízdné busem by mě nezajímala, je to její volba, zda pojede tak či tak a přeci jen, v autě má větší komfort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21262
18.8.21 20:32
@Anonymní píše:
Od minuleho tydne, takze 5den. Po vyplate tezko. No zitra ji to reknu, ze by bylo fajn prispivat na dopravu. Bus stoji 25 kc, tak 20 za kazdou cestu

aby to měla výhodnější? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21262
18.8.21 20:33
@Anonymní píše:
Samozrejme ze ne :D

a jak teda pojede, když busem nestíhá do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
18.8.21 20:41

Já už bych si o příspěvek neříkal, když jí to samou nenapadlo. Také bych jí z této pozice už nevozil. Busy jezdí.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
19.8.21 06:40
@PaníBovaryová píše:
aby to měla výhodnější? :think:

Samozřejmě, proc by mela prispivat stejne nebo vic, nez za bus? Jako pokud by zakladatelka jezdila kvuli ni, tak jo, ale když ji vezme jen když ona jede, tak nevidim duvod, proc by to nemelo mit vyhody pro obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
19.8.21 07:36
@j.a.n.i1 píše:
Samozřejmě, proc by mela prispivat stejne nebo vic, nez za bus? Jako pokud by zakladatelka jezdila kvuli ni, tak jo, ale když ji vezme jen když ona jede, tak nevidim duvod, proc by to nemelo mit vyhody pro obě.

Jenže auto - topení, klimatizace, rádio, pohodlíčko… A ještě slevicka? :mrgreen: Navíc se k ní vecpala ta kolegyně, zakladatelka ji žádné svezení nenabízela.

• Citovat
  • Upravit
101575
19.8.21 07:41
@mackA159 píše:
Jenže auto - topení, klimatizace, rádio, pohodlíčko… A ještě slevicka? :mrgreen: Navíc se k ní vecpala ta kolegyně, zakladatelka ji žádné svezení nenabízela.

A co? Spolujizda by mela prinaset vyhody obema stranam a ne aby jedna platila druhe cestu a vyslo ji to stejne nebo vic nez bus. Nehlede na to, ze na 9 km trase nebyva ani teplucko, ani moc bonus klimy, když s tim chces operovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21262
19.8.21 08:49
@j.a.n.i1 píše:
Samozřejmě, proc by mela prispivat stejne nebo vic, nez za bus? Jako pokud by zakladatelka jezdila kvuli ni, tak jo, ale když ji vezme jen když ona jede, tak nevidim duvod, proc by to nemelo mit vyhody pro obě.

Jakoze jet, kdy chci ja, a ne kdy rika jizdni rad neni vyhodne? :D
Nebo si vystoupit u baraku a ne na zastavce? Mit jiste misto na sezeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
19.8.21 10:24
@PaníBovaryová píše:
Jakoze jet, kdy chci ja, a ne kdy rika jizdni rad neni vyhodne? :D
Nebo si vystoupit u baraku a ne na zastavce? Mit jiste misto na sezeni?

Myslis mit jistotu spoje jen když ten druhy jede do prace a když mu bude blbe ci zaspi, tak smolik. Ne, neprijde mi vyhodne jet s nekym autem, pokud me to bude stat stejne ci vic, pokui rozumne jezdi bus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21262
19.8.21 10:48
@j.a.n.i1 píše:
Myslis mit jistotu spoje jen když ten druhy jede do prace a když mu bude blbe ci zaspi, tak smolik. Ne, neprijde mi vyhodne jet s nekym autem, pokud me to bude stat stejne ci vic, pokui rozumne jezdi bus.

Predstav si, ze cim je vic zatizene auto, tim vetsi je spotreba benzinu. :D Takze ridic si pribiranim dalsich osob fakt nenamasti kapsu. Navic ceka na druheho, zajizdi mimo trasu, nejde si po ceste ani nakoupit. Nejake mimoradne situace, ze vola manzel nebo babicka, protoze potrebuji tam a tam, jsou kvuli spolujizde nemozne. Podle me se vic obtezuje ten majitel auta, ne ten, co se jenom veze a spoleha se.
Ja bych si to teda nezavadela ani z jedne strany, pokud by to nebylo nutne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.21 10:53

A co když někdo za odvoz nic nechce?

Čauky děvčátka, kdysi dávno jsem jezdila do práce s kolegyní (asi půl roku, nepravidelně), která je i moje sousedka. Ona pevná pracovní doba, já pružná. A tak jsem s ní jezdila jen ráno, občas odpoledne, nebo jsem jela autobusem, protože jsem zůstávala déle. Takže opravdu nepravidelně.

Několikrát jsem se ptala, co za odvozy chce. Nic nechtěla. Nikdy. Že by to jezdila tak či tak, úplně stejná cesta, žádné nadjíždění. Když potřebovala někam po cestě zajet, jela jsem s ní. Ona se mnou nikdy nikam extra nejela, nechtěla jsem to po ní. A tak jsem ji aspoň k narozeninám, svátkům, Vánocům, Mikuláši a tak kupovala nějaké dobroty co má ráda a dekorace do domu či na zahradu, nosila ji čerstvou úrodu ze zahrádky, nebo jen tak koupila kytičku. Nikdy si peníze vzít nechtěla, i když jsem se ptala a nabízela několikrát. Občas brala i jiné kolegyně a od těch si také nikdy nic nezvala (také se ptaly).

Zdá se Vám to OK nebo jsem ji přes jen měla nechat v autě peníze a rychle utéct než by mi je vrátila zpět? Jinak máme moc dobré vztahy, pomáháme si doma i v práci. Už s ní přes 4 měsíce nejezdím. :oops:

Anonym, bojím se maminkovského ukamenování. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
19.8.21 11:12
@j.a.n.i1 píše:
A co? Spolujizda by mela prinaset vyhody obema stranam a ne aby jedna platila druhe cestu a vyslo ji to stejne nebo vic nez bus. Nehlede na to, ze na 9 km trase nebyva ani teplucko, ani moc bonus klimy, když s tim chces operovat.

Nabírá ji po cestě, ne od začátku jízdy, když operujes znovu s teplem a klimatizací. A jakou výhodu to má pro řidiče?

• Citovat
  • Upravit
mackA159
19.8.21 11:17
@PaníBovaryová píše:
Predstav si, ze cim je vic zatizene auto, tim vetsi je spotreba benzinu. :D Takze ridic si pribiranim dalsich osob fakt nenamasti kapsu. Navic ceka na druheho, zajizdi mimo trasu, nejde si po ceste ani nakoupit. Nejake mimoradne situace, ze vola manzel nebo babicka, protoze potrebuji tam a tam, jsou kvuli spolujizde nemozne. Podle me se vic obtezuje ten majitel auta, ne ten, co se jenom veze a spoleha se.
Ja bych si to teda nezavadela ani z jedne strany, pokud by to nebylo nutne :D

Vidim to stejně. Nemyslím si že by to pro řidiče mělo nějakou výhodu. Tady je vždycky ve výhodě ten kdo si vozí zadek. V pohodlí, teple. Žádný zastavování, čekání na spoj, atd atd… Nikdy jsem neměla problém dát stejně za auto, jako za bus. To samé lidi mne.

• Citovat
  • Upravit
21262
19.8.21 11:40
@Anonymní píše: Čauky děvčátka, kdysi dávno jsem jezdila do práce s kolegyní (asi půl roku, nepravidelně), která je i moje sousedka. Ona pevná pracovní doba, já pružná. A tak jsem s ní jezdila jen ráno, občas odpoledne, nebo jsem jela autobusem, protože jsem zůstávala déle. Takže opravdu nepravidelně.

Několikrát jsem se ptala, co za odvozy chce. Nic nechtěla. Nikdy. Že by to jezdila tak či tak, úplně stejná cesta, žádné nadjíždění. Když potřebovala někam po cestě zajet, jela jsem s ní. Ona se mnou nikdy nikam extra nejela, nechtěla jsem to po ní. A tak jsem ji aspoň k narozeninám, svátkům, Vánocům, Mikuláši a tak kupovala nějaké dobroty co má ráda a dekorace do domu či na zahradu, nosila ji čerstvou úrodu ze zahrádky, nebo jen tak koupila kytičku. Nikdy si peníze vzít nechtěla, i když jsem se ptala a nabízela několikrát. Občas brala i jiné kolegyně a od těch si také nikdy nic nezvala (také se ptaly).

Zdá se Vám to OK nebo jsem ji přes jen měla nechat v autě peníze a rychle utéct než by mi je vrátila zpět? Jinak máme moc dobré vztahy, pomáháme si doma i v práci. Už s ní přes 4 měsíce nejezdím. :oops:

Anonym, bojím se maminkovského ukamenování. :mrgreen:

Proc? Jste dobre kamaradky, navzajem si pomahate, ty to zadarmo nechces. To neni zadne vyuzivani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
19.8.21 12:28

@PaníBovaryová Psala, ze kolegyne jezdi jen do prace a jen když jede zakladatelka, takze nejake nakuoy ci volani manzela neni nicim omezene, stejne tak na ni nikde neceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová