Personální - DPČ a státní svátek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
15.2.20 18:07

@Paluška01

Budu muset. Jen jsem to chtěla nejdřív poresit s ní když má pod sebou docházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.20 18:21

Ahoj, možná je to blbost, ale odečetla sis pauzy na oběd, které nejsou placené?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.20 18:31

A ještě mě napadlo, jestli není sjednaná hodinová sazba, ale měsíční, tak u HPP je ve svátek náhrada za svátek, což u DPČ není. Ale jestli jsi odpracovala hodiny jak píšeš, napiš mzdovce ať se na to ještě podívá. Jinak je zvláštní, že máš tolik hodin, DPČ je max na poloviční úvazek. Ale počítá se to za 52 týdnů, tak jestli pak odpracuješ méně a bude to vycházet, tak je to v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
34
15.2.20 18:45
@Anonymní píše:
Ahoj, možná je to blbost, ale odečetla sis pauzy na oběd, které nejsou placené?

Ano, to je po odečtení. Nejdřív jsem si udělala kontrolu všeho abych zbytečně neplašila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
15.2.20 18:47
@Anonymní píše:
A ještě mě napadlo, jestli není sjednaná hodinová sazba, ale měsíční, tak u HPP je ve svátek náhrada za svátek, což u DPČ není. Ale jestli jsi odpracovala hodiny jak píšeš, napiš mzdovce ať se na to ještě podívá. Jinak je zvláštní, že máš tolik hodin, DPČ je max na poloviční úvazek. Ale počítá se to za 52 týdnů, tak jestli pak odpracuješ méně a bude to vycházet, tak je to v pořádku.

Ano, to máš pravdu, je to jako poloviční úvazek. Ale jak jsem psala výše mám právě vyplacené i přesčasy. Vím, že u DPP je Max. 300 hodin u DPČ by to prý nemělo mít omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.20 19:29
@Mad Max píše:
Ano, to máš pravdu, je to jako poloviční úvazek. Ale jak jsem psala výše mám právě vyplacené i přesčasy. Vím, že u DPP je Max. 300 hodin u DPČ by to prý nemělo mít omezení.

§ 76 zákoníku práce:
(2) Na základě dohody o pracovní činnosti není možné vykonávat práci v rozsahu překračujícím v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby.
(3) Dodržování sjednaného a nejvýše přípustného rozsahu poloviny stanovené týdenní pracovní doby se posuzuje za celou dobu, na kterou byla dohoda o pracovní činnosti uzavřena, nejdéle však za období 52 týdnů.

• Citovat
  • Upravit
34
15.2.20 20:41
@Anonymní píše: § 76 zákoníku práce:
(2) Na základě dohody o pracovní činnosti není možné vykonávat práci v rozsahu překračujícím v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby.
(3) Dodržování sjednaného a nejvýše přípustného rozsahu poloviny stanovené týdenní pracovní doby se posuzuje za celou dobu, na kterou byla dohoda o pracovní činnosti uzavřena, nejdéle však za období 52 týdnů.

No vidíš, to jsou informace :) nicméně toto bylo výjimečné, teď už jedu zase standart 20h týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat