Měla bych si říct o příspěvek na benzín?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23955
22.8.21 23:38
@vokishka píše:
no pokud někdo jezdí pravidelně do práce, tak si koupí zonu, měsíčník nebo tak něco. A pokud mi občas nabídne kolega odvoz, tak to jsou vlastně peníze navíc, když mu zaplatím.

Pokud ti kolega občas nabídne odvoz, pošli ho do prd.ele a jdi si na svůj zaplacenej měsíčníkovej autobus… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115889
22.8.21 23:40
@Švédka87 píše:
@ZustanSeMnou Protože tu cestu jede tak jako tak. Jen ji vezme s sebou tak je to snad jedno.

S touhle logikou nemusíš platit ani v autobuse. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23955
22.8.21 23:44
@Lucy75 píše:
@elpiska jj, ok, chápu, holt si nehraješ na charitu, mně by to bylo blbé - fakt mám ráda věci PŘESNĚ TAK JAK MAJÍ BÝT, takže bych brala 400-450, ale to je mé vnímání světa ;) nikoho nenutíš a nevydíráš, takže jejich volba ;) pa

Kdybys to brala důsledně, tak na amortizaci vozu připadá 3,80Kč/km dle vyhlášky o cestovních náhradách, skutečnost bude někde mnohem výš… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23955
22.8.21 23:50
@Anonymní píše: Čauky děvčátka, kdysi dávno jsem jezdila do práce s kolegyní (asi půl roku, nepravidelně), která je i moje sousedka. Ona pevná pracovní doba, já pružná. A tak jsem s ní jezdila jen ráno, občas odpoledne, nebo jsem jela autobusem, protože jsem zůstávala déle. Takže opravdu nepravidelně.

Několikrát jsem se ptala, co za odvozy chce. Nic nechtěla. Nikdy. Že by to jezdila tak či tak, úplně stejná cesta, žádné nadjíždění. Když potřebovala někam po cestě zajet, jela jsem s ní. Ona se mnou nikdy nikam extra nejela, nechtěla jsem to po ní. A tak jsem ji aspoň k narozeninám, svátkům, Vánocům, Mikuláši a tak kupovala nějaké dobroty co má ráda a dekorace do domu či na zahradu, nosila ji čerstvou úrodu ze zahrádky, nebo jen tak koupila kytičku. Nikdy si peníze vzít nechtěla, i když jsem se ptala a nabízela několikrát. Občas brala i jiné kolegyně a od těch si také nikdy nic nezvala (také se ptaly).

Zdá se Vám to OK nebo jsem ji přes jen měla nechat v autě peníze a rychle utéct než by mi je vrátila zpět? Jinak máme moc dobré vztahy, pomáháme si doma i v práci. Už s ní přes 4 měsíce nejezdím. :oops:

Anonym, bojím se maminkovského ukamenování. :mrgreen:

Tento způsob beru… Dělal bych to stejně, kdybych byl nucen někoho „zneužívat“ a on si nechtěl vzít prachy, takto bych se mu alespoň symbolicky revanšoval… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
23.8.21 06:02
@bse.pedro píše:
Kdybys to brala důsledně, tak na amortizaci vozu připadá 3,80Kč/km dle vyhlášky o cestovních náhradách, skutečnost bude někde mnohem výš… 8) 8) 8)

No, skutecnost muze byt klidně mnohem niz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.8.21 06:10

Jezdila jsem takhle se spolužáky do školy několik let. Vždycky jsem jim platila, že se vezu a mám to bez starostí. Plus jsem dávala čokoládu nebo něco jiného dobrého k penězům. Mi to přišlo automatické.
Normálně jí to řekni, že nejsi MHD zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.8.21 06:19
@Anonymní píše:
Odpovim vsem. Jezdim nejradeji sama o tom zadna, mam rada svuj klidek. K upresneni, ptala se jestli to nebude vadit, kdyz bude semnou jezdit, tak jsem ji odpovedela ze ne, ze stejne tu trasu jedu, ale zminka o penezich zadna. Nevim jestli to tak vyznelo odeme, kdyz stejne trasu jedu, tak proc prispivat :nevim:

Udělej to, jak se zařídil jeden náš kolega. On dojíždí a jezdí stejným směrem, kde jezdí bydlí i další dva kolegové. Nevezme je, protože mu prý ruší čakry :mrgreen: 🙈 a má pokoj. Víc nemusel vysvětlovat. Je trošku úleťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
23.8.21 18:56

@ZustanSeMnou Vždyť je to úplně totéž jako kdyby jela sama. Stejně tu cestu musí jet tak jako tak. Pokud by někam zajizdela bylo by to o něčem jiném. Tohle je nenazranost s prominutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21318
23.8.21 19:57
@Švédka87 píše:
@ZustanSeMnou Vždyť je to úplně totéž jako kdyby jela sama. Stejně tu cestu musí jet tak jako tak. Pokud by někam zajizdela bylo by to o něčem jiném. Tohle je nenazranost s prominutím.

Podle tehle logiky by ta kolegyne musela platit za cestu tak ci tak, takze ji muze byt jedno, komu plati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
23.8.21 20:05
@Švédka87 píše:

Ne, chtit jezdit zafarmo je vychcanost, takze jen at si klidně plati bus, nevidim jediny duvod proc takoveho vychcanka vozit. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
23.8.21 20:53

@Švédka87 Takže zakladatelku cesta bude stát peníze, ale kolegyně v klidu bude jezdit zadarmo…a to ti přijde v pořádku? Proč teda pak většina lidí buď jezdí autem nebo autobusem a nejezdí s někým zadarmo :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.8.21 21:00
@Švédka87 píše:

Chápeš, že se zvyšuje spotřeba, opotřebení atd.? Proč by ji měla vozit zadarmo? Autobus jede taky stejným směrem a platí se v něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
23.8.21 21:05

@Murka Opotřebení jaké? Že si sedne vedle? Vždyť jezdí do práce jen. Nevozi kdejaké věci a třeba psa apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
23.8.21 21:07

@MKSP Protože zřejmě plno lidí nemá společnou cestu s někým nebo stejně časy odjezdu a dojezju. Nevím co je na tom k nepochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
23.8.21 21:12

@Švédka87 Tak do práce má plno lidí stejnou cestu a stejný čas kdy tam jde :D Hele a ty do práce vozíš lidi který mají stejnou cestu nebo třeba do obchoďáku atd? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová