Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, v mém okolí nikde nemůžu koupit perníkové koření, vše je vyprodané i v Hyperce. Chtěla jsem poprosit někoho, kdo má zásoby, nebo žije v lépe zásobeném místě tak o tři balíčky. Já samozřejmě pošlu prachy. Najde se někdo? Už to docela spěchá.
Děkuju moc Věra
A odkud jsi? A nemate v okoli obchudek s korenim? Ja nevim o zasobach v jinych obchodech, ale u nas v Koreni to urco maji… Predpokladam, ze takove obchudky jsou snad skoro vsude… ![]()
Hromix
co zkusit nahradit..já mám třeba recept a tam je 3lžičky perníkového koření nebo když není tak 1lž kakaa+1lž skořice+ 1lž mletého hřebíčku. a na netu toho najdeš víc..perníkový koření jsem bohužel vypotřebovala..
Zdenik
Taky se ,,vetřu,, s dotazem ![]()
Může se prníkové koření nahradit kypřícím práškem do perníku ? Chystám se letos poprvé péct perníčky a tak trochu tápu
![]()
Díky.
Ahojky,
perníkové koření nahradíš smícháním mleté skořice, mletého badyánu, ml.hřebíčku a fenyklu (nemusí být),kakao se přidává spíše pro barvu,podle toho zda chceš mít perníčky tmavší nebo světlejší.
Jinak koukni ještě na www.koreni.cz Mají výborné a posílají korení i na dobírku.
Apolena
Jenom dodam, ze na pernicky pouzivam smes „medovy pernik“ od firmy Kotanyi, je to smes: skořice, muškátový oříšek, koriandr, fenykl, zzávor, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, pepř, kardamon.
Je výborná!!
Ahoj,
já si koření na perníčky míchám sama. Je to tato směs a nám moc chutná
:
8 hřebíčků
1 lžíce nového koření
1 lžíce skořice špetka anýzu (nebo badyánu nebo fenyklu)
Všechno se semele a ještě prosije, aby bylo koření krásně jemné.
Pokud bys přece jen chtěla kupované, tak mi napiš adresu do SZ.
Petta
Já se taky přidávám…nemůžu ho nikde sehnat - Billa, Kaufland, Delvita…nikde, prostě nikde ho nemají. Copak nevědí, že lidi pečou na vánoce perníčky???
Janulika píše:
Taky se ,,vetřu,, s dotazem![]()
Může se prníkové koření nahradit kypřícím práškem do perníku ? Chystám se letos poprvé péct perníčky a tak trochu tápu
Díky.![]()
Januliku,
kypřícím práškem to koření nenahradíš. Perníčky by byly málo voňavé. Ten kypřící prášek obsahuje koření jen trošku a používá se hlavně při pečení perníkové buchty na plech.
Petta
Hromix, díky, ale tady u nás bohužel prodejna s kořením krachla.
Jinak všem děkuju za návod na směsi, ale opravdu raděj napíšu Pette o balené. Pokud teda ještě u vás koupíš. Děkuju moc za ochotu.
Věra
Amynko, tak co máš koření, já už jo, od sousedky. Jestli nutně potřebuješ, tak ti dva balíčky můžu poslat. Klidně mi pošli SZ adresu.
Věra