Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@divine_d je stará, pochybuju že to změníš navíc když partner jí to dovolí. Tohle musí dodržovat všichni. I když je fakt že naše ví že k nejstaršímu chodí a ke mě jen přes den takže večer ani nemá potřebu, bud jde k nejstaršímu a nebo spí v pelechu v kuchyni. Ale starého psa těžko takhle změníš, navíc přítele bere jako svého pána a ten jí tam pouští tak co by měnila. Ona si tam vyskočí sama? přítel má na to jaký názor? Pokud přítel nechce ta to fakt nemá cenu ![]()
Pokud jí tam partner pouští nenaděláš ni…já s tím taky bojovala, ale muž je zvyklý se psem spát od dětství, nepřijde mu na tom nic divného, takže k němu si ten náš vleze. Ke mě ne, to si nedovolí
stejně tak ví, že nemá co dělat v dětském pokoji
Myslím, že ne…Už je jí 13.let a pokud celou dobu spala s přítelem v posteli, nových kousků ho asi nenaučíš.
Taky máme malého psa, který je stále u přítele v posteli a když má noční a Buddík se vtírne, šťouchnu do něj a jde do pelíšku
Taky chci mít svůj klid.
@divine_d být tím psem, tak na tebe taky kašlu, ví moc dobře kdo je její pán a pokud jí to dovolí on, můžeš se třeba stavět na hlavu. Pokud na tebe vrčela, tak tvé pokusy o to, aby jsi jí ukázala její místo v hierarichii smečky byly marné a ona ti dala jasně najevo kam ve smečce patříš ty
bohužel.
Tohle musíš předně řešit s partnerem aby ta výchova byla jednotná a změny musí udělat on.
@divine_d To není problém psa, ale partnera, resp. vaší domluvy. Ve její přirozené hierarchii je přítel páníček č. 1 a ty páníček č. 2. A pokud jste tam oba a vaše povely se rozcházejí, ona si vybere toho, kdo je pro ni prioritní a jehož pravidla se jí samozřejmě víc líbí. Tohle si budeš muset domluvit s partnerem, pokud on nezmění přístup, tak se bohužel asi nic nezmění. A není to o tom, jestli pes je nebo není zmetek. Ona není zmetek, ona je takhle prostě vychovaná.
@divine_d problém je v partnerovi
Musíte být za jedno, ne že jeden dovolí a druhý zakáže.
Když on respektuje můj názor na tohle a neprotestuje proti tomu, že ji v posteli nechce. Ale do ložnice ji nechá vlézt, což mi taky nevadí (reps. to toleruju, pač tam často bezdůvodně kvičí a budí mě
, ale nechci bejt až tolik zlá), no apak kdyžý usne, ona si k němu vyskočí. Ale věřím tomu, že on o ničem neví, páč má dost tvrdej spánek…
No tak to asi budu muset vyzkoušet metodu kamaráda „připínáčky“, kterej tak odnaučil svyho psa na gauč.
@divine_d Být tím psem, tak na Tebe taky vrčím. Pániček je přítel a co dovolí on, ty bys zakazovat neměla. Akorát se shazuješ před tím psem. (viz. to, že když je sám v posteli tak za ním jde)
@Kikuška90 píše:
@divine_d Být tím psem, tak na Tebe taky vrčím. Pániček je přítel a co dovolí on, ty bys zakazovat neměla. Akorát se shazuješ před tím psem. (viz. to, že když je sám v posteli tak za ním jde)
to nemyslíš snad vážně ne? takže podle tebe se partner (myslím všeobecně) má podřizovat psovi (nebo jakýmukoliv zvířeti)… A jinak si normální?
A jinak upřímně, jestli si mám vybrat čistou postel nebo být v očích psa (možná) skvělá tak volím tu čistou postel.
@divine_d Ty snad vážně neumíš číst?? Proč podřizovat? Jak si jí vychoval takovou jí má - to je celé.. jakého si toho psa uděláš, takový bude. Ale páníčka má jen jednoho a to ty nejsi.
@divine_d píše:
Když on respektuje můj názor na tohle a neprotestuje proti tomu, že ji v posteli nechce. Ale do ložnice ji nechá vlézt, což mi taky nevadí (reps. to toleruju, pač tam často bezdůvodně kvičí a budí mě, ale nechci bejt až tolik zlá), no apak kdyžý usne, ona si k němu vyskočí. Ale věřím tomu, že on o ničem neví, páč má dost tvrdej spánek…No tak to asi budu muset vyzkoušet metodu kamaráda „připínáčky“, kterej tak odnaučil svyho psa na gauč.
Tak to je chyba. Ve výchově, čili v jejím napravování musíte být oba dva zajedno. Oba dva musíte čubě vymezit pevné a neměnné hranice.!
Musíte přežít to její kvičení a zavrčení by měla od přítele dostat po čumáku. Jemně plácnout, aby věděla, že to nesmí. Ale od pána, což ty nejsi.
Metoda připínáčky - tuším dobře, že v posteli? Tak to není moc dobře. Pes si sice možná píchne, ale to může taky zvýšit jeho agresi. Bude zmatený sice, proč se mu to děje, ale to je ošemetné. Může být klidně pak vzteklejší.
Chudák čubina. 13let má zažitý režim a najednou se jí má změnit. Chápu že nechcete psa v posteli, ale už nemáte moc šanci jí předělat. Pokud neleze pod peřinu tak by to mohl váš problém vyřešit psí přehoz a deka pod kterou bude přítel po noční spát.
Jinak kdyby ke mě přišel nový partner a začal mi kafrat do výchovy psa asi bych se s ním brzy rozloučila. V podstatě by dal najevo že si neváží mých životních priorit. Pokud mám psa třináct let a něco ho naučím (což někdo jiný může vnímat jako zlozvyk) tak tím totiž dávám najevo celkem zásadní postoj k tomu jak chci žít.
Pokud partner dovoli, nic s tim neudelas. Ja uz to mam za sebou. pes ma sedacku, kterou jsem obalila hadrama abych nemela na ni ani jeden chlup a spi tam. A kdyz se snaží k nam tak to nedovolime ani muj muz. A kdyz se jim styska, tak manzel jde za nim a spi tam.
@Heivka píše:
Chudák čubina. 13let má zažitý režim a najednou se jí má změnit. Chápu že nechcete psa v posteli, ale už nemáte moc šanci jí předělat. Pokud neleze pod peřinu tak by to mohl váš problém vyřešit psí přehoz a deka pod kterou bude přítel po noční spát.
Jinak kdyby ke mě přišel nový partner a začal mi kafrat do výchovy psa asi bych se s ním brzy rozloučila. V podstatě by dal najevo že si neváží mých životních priorit. Pokud mám psa třináct let a něco ho naučím (což někdo jiný může vnímat jako zlozvyk) tak tím totiž dávám najevo celkem zásadní postoj k tomu jak chci žít.
Zkuste se o tom doma nadhodit, protože to je pro miminko vážně špatné…