Perníkové koření, nemůžu sehnat.

327
3.12.06 09:38

Perníkové koření, nemůžu sehnat.

Ahoj, v mém okolí nikde nemůžu koupit perníkové koření, vše je vyprodané i v Hyperce. Chtěla jsem poprosit někoho, kdo má zásoby, nebo žije v lépe zásobeném místě tak o tři balíčky. Já samozřejmě pošlu prachy. Najde se někdo? Už to docela spěchá.
Děkuju moc Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
3.12.06 10:03

Ještě dodám, že peníze pošlu předem, samo. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
3.12.06 11:55

A odkud jsi? A nemate v okoli obchudek s korenim? Ja nevim o zasobach v jinych obchodech, ale u nas v Koreni to urco maji… Predpokladam, ze takove obchudky jsou snad skoro vsude… :-)

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
3.12.06 12:25

co zkusit nahradit..já mám třeba recept a tam je 3lžičky perníkového koření nebo když není tak 1lž kakaa+1lž skořice+ 1lž mletého hřebíčku. a na netu toho najdeš víc..perníkový koření jsem bohužel vypotřebovala..

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.12.06 14:11

Taky se ,,vetřu,, s dotazem :oops:

Může se prníkové koření nahradit kypřícím práškem do perníku ? Chystám se letos poprvé péct perníčky a tak trochu tápu :oops: :?

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
3.12.06 15:51

Ahojky,
perníkové koření nahradíš smícháním mleté skořice, mletého badyánu, ml.hřebíčku a fenyklu (nemusí být),kakao se přidává spíše pro barvu,podle toho zda chceš mít perníčky tmavší nebo světlejší.
Jinak koukni ještě na www.koreni.cz Mají výborné a posílají korení i na dobírku.
Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
3.12.06 15:54

Jenom dodam, ze na pernicky pouzivam smes „medovy pernik“ od firmy Kotanyi, je to smes: skořice, muškátový oříšek, koriandr, fenykl, zzávor, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, pepř, kardamon.
Je výborná!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
3.12.06 18:47

Ahoj,
já si koření na perníčky míchám sama. Je to tato směs a nám moc chutná :D :

8 hřebíčků
1 lžíce nového koření
1 lžíce skořice špetka anýzu (nebo badyánu nebo fenyklu)
Všechno se semele a ještě prosije, aby bylo koření krásně jemné.

Pokud bys přece jen chtěla kupované, tak mi napiš adresu do SZ.
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
3.12.06 18:58

Já se taky přidávám…nemůžu ho nikde sehnat - Billa, Kaufland, Delvita…nikde, prostě nikde ho nemají. Copak nevědí, že lidi pečou na vánoce perníčky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
3.12.06 19:13
Janulika píše:
Taky se ,,vetřu,, s dotazem :oops:

Může se prníkové koření nahradit kypřícím práškem do perníku ? Chystám se letos poprvé péct perníčky a tak trochu tápu :oops: :?

Díky.

Januliku,
kypřícím práškem to koření nenahradíš. Perníčky by byly málo voňavé. Ten kypřící prášek obsahuje koření jen trošku a používá se hlavně při pečení perníkové buchty na plech.
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
3.12.06 19:52

Hromix, díky, ale tady u nás bohužel prodejna s kořením krachla.

Jinak všem děkuju za návod na směsi, ale opravdu raděj napíšu Pette o balené. Pokud teda ještě u vás koupíš. Děkuju moc za ochotu.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
4.12.06 16:43

Amynko, tak co máš koření, já už jo, od sousedky. Jestli nutně potřebuješ, tak ti dva balíčky můžu poslat. Klidně mi pošli SZ adresu.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný