Perly z Bazoše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
16.5.22 19:14
@dreamis píše:
Na bazarech neprodavam, stacilo mi kdyz jsem prodavala uplne novou knizku za 150 pc 200 a nejakej chytrak mi napsal ze jako novou na internetu nasel za 170 ( heureka ukazala nejaky mini eshop) a ze jsem se pomatla. Tak jsem mu napsala at si ji objedna novou a zaplati postovne. :lol: Od te doby radsi podaruju rodinku, nebo dam na charitu.

Stává se mi velmi často, když prodávám na fc na Marketplace.
Ozve se x zájemců např. 20 lidí a z toho takových 15 - 18 lidí. Máte to drahé, to vám nikdo nekoupí..Já vám dám 5 kč za kilo, to máte víc než dostanete ve šrotu (prodávala jsem věc, který byla plně funkční a na inzerátu napsáno, že věc funguje.
Jste moc daleko. Přemlouvají mě ať jim to přivezu nebo sjednám dopravu atd…
Takže než se můžu domluvit s kupujícím musím protřídit tyhle chytrolíni

• Citovat
  • Upravit
15492
17.5.22 06:02

Včera odpověď na inzerát (autosedačka) - má zájem, v jakém je stavu a kolik stojí. Vše je v inzerátu napsané. Napsala.jsem to paní ještě jednou a už se neozvala. To si myslí, že cena bude nižší? :nevim:

Často si říkám, že se nevyplatí investovat do toho ten čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puntiiik
17.5.22 06:38

Ja si takhle na bazaru kupovala sadu detskych knizek, jako darek. Detem je jedno, odkud knihy jsou, hlavne ze jsou pekne a hezky ilustrovane.

Tak pani, ze mi je hned posle, jen co ji prijdou penize. Tak jsem poslala 200Kc, co chtela, a cekala jsem.

Cekala jsem asi 2 tydny a nikde nic. Tak pisi, co se deje? Pani, ze mi to poslala hned v den, co prisly penize - a ty prisly asi 5min po odeslani. A rovnou poslala foto darkove tasky olepene adresou. A posila cislo zasilky. Cekame dal… cislo postovni zasilky neni k dohledani.

Dalsi tyden nic, zjistuji, ze cislo zasilky ma o 2 cifry mene. Zadam o fotku stvrzenky. Tak pani leze do popelnice, kterou jeste nevyvezli, minimalne hodinu hleda listek a nadsene posila kompletni cislo vcetne fotky zaprasene stvrzenky a bordelu pred barakem… a zjistujeme, ze zasilku mam uz nekolik tydnu na poste. :D

A teda ted nevim, kdo byl vic na tu postu nastvany, jestli ja bez darku k narozeninam, nebo pani, co prohrabavala pred vsemi sousedy popelnici pred barakem :D

• Citovat
  • Upravit
puntiiik
17.5.22 07:03

A jeste mam jednu z meho prodeje kvetinacu :)

Na Marketplace jsem hodila nejake keramicke kvetinace, ktere byly pekne, ale nemela jsem vyuziti. Rozhodla jsem se, ze je dam za odvoz (vec, kterou fakt od teto chvile nedoporucuji). Za odvoz totiz v prekladu znamena za trest a ten trest je minen pro vas.

Ozvalo se mi neskutecne mnozstvi lidi, vybrala jsem nejakou pani, co byla mezi prvnimi a umela cist i psat :). Dohodli jsme se, ze kvetinace priblizim, ze ji je v dany cas predam ve Vankovce, at pani nemusi litat az za mnou. Bylo to vcelku v pohode, u Vankovky pracuji.

Tak prvni den vyzvednuti nic - pani 5 minut predem pise, ze nemuze. Jsem v klidu, ani jsem jeste nevysla z prace. 2. den opet pani nemuze a pise 5 minut predem. A toto se opakuje 2 tydny, kdy pani prestava komunikovat. Kvetinace mam stale v praci a nechavam si je tam, kdyby se jeste ozvala.

Asi po mesici si rikam, ze to balim, ze kvetinace dam do sklepa a kaslu na Marketplace. Koukam se, kde mam kvetinace… a ony jsou na okne a v nich neco zasazeneho. No a od teto doby mame v praci plantaz cilli paprik. Jen do dnes nemam paru, kdo mi je tam vysadil :).

