Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@bigl Jo jo, ale me nejvic vytocil ten pristup toho cloveka. ![]()
Ja chtěla darovat spoustu dětského oblečení. Chtěla jsem přidat i botičky a nějaké hračky. Paní brala vše. Jenže párkrát to nevyšlo a nepřijela. A pak chtěla, abych ji to odvezla já. To jsem samozřejmě neudělala.
@Sára 1 To je nejlepší, nabídni, zlevni, ideálně daruj a dovez. ![]()
I když přiznávám, že když kupuji něco z okolí, tak se vždycky sprostě zeptám, zda ten člověk nemá náhodou cestu do mého města.
A kolikrát se mi to vyplatilo, že jsem přispěla na palivo a v klidu jsme se domluvili, protože třeba ten člověk zrovna v mém městě pracoval nebo měl prostě cestu.
Ale ne, že bych mu řekla - tož dovez. ![]()
@Capricorn61 píše:
@Sára 1 To je nejlepší, nabídni, zlevni, ideálně daruj a dovez.I když přiznávám, že když kupuji něco z okolí, tak se vždycky sprostě zeptám, zda ten člověk nemá náhodou cestu do mého města.
A kolikrát se mi to vyplatilo, že jsem přispěla na palivo a v klidu jsme se domluvili, protože třeba ten člověk zrovna v mém městě pracoval nebo měl prostě cestu.
Ale ne, že bych mu řekla - tož dovez.
To já chápu, že se někdo zeptá. Kolikrát jsem se s někým nedomluvila, protože se nám to nehodilo ani jedné v daný cas. Taky se snažím přizpůsobit. Ale často se domluvit nedá a druhá strana se najednou neozyva. Je to vlastně vetsina. Nejsem blázen, abych někomu darovala dvě velké krabice a jestě to vezla někam domu. Musela bych skončit dřív, abych pak stihla vyzvednout deti. A čekat, že opravdu někdo vyleze v přesný čas z paneláku… Pracuji v tom městě, takže stačilo stavit se u mě v práci kdykoliv. Dokonce se mi po 2 měsících ozvala, jestli to pořád mám. Měla jsem. A stejně si nepřijela.
Já se vždy skvěle pobavím u toho, když manžel něco prodává na marketplace. 90% odpovědí je pouhé „cena?“ nebo „jde to poslat poštou?“ (ne). Přitom v inzerátu bývá všechno toto uvedeno hned nahoře. Ti odepisující jsou buď roboti nebo úplně vypatlaní. Jak ten vždy zuří.
![]()
My na těch věcech ani nijak nechceme zbohatnout, jen je nám líto to hodit do popelnice. Ale těch nervů kolem toho.
Naposledy se prodával starší foťák a to ti lidi fakt excelovali v absurdních odpovědích. Nakonec jsme to dali nějakému důchodci z okolí, protože si pro to bez řečí došel a vše se dalo domluvit dvěma emaily. I cenu jsme nechali symbolickou (myslím že to bylo 100 nebo 200 Kč) za výborné jednání, pán byl docela překvapen.
![]()
@Parninas píše:
Já se vždy skvěle pobavím u toho, když manžel něco prodává na marketplace. 90% odpovědí je pouhé „cena?“ nebo „jde to poslat poštou?“ (ne). Přitom v inzerátu bývá všechno toto uvedeno hned nahoře. Ti odepisující jsou buď roboti nebo úplně vypatlaní. Jak ten vždy zuří.![]()
My na těch věcech ani nijak nechceme zbohatnout, jen je nám líto to hodit do popelnice. Ale těch nervů kolem toho.Naposledy se prodával starší foťák a to ti lidi fakt excelovali v absurdních odpovědích. Nakonec jsme to dali nějakému důchodci z okolí, protože si pro to bez řečí došel a vše se dalo domluvit dvěma emaily. I cenu jsme nechali symbolickou (myslím že to bylo 100 nebo 200 Kč) za výborné jednání, pán byl docela překvapen.
![]()
Kdysi jsem prodávala oblečení po dítku na Mimibazaru a to samé. Nebo chtěly ty ženské oblečení přeměřit, zlevnit nebo poslat zadarmo. ![]()
Prodavam 2 minisukne. Ozval se mi pan, ze by je chtel pro dceru… ze zacatku komunikace naprosto na urovni. Ja byla rada, ze obleceni poslu dal, kdyz uz se do nej nevejdu, fotila detaily, merila podle metru presne centimetry… Nevim, jestli u toho neco lil nebo kouril, ale postupem casu se komunikace stacela dost divne. No tahle saskarna trvala asi 2 hodiny, kdy uz to ani me naivku nebavilo a napsala jsem mu, ze si to ma rozmyslet do zitra a napsat mi. Odpoved: „a nemohli bysme si psat dal?“ Ja se ptala, jako o cem, o tech suknich, jo? Tak pan napsal, ze by si rad o tech suknich psal dal a mozna i o tech vecech pod nimi… 2 hodiny myho drahocenyho casu pryc kvuli nejakymu prasakovi ![]()
Mimochodem naše zlaté pravidlo je - nikdy nic nedávat zadarmo. Já nevím proč, ale jakmile je v inzerátu „za odvoz“ tak ti lidi se chovají jako bych jim za to měla pomalu zaplatit že jim mou věc předám nebo co.
Milion požadavků a nároků za něco, co bych jim chtěla přenechat zadarmo. ![]()
Nene, za stovku, čokoládu, něco… ![]()
@Parninas No, vidim to stejne. Jedinou vec, kterou jsem ted pri nove varce inzeratu prodala, tak byla mini blbost, kterou jsem posilala obycejne v bublinkove obalce a posta to zadrbala, takze to slo 4 dny.
Nastesti slecna trpelive cekala, a kdyz jsme se dohodly, ze ji poslu penize, ktere jsem ji poslala, tak ji to v zapeti prislo. Nastesti mi ty penize zase poslala nazpet. ![]()
Ale z pohledu kupujiciho jsem zatim natrefila na fajn lidi, kteri nahned odeslali, komunikace uplne ok. A s tema, co jsme se sesli tak taky ok.
Takze jako kupujici mam stesti, a jako prodavajici absolutni smulu. ![]()
Jinak jeste jsem si vzpomnela na jeden paradox - kdyz volam a zeptam se: je inzerat ci ta vec aktualni, dostane se mi arogantni odpoved, ze jinak by to tam prece nebylo (na bazosi). A kdyz zase volam a vynecham tuto frazi, a reknu: mam zajem o tu danou vec, tak se mi druha strana vysmeje, ze volam pozde, ze dana vec je davno pryc.
Tak proc tam ma ten inzerat!? ![]()
@Caridina píše:
Prodavam 2 minisukne. Ozval se mi pan, ze by je chtel pro dceru… ze zacatku komunikace naprosto na urovni. Ja byla rada, ze obleceni poslu dal, kdyz uz se do nej nevejdu, fotila detaily, merila podle metru presne centimetry… Nevim, jestli u toho neco lil nebo kouril, ale postupem casu se komunikace stacela dost divne. No tahle saskarna trvala asi 2 hodiny, kdy uz to ani me naivku nebavilo a napsala jsem mu, ze si to ma rozmyslet do zitra a napsat mi. Odpoved: „a nemohli bysme si psat dal?“ Ja se ptala, jako o cem, o tech suknich, jo? Tak pan napsal, ze by si rad o tech suknich psal dal a mozna i o tech vecech pod nimi… 2 hodiny myho drahocenyho casu pryc kvuli nejakymu prasakovi
To byl nějaký úchyl. ![]()
A ještě moc skvělá byla paní, která nám odpovídala na inzerát na kytaru. Chtěla to dovézt někam na odpočívadlo na dálnici ať to má ona po cestě (nemáme auto a MHD na takové místa fakt nejezdí
), pořád to potvrzovala a pak rušila. Pak se týden neozývala a nereagovala na zprávy. Najednou se ozval jiný borec a ještě ten den si pro to přijel k nám před dům, velmi jednoduchý obchod. Madam se nám poté asi po týdnu ignorace ozvala co že teda ta kytara a byla velmi rozčarovaná, že jsme na její výsost nečekali.
Jóóó, ta nám mohla.
![]()
@topazio to byl. Jako me tohle nejak netrapilo, ze byl nemocnej, protoze v tyhle dobe je mozny narazit na uchylaka v kazdym druhym krovi, ale fakt to znelo ze zacatku naprosto normalne. Jen me pak mrzelo, ze ja 2 hodiny „litam“ kvuli blbovi a misto toho jsem se mohla venovat necemu uzitecnejsimu.
@Capricorn61 já na Bazoši moc neobchoduji, ale když už, tak to dopadlo vždy dobře,
nakupovala jsem tam koloodrážedlo, pán mi přidal ještě poličky
a dětskou bundu,
dobře se nakupuje tady na emiminím bazaru - vždy slušné a rychlé jednání,
a to co píšeš, ty „nákupy“ do Španělska, Ameriky… atd. atd. to jsou už hrozně staré podvody, na to snad už nikdo nemůže skočit,
novější je ten „vtip“ s DPD, ale také už je to profláklé,
to jak lidi nereagují, to je teda hrozně časté na fb market place, to rostu, a většinou, když něco prodávám, a píše muž, tak z obchodu nic nebude, nejlépe se vždy domluvím s ženou - dnes jsem zrovna po dvou marných měsících prodala elektrické růžové BMW - pořád se mi někdo ozýval a nic, až včera napsala paní a dnes si přijela ![]()