Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@malákráličice píše:
Asi to doslo jen tem, co o nejake vzpominkove akci vedeli. Takze me to taky pobavilo.
Jasne, a prosim te nevis zda se pri prodeji vstupenek zasila platba predem, treba na bazosi? nebo jak to funguje..
@Zumpa píše:
Moje zkušenost je taková, že nakonec oblečení dávám do těch charitativních kontejnerů. Co nerozdám po známých, tak vyhazuji. Teď budu muset vyhodit dvě kola, to je trošku oříšek.
Proc? Dej k popelnici, za chvili tam nebudou ![]()
Chystejte kameny, ale kolik lidi se neotravuje s bazosem a tak postavi funkcni vec k popelnici. Napr. vsechna jizdni kola pro deti jsme takhle nasli u popelnic. Jsme je vydrhnuli a kola jak nova.
A mimochodem zadne stare sunty, normalni pekne detske kolo. Znim jak socka, bezdak, ale po druhe strance, proc to nevzit?
![]()
@Capricorn61 píše:
Proc? Dej k popelnici, za chvili tam nebudouChystejte kameny, ale kolik lidi se neotravuje s bazosem a tak postavi funkcni vec k popelnici. Napr. vsechna jizdni kola pro deti jsme takhle nasli u popelnic. Jsme je vydrhnuli a kola jak nova.
A mimochodem zadne stare sunty, normalni pekne detske kolo. Znim jak socka, bezdak, ale po druhe strance, proc to nevzit?
![]()
Možná socka, ale tohle dělá spousta lidí.
Nebo alespoň u nás ve městě to tak vídám běžně, třeba i s cedulkou.
Nám takhle jednou máma dotáhla úplně perfektní koženou brašnu, jen bylo potřeba lehce opravit zapínání.
Po našich zkušenostech s internetovými bazary je to i klidnější verze. Pokud z dané věci člověk nechce peníze, ale zároveň je to nerozbité a tak to chce předat dál, tak proč ne.
@Lily-of-the-valley píše:
Prodavam kocarek trojkombinaci (s kvalitním vajíčkem). Na fotkách mám nasazené na podvozku jak sportak, tak hlubokou korbu, tak vajíčko.“Prodate jen vajíčko s podvozkem?”
“Odkud jste?” Píšu, ze z města od nich 20 km. “Aha, tak to je daleko.”
Často prodavam jezdecké veci. Třeba takové sedlo, to je standardně největší vopruz. Na inzerátu 10 dobrých fotek ze všech úhlu, včetně měření. A stejně se najdou lidi, co chtějí vyfotit další milion fotek, pomerit dvacet parametru a pak po dvou hodinách napíšou, ze si to ještě rozmysli a daji vědět a už NIC. A jedna paní to korunovala tím, ze jsem během dopisování si s ni zjistila, ze bydlí ode mě deset kilometru a nabídla ji, ze ji to klidne dovezu na vyzkoušení. A ona místo toho chtela další fotky.
A další for je, ze od doby covidu ho má každý druhy nakupující ZROVNA ve chvíli, kdy si má dojet pro zboží
To treba nepochopim s tim kocarkem… Co jako budes delat s korbickou a sportakem? Ja to vecne vidim za dekuji a nikdo to samostatne nechce. Ti, co maji stejny typ kocarku to nepotrebuji, ti, co to potrebuji, tak jsou z druhe strany republiky, a tem, co by se to libilo, tak na to nemaji podvozek.
To je jak kdybych prodavala pojizdne auto a nekdo mi z nej odkoupil jen sedacky a motor. Co budu delat se zbytkem?
Proste proc zbytecne lidi chcou nicit sety neceho, co funguje.
![]()
A s tou pani a sedlem - doufam, ze jsi ji poslala milion detailnich fotek, popsala vady (napr. praskliny) a nafotila je a pak jsi jeste za pani dojela aby rekla po tom vsem - ahaaa, to je popraskane, tak to nechci. ![]()
Mi se stalo neco podobneho - v popisu inzeratu velkym napsane, ze to ma vady, vypsane jake, na fotkach viditelne nafocene. A pak pri predani - aha, tak to ma vady to nechci. ![]()
A jeste jsem si vzpomnela. Domluveno predani. Tak ja jedu pres pul mesta s miminem na domluvene misto a ten clovek mi 1o minut pred setkanim zavola, ze si to rozmyslel, ze tu vec nechce.
Tak diky, pro nej jedem hovor, pro me hodina zadrbana (beru pripravu, cestu tam, zpatky atd). Ale je fakt, ze se aspon obtezoval zavolat. ![]()
@lilith1 podle me se takhle vstupenky preprodavat nedaji. Teoreticky bys je online k vytisknuti mohla prodat treba deseti zajemcum a ti to nemaji jak poznat. Prisli by na to az na miste.
@Capricorn61 mě děsně naštve, když se domluvíme na předávce, 3× to dotyčný odloží a po čtvrté zapomene dorazit úplně ![]()
@Parninas píše:
Možná socka, ale tohle dělá spousta lidí.Nebo alespoň u nás ve městě to tak vídám běžně, třeba i s cedulkou.
Nám takhle jednou máma dotáhla úplně perfektní koženou brašnu, jen bylo potřeba lehce opravit zapínání.Po našich zkušenostech s internetovými bazary je to i klidnější verze. Pokud z dané věci člověk nechce peníze, ale zároveň je to nerozbité a tak to chce předat dál, tak proč ne.
O diky za pochopeni.
Jakoze jednou jsme nasli i vyhozene hnusne elektroauticko (takove to velke na vozeni deti). Po vydrhnuti vypadalo jako nove. A jeste vetsi zvrat byl, kdyz ho stacilo jen nabit a ono ma i kapacitu a normalne funguje.
Decka radost vetsi jak z vanoc a my takove minimalne 2 litry usetrene (a to beru bazarovou podcenu). ![]()
@lilith1 Ja myslim, ze to jde. Akorat tady musi byt duvera mezi prodejcem a kupujicim. Myslim, ze opravdu staci listek jen vytisknout a prodat. I je normalni, ze za jeho plnou cenu, protoze hodne lidi se k listku kvuli vyprodani nedostane, tak je rado, ze jim nekdo listek prenecha a cenu neresi. Nicmene podvodnici jsou nejen mezi prodavajicimi, ale i mezi kupujicimi. Takze ja bych do toho nesla, protoze prave kvuli tomu, ze nevim, jak to funguje a jeste jakemu hnupovi to prodam, bych mela strach, ze to kupujici otoci proti me a narkne me, ze jsem ho okradla. ![]()
Já nesnáším prodeje přes bazary. Taková stálice jsou naprosto nesmyslné dotazy. V inzerátu je uvedeno - Lokalita Heřmanův Městec, cena 500 Kč. A nejvíc dotazů je: odkud jste? cena - to většinou píší lidé jen jako takový štěk, bez pozdravu, bez otazníku…
Za odvoz už se mi pomalu také nechce nic nabízet, neboť většina lidí to chápe tak, že za odvoz znamená, že jim to budu vozit já, pokud možno v jimi určeném čase.
No a pak mě štvou šťouralové. Nabízím boty, vel. 38. Nikdy nenošené, kožené (nestihla jsem vrátit) a fakt jen za symbolickou cenu, max. 100 Kč. Tu symbolickou cenu dávám jen proto, abych s tím neměla žádnou práci (což většinou uvádím v inzerátu). Stejně se lidi ptají na velikost stélky, složení výrobku a blablabla (dohledatelné v daném eshopu během pár minut-fakt jsem si to ověřila), případně žádají více datailních fotografií apod. Už to radši dávám do kontejneru na charitu.
@Capricorn61 píše:
@lilith1 Ja myslim, ze to jde. Akorat tady musi byt duvera mezi prodejcem a kupujicim. Myslim, ze opravdu staci listek jen vytisknout a prodat. I je normalni, ze za jeho plnou cenu, protoze hodne lidi se k listku kvuli vyprodani nedostane, tak je rado, ze jim nekdo listek prenecha a cenu neresi. Nicmene podvodnici jsou nejen mezi prodavajicimi, ale i mezi kupujicimi. Takze ja bych do toho nesla, protoze prave kvuli tomu, ze nevim, jak to funguje a jeste jakemu hnupovi to prodam, bych mela strach, ze to kupujici otoci proti me a narkne me, ze jsem ho okradla.
