Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobre rano, nějakých 5-6 měsíců máme každý měsíc horecku, vzdy podobně den předem bolest břicha, nejí, oteklev krcni mandle a bolí při polykání trošku. Horecka začne kolem 37,1-37,3 a pak bum a ma pres 38. Doktorka uz nejak říká ze ma periodicke a jsme objednání na revmatologii. Dostali jsme Fortecortin a uz 2× jsem mu ho dala a vždy do 2 hodin bez horeček a beze všeho. Jenže vždy to bylo cca 4-5 týdnech a teď měl horečku 1.7. Podan fortecortin ale vcera večer opět horecka což je po 11 dnech a ja teď nevím jestli mu ho podat znovu. Volala bych moji doktorce ale je neděle a my máme odjíždět na dovolenou, jen na chalupu na hory. Prosim o info zda se může takto často dávat a kdy vlastně mam poznat ze se jedná o periodickou a tím tedy podat lek. Nebo jestli mu ho mam dat a kdyz to ndsrazi je jasné ze se o PH nejedná?
a muze je mit takto najendou blizko po sobe? synovi je 5. Dekuju za vaše zkušenosti s periodickyma horeckama.
@Lebedka99 píše: Více
Ahoj,
od kamarádky syn míval periodické horečky taky. Vím, že když byl miminko, tak to řešila, ale pak už tolik ne. Ale on měl průběh, že měl jedenodenní vysoké teploty. Bez príznaku, BUM a pak zase bez příznaku. Teplotu srážela až okolo 39°C a nebo když byl moc „placatý“ - prostě když viděla, že je toho na něj moc. Nevím už přesně kdy to vymizelo, ale nějak s příchodem do školy to přestalo. Ted je mu 11 a myslím, že už ty horečky nemá…
Nemůže být přehřátý? Včera bylo poměrně teplo… Kolik má ted teplotu? Leží? Je to na něm znát, že má teplotu?
Ahoj, u dětí nemám zkušenost, ale já mám od února podobný problém, cca 1× za 4-5 týdnů bolest svalů, únava, zimnice a teplota trvající 1-3 dny. S MS cyklus to nekoreluje, ten mám kratší (méně než 4 týdny). Krevní obraz včetně CRP byl vždy v pořádku. Jsem objednaná na imunologii na podzim. Sama nevím, co se děje. Moc držím palce, ať se u vás co nejdříve zjistí příčina a vyřeší se to.
Ja to mela jako dite, ale me to litalo i k 41… Nikdy se na nic neprislo, nijak specificky se to nelecilo, vzdy jen srazit teplotu. Odeslo to samo, nekdy kolem první či druhé tridy.
A jinak tedy jedno z deti reaguje horeckou i na stres, unavu nebo uraz. Taky vlastně neřešíme, neb u nej je problem i srazeni teploty pred spanim, proste se z toho za den az dva vyspi a zase je ok.
Jsme na dovce asi bych jindy taky počkala ale vše ne zas jak pres kopirak, vůbec nic jiného mu neni. Dala jsem mu ho po konzultaci na detske pohotovosti a do hodiny necelých 37,5 a bolest v krku přestala. I uz je nema tak natekle skoro uplne v pořádku mandel
.. prý pokud se horecka do 2 nevrátí byla to zas periodicka..