Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj můj malý má absces na zadečku, 2tydny jsme chodili na FN pak už to měl dobre ale po týdnu jsem při přebalování opět zjistila že tam má hnis teď mu to musim doma čistit s kanilou a peroxidem vodíku, pokud nepomůže a bude mít opět hnis půjde na operaci.. Mám hrozný strach máte někdo zkušenost? Nemá ani 2 měsíce a narkoza pro tak malé miminko není vhodna
Operují se děti už v břiše, nebo při narození.. Naprosto chápu, jak se cítíš, je to šílené, ale ty mrnatka jsou velmi odolná.. Od kámoška dítě zvládlo 4 velké břišní operace a všechny do 14 dnů věku.. Bude to good, neboj ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj můj malý má absces na zadečku, 2tydny jsme chodili na FN pak už to měl dobre ale po týdnu jsem při přebalování opět zjistila že tam má hnis teď mu to musim doma čistit s kanilou a peroxidem vodíku, pokud nepomůže a bude mít opět hnis půjde na operaci.. Mám hrozný strach máte někdo zkušenost? Nemá ani 2 měsíce a narkoza pro tak malé miminko není vhodna
Zdravím, protože jsem před časem hledala informace ohledně zkušeností právě tady, chci se podělit jak to dopadlo u nás
Synovi se poprvé objevil abces u konečníku ve 4 týdnech, povrchový asi 2 cm od análního otvoru, měl tendenci sám uzrát a vyprázdnit se (okolí zarudlé nebylo), oplachovali jsme řepíkem, čistili Octeniseptem, vždycky pár ní ok, potom to začalo znovu. Léčili jsme to jen doma, jsem lékařka ač jiné než pediatrické odbornosti, zhodnotila jsem, že na chirurgii nepůjdeme z obavy, že by vyžadovali hned invazivní postup. Nebyla jsem dosud fanouškem homeopatik, nicméně vyzkoušela jsem a opravdu nám to pomohlo - Hepar sulfur 15CH, Pyrogenium 15 CH (radila jsme se v online homeoporadně). Tak třeba touto zkušeností pomohu někomu dalšímu… ![]()