Takze ponauceni:

1. nikdy nic za odovoz, radeji ovoce, cokoladu, cokoliv
  2. pestujte v praci chilli papriky, fakt se to hodi, pokud si tam nosite obed, plantaze uz jsme rozsirili na kazde okno :)
  • Citovat
  • Upravit
24822
17.5.22 07:06

@puntiiik :mrgreen: jj, tohle se s poštou stává běžně, prostě se nikdo neobtěžuje zazvonit nebo hodit výzvu - či se výzva mezi letáky vyhodí a balíček pak vesele 14dní leží na poště - v horším případě doputuje zpět odesílateli..
proto volím Zásilkovnu nebo Uloženku, tam je komunikace o 10000% lepší, vše hlásí na mail i sms.. jen už taky zdražili… Proti bordelu České pošty ale OK ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
17.5.22 07:44
@Sára 1 píše:
Včera odpověď na inzerát (autosedačka) - má zájem, v jakém je stavu a kolik stojí. Vše je v inzerátu napsané. Napsala.jsem to paní ještě jednou a už se neozvala. To si myslí, že cena bude nižší? :nevim:Často si říkám, že se nevyplatí investovat do toho ten čas.

Me zas chodi maily:
Dobry den, je to stale volne? (K dispozici atd)

Odepisu:
Dobry den, ano, me inzeraty jsou aktualni.

Cekate pointu? To je vse. Proste lidi si chcou jenom popsat s random lidmi na bazaru. :nevim: Na svou otazku dostane odpoved, tak jsou ti lidi spokojeni. :mrgreen:

A to same se mi stava, i kdyz ta otazka zni jinak:
Dobry den, mam zajem o tu vec. Posilate to i zasilkovnou.

Odpovim: Dobry den, ano, je to volne. Veci posilam zasilkovnou bud na dobirku nebo platbou predem, coz preferuji.

A tim to konci. :nevim:

Tady jsou odbornici, vsevedi, tak prosim, jestli je problem ve me nebo pisu nejak strasidelne, ze vsechny vydesim ci odradim, dejte mi to sezrat. :cert: Bo jinak nic neprodam, kdyz ta konverzace tady tak konci :mrgreen:

Edit: A problem u ceny nevidim, v kazdem inzeratu mam napsane, ze dohoda mozna. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
17.5.22 07:54

@puntiiik Chudak pani s tema knizkama. Vypadala jak podvodnik. 8o Mi se stalo neco podobneho jako prodejci. Pripadala jsem si jak uplny idiot. :zed: Nastesti to dopadlo dobre.

@Lucy75 Skoda, ze mi zasilkovnou neprisly rodne listy. :potlesk: U nas postacka takova frajerka, ze ignorovala dopis do vlastnich rukou, nezvonila a ani nedala listek. Takze jeden rl byl na poste - opravdu diky - kdyz jsem byla cerstve po porodu a i kvuli mimcu jsme museli byt doma a chlap delal tak, ze mu to zrovna v tu dobu nepasovalo jit na postu. :mrgreen: A muj rodny list (v tu samou dobu) putoval zpatky do meho rodneho mesta, protoze postacka to zadrbala, nenechala opet listek a posta ho po nejake dobe vratila odesilateli. :mrgreen:

A pro odlehceni:
Napsala bych Vam vtip o Ceske poste, jenze Vam stejne nedojde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
17.5.22 09:07

Taky mám na různých bazarech hrůzné zkušenosti :zed:

Naposledy dnes na Marketplace paní, že by ode mě vzala kabelku, já blbec jí to ještě měřím, fotím z různých úhlů, na těle atd. Paní, že jestli posílám a zda by to šlo balíkovnou. Já, že s balíkovnou nemám zkušenost, ale může být. Potom se ptala, zda nejezdím směr její město, což je od nás cca 40 km. Bohužel, nejezdím. A tak mi napsala, že jí to tedy nemá kdo vyzvednout a kabelku nebude brát :cert:

Nebo se mi stalo na Vinted, psala mi paní na inzerát plavek „ahoj, máš? velikost?“ Já, že samozřejmě mám, když je inzerát aktivní a velikost je psaná v popisku. A ona, zda fotím foto na postavě. Píšu jí, že foto na postavě je také v inzerátu. A ona, že nic, že shání větší :zed: Za měsíc na to mi psala opět „máš?“ Já zase na to, že dobrý den, ano stále je mám. A ona jakou mám velikost prsou :roll: a zda bych jí nemohla změřit košíčky a vyfotit to v porovnání s rukou. Napsala jsem jí, že at se na mě nezlobí, ale že za plavky za 100 Kč se nepřetrhnu a blokla jsem si jí :oops: Takový lidi mě neskutečně štvou, tyká mi to, pozdravit to pořádně neumí, ptá se na kraviny a ještě takovým zvláštním způsobem..Uf :cert:

A nejhorší zážitek na bazarech vůbec mám s tím, že jsem prodávala kojicí podprsenku a napsal mi na ní chlap, zda si jí může vyzvednout osobně. S tím nemám problém, takže jsem mu napsala, že klidně (zatím bez adresy naštěstí) a z něj hned vypadlo, že by bylo fajn, kdybych byla doma sama, že by si jí u mě rád vyzkoušel 8o Tak jsem mu napsala, jestli ví, že se jedna o podprsenku na kojení a on že jo :nevim: no už jsem mu neodepisovala.

