Měla bych si říct o příspěvek na benzín?

Anonymní
18.8.21 17:09

Penize za benzin

Zdravim devcata. Chtela bych se zeptat, jak byste se zachovali. Vozim jednu kolegini do prace, kde spolu pracujeme.
Nabidka, ze by mi prispela na benzin zadna, aspon to co by dala za bus. Nevim zda si rict, kdyz stejne tu trasu jedu. Me by treba bylo trapny se nezeptat nebo ji dat to co dam v autobuse. Jak to vnimate?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12945
18.8.21 17:17

Jezdila jsem do prace 40 km, na pulce cesty jsem vyzvedavala kolegu - dal jsme jeli spolu, bud mym nebo jeho autem. Delali jsme si carky a na konci mesice jsme se vyrovnali. Mne to prijde uplne normalni, zadarmo bych nikoho nevozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
18.8.21 17:18

Ahoj, podle mě by ti měla peníze nabídnout automaticky, ale trochu méně než by dala za autobus. Pokud peníze nenabídla, tak jí to úplně normálně řekni. Sice bys tu trasu jezdil, ale je naprosto normální že se buď platí nebo se v ježdění střídá. Přece jeden nebude jezdit za peníze a druhý zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
18.8.21 17:20
@Anonymní píše:
Zdravim devcata. Chtela bych se zeptat, jak byste se zachovali. Vozim jednu kolegini do prace, kde spolu pracujeme.
Nabidka, ze by mi prispela na benzin zadna, aspon to co by dala za bus. Nevim zda si rict, kdyz stejne tu trasu jedu. Me by treba bylo trapny se nezeptat nebo ji dat to co dam v autobuse. Jak to vnimate?

Jakou vzdalenost?
Chapu, ze je to blbe si o penize rict (mysleni nekterych je, ze prece jezdis, tak co). Ale nejsi zadna charita, ze jo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
18.8.21 17:20

Také mně to přijde normální říct si o peníze. Jako i když jedeš tu trasu, já třeba strašně ráda jezdím sama, takovy to soukromí…takže pokud někoho naberu, je to má dobrá vůle, protože třeba pro mě už je to omezování se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21257
18.8.21 17:22

A přesně kvůli tomuto bych si to nikdy nezaváděla, že budu někoho vozit. Kamarád to tak měl na vzdálenou vysokou - že se jakože měli střídat, někdo vezme auto a pak se mu jakože dá na benzin. „Já ti to zas někdy dám!“ Jo, jasně :roll: Na toto vždycky doplatí ti slušní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15176
18.8.21 17:22

Vnímám to tak, že je kolegyně neslusna, já bych se od nikoho vozit zadarmo nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
18.8.21 17:24

U nás vozí kolega dva, 10 km denně říká si 20/den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33460
18.8.21 17:24
@Anonymní píše:

Tu trasu pojedeš sama, nebo s ní. Kdyby jezdila busem, tak by taky musela zaplatit, i když tam taky jede. Normálně jí řekni, že by bylo fajn aby na benzín přispívala, divím se že jí to nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
18.8.21 17:25

Vnímám to tak, že někdo je prostě buran, kterého to nenapadne…myslí si, že stejně do práce jedeš, tak proč by ti měla něco dávat…takže bych jí to prostě řekla…a nebo ať si jezdí zase busem…ale zadarmo se mnou fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.8.21 17:28

A to jezdí denně? To je teda povaha, že ani nepipne…Jak to celý vzniklo? Možná si ze zactku při obcasndm svezení nic nechtěla a už se proto neptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
18.8.21 17:29
@Anonymní píše:

Prispet by ti urcite mela, nicméně pokud ji ten bus jede primo, tak mene, nez by dala za bus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
18.8.21 17:31

Já takhle jezdila rok a půl s kolegyní. Dohodly jsme se na ceně jako za autobus a nakonci roku jsem jí dala vždy něco navíc. Vozila nás takhle tři, takže plné auto. Pro mě to byla výhoda, že jsem nemusela jezdit busem, kdy jsem byla na místě hodinu před začátkem ranní směny a naopak po odpolední směně jsem nemusela sprintovat na poslední bus (když mi ujel, čekala mě cesta domů stopem nebo pěšky 11km).
V životě by mne nenapadlo jezdit zadarmo. To je asi o celkovém nastavení člověka.
Zakladatelko, řekni si minimálně o to, kolik by stál autobus. Pokud není kolegyně úplný asociál, tak se chytne za nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
18.8.21 17:35

Jednorázově bych to neřešila, jinak my se ve vozeni střídáme a ten kdo nemá auto vždy něco přihodí, mame to sice při cestě, ale nejsem charita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
18.8.21 17:38
@Anonymní píše:

Kdysi dávno jsme tak nějak jezdili s kolegy. Protože to bylo nárazové a nepravidelné, tak jsme dali to, co bychom dali za autobus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová