Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Laurie píše:
@Lama Lama jéžišto bylo myšleno na to že „péřovka volně schnout nesmí“
ale jo. já jen nechápu, proč někdo na: prosím o osobní zkušenosti" napíše- já bych to tam teda nedala já bych to nechala volně uschnout. Já se právě neptám na doměnky, ale co to udělalo. Očekávám reakce - vrazila jsem to do sušičky a vylezla z toho péřovka na panenky, otevřela jsem sušičku a měli jsme doma kurník, dala jsem to na nízkou teplotu a bylo to furt mokrý, dala jsem to na plnej a uplně vpohodě.
@saadet prasek normos co mam na vse a program jemne prani..
Perovky davam do susicky na nejvic stupnu a k tomu 6 tenisaku…
Oni to krasne nacachraji a Bundy jsou rovnomerne suche. Je to ale rachot!
Davam ale max. 2 Bundy!
Mam petiletou dceru a ta ma svetle ruzovou perovku, kdybych to davala do cistirny, tak nema co na sebe… Je super.. Vecer vyprana i ususena..
Hodne stesti!!!
@Kolarkaa tak pokud nemas program na peri, tak to jemne by melo byt ok, ale prasek by jsi mely mit na peri. Nektere prasky pry to peri totalne slepi a neudelas uz nic ![]()
@Laurie píše:
@Lama Lama a když nemá někdo sušičku, tak co jako
Tak by si to měl asi spíš nechat vyčistit. Ono se to usušit dá, mělo by se to natřepávat. Samo taky záleží na konkrétním výrobku a jeho kvalitě. Co u jednoho projde, u druhého ne ![]()
@berusa.m píše:
No právě. Dcera měla loni drahou tmavě růžovou péřovku a každých 14 dní jsem ji musela prát. Kdybych ji dávala do čistírny, tak bych vysolila každé 2 týdny 300,–! U některých sušiček jsou součástí i takové míčky právě na provzdušňování a čechrání takového typu prádla. Já jsem je u sušky neměla, tak používám tenisáky. Už jsou vysušené na kámen, že bys s nima zabila.
Sušička je super věc. Ježišek ti udělá fakt radost.
Jé aha, díky. No mám vyhlídnutou Boschku A+++, tak třeba budou míčky taky součástí..
A jak tedy tu bundu prosím pereš? Na jaký program - nejšetrnější, co mám, je vlna na 30 stupňů. Pračku mám obyčejnou Gorenje asi za 6000,– Kč, tak moc programů nemá.. ![]()
@Kolarkaa píše:
Hm.. ja sem prave prala perovou vestu a po vyndani z pracky byla uplne „zdrcla“, to peri tam udelalo hrozny cucky jaloby, tak sem ji ani dio susicky nedala, nechala volne uschnout ale bylo to stejne. Vesta uplne spadla a cucky v ni.. no vyhodila sem to. Kdybych to dala do susicky tak by se roztahlo do puvodniho stavu?
Důležité je neždímat na vysoký stupeň otáček, aby se peří nepolámalo. Mimochodem ani polštáře s antialergickou výplní by se neměl ždímat na víc jak 800otáček, jinak se to zničí.
Asi by tomu ta sušička pomohla, ona by to načechrala.