Personální - DPČ a státní svátek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Personální - DPČ a státní svátek
Dobré ráno maminy
potřebovala bych prosím poradit jelikož jsem již z toho tumpachová
mám smlouvou na DPČ (pracuji při rodičovské) chodím na dva až tři dny v týdnu, zkrátka jak mohu. Velmi mne překvapila výplata a počet hodin za leden. Dle docházkového systému a toho co si vedu já osobně, mám počet odpracovaných hodin shodný - 107h 39min. Na výplatní pásce mám 99h 50 minut.
Když jsem se na to ptala personální odpověď byla, že mi musela strhnout 8hodin za státní svátek 1.1.2020
Dale mi to vysvětleno nebylo. Nerozumím proč by mi to strhla když jsem do práce nastupovala až následující den, tedy 2.1.
Jinak jsem předcházela na smlouvu na DPČ od ledna, dříve jsem měla DPP.
Díky moc za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No právě, že ne. Je to jasně vidět i v docházce, že první pracovní den byl až 2.1. Tak nerozumím co to na mě zkouší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Max píše:
@Jitul.kaaa9No právě, že ne. Je to jasně vidět i v docházce, že první pracovní den byl až 2.1. Tak nerozumím co to na mě zkouší
Jo už chápu. Já to blbě pochopila (jakože sis do těch hodin počítala i toho 1.1.). Takže těch 107h jsi reálně pracovala a oni ti prostě jeden den nezaplatili a na personálním ti řekla nesmysl, že ti ten den odecetli za 1.ledna
No musíš to řešit s účetní /personální, protože je to přeci nesmysl. Případně to řekni šéfovi, ať to vyřeší on, když s ní nebude řeč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vidíš ja jsem matlak. Blbě jsem to napsala já
1.1. Jsem si vůbec nepočítala, mám vyjetou docházku, kde je jasně vidět příchod až 2.1., reálně a dle docházky jsem tedy pracovala od 2.1. Do 31.1.
Proto nerozumím tomu jak si dovolí mi sebrat 8hodin byť jasně v docházce vidí, že jsem pracovala až od 2.1.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Max jak říkám, řeš to na tom personálním, je to nesmysl, to co ti řekli. U dohody ti prostě platí ty reálně opracované hodiny, takže ti těžko někde můžou sebrat 8 hodin, které jsi odpracovala. Proč by ti je jako měli strhávat? Pokud s nimi nebude rozumná řeč, tak ať to za tebe vyřeší šéf ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9
Já jsem si to myslela, jen jsem si říkala, že snad ví co dělá / říká? Očividně ne.
Každopádně díky a přeji hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Max píše:
@Jitul.kaaa9
Já jsem si to myslela, jen jsem si říkala, že snad ví co dělá / říká? Očividně ne.
Každopádně díky a přeji hezký den
Není zač. Ona to asi neví, mzdy dělá účetní. Tak ti prostě řekla nějakou blbost, abys jí dala pokoj
Napiš pak, jak jsi dopadla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paluška01
Ve smlouvě mám tu obecnou formulku, nic navíc.
Že musím vykonávat práci a zaměstnavatel za ní musí zaplatit.
Již jsem jsem tam na DPČ pracovala dříve a toto se mi nikdy nestalo (byla jiná personální)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Max píše:
@Paluška01
Ve smlouvě mám tu obecnou formulku, nic navíc.Že musím vykonávat práci a zaměstnavatel za ní musí zaplatit.
Již jsem jsem tam na DPČ pracovala dříve a toto se mi nikdy nestalo (byla jiná personální)
V DPČ musí být nastaven rozsah sjednané pracovní doby a výše odměny, tj. kolik hodin týdně máš ve smlouvě uvedeno, a jak máš nastaveno odměňování - hodinovou sazbu nebo měsíční?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paluška01
Jo jasně.
Mám XY/hod a 20h týdně s tím, že mám placené i hodiny navíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tom případě bys měla mít zaplaceny všechny hodiny, které jsi odpracovala. Řeš to se mzdovou účetní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemáš tam zaplacený hodiny ve státní svátek? Jakože by ti je proplatila, jako DPČ na svátek nemáš nárok, a pak by ti je strhla jinde. To by mělo aspoň nějakou logiku. Jinak ti nemá co strhávat. Jako DPČ odpracuješ 10 hodin - zaplatí ti 10, odpracuješ 100 hodin, zaplatí 100.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kačka39
Nemám. Počítala jsem to podle docházky a vychází to přesně jak má od 2.-31.1.
Takže nevím kde udělali soudruzi chybu 😐 😃
- načítám...
- Citovat
- Zmínit