Nojo ale vubec nevim co s tim, rodice maji listky uz dva roky, porad to presunovali, ted ten koncert konecne bude, ale nasi tam nemohou jit, jsou na dovolene kdesi a me se to vubec nehodi, protoze je to v pondeli vecer a nejsem prazanda
a ani me to nijak nelaka..
@agirt Sakra, jak mi tu vsichni pisete, tak se mi vybavuji dalsi a dalsi veci.
Ja vzdycky zalozim diskuzi a pak si tam nejvic sama diskutuji.
Tak si i sama sobe zatleskam.
![]()
Prodavala jsem mobil. V napisu napsane - Samsung J5 2o16 Duos. Funkcni. Duvod prodeje - koupe noveho mobilu. Nafocene zapnute, nafocene bez zadniho krytu, kde jdou videt DVA sloty na simkartu. Plus jeste jsem k tomu davala obaly, skla, sluchatka, apod. Jeste jsem psala, ze muzu poslat imei (na overeni mobilu, ze neni kradeny, zablokovany apod). A dotazy:
Je to na dve simkarty?
A to vsechno (sluchatka apod) je taky k tomu?
Je ten telefon cerny? (Ne, schvalne jsem zmenila kontrast fotky.
)
A fakt funguje?
A jaka to je uhlopricka? (kdo si to ma po 5 letech pamatovat?
)
A jakou to ma pamet? (Vzdyt nazev telefon v napisu, si to vygoogli
)
Ale jelikoz se me jedna pani ptala v obchode, jestli klasicke vajicka v platicku s nakreslenou slepici a vajickama, jsou vajicka, tak se nedivim nicemu. ![]()
Mi to nekdy prijde, jak kdyby ti lidi strasne moc chteli navazat kontakt a nevedeli jak na to.
To je jak kdybych nekoho chtela sbalit v metru a vyblila bych na neho: „Ahoj. Taky jedes metrem?“ ![]()
@lilith1 Jestli mas facebook, instagram, zkus to napsat tam. Tam mas okruh znamych, tak porad by to bylo lepsi zkusit to udat nejake zname od videni ci spoluzacce ze zakladky nez uplne nekomu cizimu
@Capricorn61 píše:
O diky za pochopeni.Jakoze jednou jsme nasli i vyhozene hnusne elektroauticko (takove to velke na vozeni deti). Po vydrhnuti vypadalo jako nove. A jeste vetsi zvrat byl, kdyz ho stacilo jen nabit a ono ma i kapacitu a normalne funguje.
Decka radost vetsi jak z vanoc a my takove minimalne 2 litry usetrene (a to beru bazarovou podcenu).
Ze me maji v kontakach taky radost..protoze ten charitni je beznadejne narvany, pac ho nikdo nevyvazi, tak hazim jednou za cas darovane osaceni do normalniho, a jsou to jen lehce nosene original boss kosile a mraky ruznych panskych origin.dzin i svetru, ale fakt je ze klasicky strih, ne zadne echt modni..segry pritel toho ma narvany skrine, segra to dava nasim a ty me ![]()
loni jsem prodávala na bazoši XL velmi výraznou dlouhou barevnou dámskou bavlněnou tuniku za 99Kč
ozval se chlap, stále se doptával na materiál, pak zda má záševky na prsa, pak jestli barvy věrně odpovídají
po čtvrtém mailu, kdy už mi poslal svou adresu a doklad o úhradě, začal prosit, zda se mu v ní nevyfotím a vypadlo z něj, že ji má pro SEBE
píšu mu, že je sytě fialová a dámská
a on prej : A to něčemu vadí?
![]()
@lilith1 casto vidim listky nabizet na fb mezi prateli. Tam precejen nehrozi, ze by doslo k podvodu, kdyz se ti lidi znaji.