A takové to bez podzravu cena? volné? sleva? :roll: to je už takový folklor mi přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
17.5.22 09:34

@weyky Tak domů bych nikoho nepustila. Já vždycky předávám na veřejných místech, kde je ruch… Pořád čumím na krimi případy a pak jsem paranoidní, že mě každý chce přepadnout. :mrgreen: Ale spíš nechci, ať lidí ví mojí adresu. Co kdyby to byl nějaký blb, který by se mi chtěl mstít za bazarovou věc (třeba, že je běžně opotřebovaná)…

A co ještě miluji, jak na mě někdo urguje, že chce přijet a začne se mě ptát, kde jsem. Co je mu po tom, kde jsem, když napíšu, že opravdu teď nemůžu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
17.5.22 09:43

Já takle daruji koloběžku. Byla bitka pod inzerátem. Paní bydlí kousek ode mě.. a nic, koloběžku mám pořád doma a už je to možná 3tydny :lol:

Kamarádka mi poslala masti pro kluka, rozjel se mu šílený exem, tak jsem ji poprosila… Ona poslala… A? Nedoruceno, žádný papír nic… Nakonec to poslali zpět… Masti samo znehodnocené :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
17.5.22 09:45

Jinak co se týče podacích lístků, když jsem ještě posílala poštou, tak jsem lístek ofotila a odeslala kupujícímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
17.5.22 09:54

@Capricorn61 já s tím normálně problém nemám, před barákem už jsem předávala brusle, přebalovací tašku, kočárek, kolo, odrážedlo atd. Dovnitř si nikoho nepouštím, to je jasné. Msty se nebojím, však ty lidi to při předávání vidí, v jakém je to stavu, nechám je at si to prohlédnou a pak zaplatí. Spíš je problém v tom, když si někdo má přijet a nepřijede :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
17.5.22 15:55

@Zumpa @Zumpa dobrý den. O jaká kola se, prosím, jedná? Klidně koupim. Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
17.5.22 16:57
@weyky píše:
Taky mám na různých bazarech hrůzné zkušenosti :zed:

Naposledy dnes na Marketplace paní, že by ode mě vzala kabelku, já blbec jí to ještě měřím, fotím z různých úhlů, na těle atd. Paní, že jestli posílám a zda by to šlo balíkovnou. Já, že s balíkovnou nemám zkušenost, ale může být. Potom se ptala, zda nejezdím směr její město, což je od nás cca 40 km. Bohužel, nejezdím. A tak mi napsala, že jí to tedy nemá kdo vyzvednout a kabelku nebude brát :cert:

Nebo se mi stalo na Vinted, psala mi paní na inzerát plavek „ahoj, máš? velikost?“ Já, že samozřejmě mám, když je inzerát aktivní a velikost je psaná v popisku. A ona, zda fotím foto na postavě. Píšu jí, že foto na postavě je také v inzerátu. A ona, že nic, že shání větší :zed: Za měsíc na to mi psala opět „máš?“ Já zase na to, že dobrý den, ano stále je mám. A ona jakou mám velikost prsou :roll: a zda bych jí nemohla změřit košíčky a vyfotit to v porovnání s rukou. Napsala jsem jí, že at se na mě nezlobí, ale že za plavky za 100 Kč se nepřetrhnu a blokla jsem si jí :oops: Takový lidi mě neskutečně štvou, tyká mi to, pozdravit to pořádně neumí, ptá se na kraviny a ještě takovým zvláštním způsobem..Uf :cert:

A nejhorší zážitek na bazarech vůbec mám s tím, že jsem prodávala kojicí podprsenku a napsal mi na ní chlap, zda si jí může vyzvednout osobně. S tím nemám problém, takže jsem mu napsala, že klidně (zatím bez adresy naštěstí) a z něj hned vypadlo, že by bylo fajn, kdybych byla doma sama, že by si jí u mě rád vyzkoušel 8o Tak jsem mu napsala, jestli ví, že se jedna o podprsenku na kojení a on že jo :nevim: no už jsem mu neodepisovala.

A takové to bez podzravu cena? volné? sleva? :roll: to je už takový folklor mi přijde.

Přesně, ta absence pozdravu a nějakého slušného úvodu mě totálně vytáčí :cert: Jako ale fakt strašně. Proto už jsem taky dlouho nic neprodávala, docela si šetřím nervy :mrgreen:
Kamarádka občas těmto nevychovancům napsala, ze lidem, co neumí ani slušně pozdravit, nic neprodává :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
24.5.22 18:12

Jak potrollit drze zajemce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie