Péřovka v sušičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
29.11.17 10:17
@Laurie píše:
No já bych jí tam asi nedala :) je na tý bundě znak, že může do sušičky? Pokud jo tak asi spíš nižší teplotu, ale bundu ani kabát bych tam prostě nedávala, nechala bych volně uschnout na ramínku

Už jsi někdy sušila péřovou budnu volně na sušáku? Tím bys ji totiž totálně odrovnala. To peří v ní se při praní zdrcna do mini chuchvalců a je po buně. Musí se právě profoukat v sušičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.11.17 10:21
@Evulina píše:
Tý jo, tak to jste dobré..já radši dávám všechny péřové věci do čistírny..Pak ale protočím vždycky panenky, kolik Kč tam za to nechám. Prosím na jaký program tedy doma péřové oblečení perete? Sušičku zatím nemám, ale nadělí mi ji Ježurda, už se moc těším :dance:
O těch míčcích slyším poprvé - co je to zač, na co to je a kde to seženu?

No právě. Dcera měla loni drahou tmavě růžovou péřovku a každých 14 dní jsem ji musela prát. Kdybych ji dávala do čistírny, tak bych vysolila každé 2 týdny 300,–! U některých sušiček jsou součástí i takové míčky právě na provzdušňování a čechrání takového typu prádla. Já jsem je u sušky neměla, tak používám tenisáky. Už jsou vysušené na kámen, že bys s nima zabila :mrgreen:.
Sušička je super věc. Ježišek ti udělá fakt radost. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.11.17 10:22
@Laurie píše:
@Lama Lama a když nemá někdo sušičku, tak co jako :mrgreen:

tím pádem nemá osobní zkušenost a at sem nepíše, ne? Nebo je to nutnkavá potřeba vyjádřit se v každé diskuzi, kterou rozkliknu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.11.17 10:25

Prali jste už někdy klasický péřový polštář nebo peřiny doma v pračce a pak sušili v sušičce? Naše malé polštářky by potřebovaly vyprat. Nechce se mi šít nové a přesypávat peří. Spíš mi jde o tu sypkovinu, zda jí praní nevadí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
29.11.17 10:26

@berusa.m sušila no :) asi sem měla štěstí a je ok, ale díky za ponaučení, příště jí teda šoupnu do sušičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
29.11.17 10:41

Já peru bundy celé rodině a suším:-) I bez tenisáku úplně v pohodě, dávám syntetiku nebo přímo program na bundy, je to asi jedno.

• Citovat
  • Upravit
1080
29.11.17 10:58

@berusa.m Polštáře normálně peru a suším v sušičce. Peřiny ne, protože se mi tam nevejdou. Když budeš prát na nízkou teplotu, tak se s tím nemůže nic stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
29.11.17 11:07

Davam, vse perove susim v susicce, prihazuju jezky (gumove bodlinkate micky, osvedcilo se mi to lip nez tenisaky). Mam program na periny, takze ten pouzivam i na bundy, funguje skvele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
29.11.17 11:08

@Zdendula82 Tak moc díky. Ty malé jsou právě takové flekaté od potu :poblion: tak jsem si říkala, že to vyzkouším. Asi vyperu rovnou i velké polštáře. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
29.11.17 11:29

@Lama Lama jéžiš :nevim: to bylo myšleno na to že „péřovka volně schnout nesmí“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
29.11.17 11:32

@berusa.m jj perovy polstare sem normalne prala i susila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
29.11.17 11:33

@Evulina micky bud tenisaky, ale lepsi jsou balonky primo do susicky - takove micky s bodlinkama. Ja mam napr z tchiba ;) maji celkem pravidelne v tech domacich kolekcich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
29.11.17 11:53

Hm.. ja sem prave prala perovou vestu a po vyndani z pracky byla uplne „zdrcla“, to peri tam udelalo hrozny cucky jaloby, tak sem ji ani dio susicky nedala, nechala volne uschnout ale bylo to stejne. Vesta uplne spadla a cucky v ni.. no vyhodila sem to. Kdybych to dala do susicky tak by se roztahlo do puvodniho stavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
29.11.17 11:57

@Kolarkaa a v cem jsi to prala? Ja napr mam program primo na peri a prostredek taky primo na peri…jinak do susicky jsi to zkusit urcite mela s temi micky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.11.17 12:00
@Kolarkaa píše:
Hm.. ja sem prave prala perovou vestu a po vyndani z pracky byla uplne „zdrcla“, to peri tam udelalo hrozny cucky jaloby, tak sem ji ani dio susicky nedala, nechala volne uschnout ale bylo to stejne. Vesta uplne spadla a cucky v ni.. no vyhodila sem to. Kdybych to dala do susicky tak by se roztahlo do puvodniho stavu?

asi jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný