Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Yasminn píše:
![]()
![]()
to je síla
Já mít psa co vrčí na dítě, tak jde z domu. Teď je to vrčení, ale jednou psovi rupne v kouli a je průšvih
Ještě, že máme kočku
![]()
No, já bych zas tak v klidu nebyla. Ona i ta kočka dovede docela nebezpečně zaútočit.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takový problém s 3 letým křížencem neznámé rasy, ( paní co nám ho prodala, pak přiznala, že to není to, co jsme chtěli - přesnou rasu pak neuvedla ), nám začal vrčet na 8 měsíční mimi, který když jen ze začátku leželo, tak dobrý, ale teď co leze, tak když se přiblíží k psovi, tak už vrčí. Předtím jen utíkal, ale už ho to asi přestalo bavit a začal vrčet. Začalo to od doby, kdy se mu začala přibližovat k misce, teď už stačí, když se přiblíží k němu a už to je. Původně když jsme neměli mimi, tak jsem s ním měla problém já, vrčel namě a kolikrát i kousnul, ale našla jsem si na něj metodu a už je ke mě přátelský a přítulný.. Ale co se týče naší berušky, to se bojím nějak experimentovat. Četla jsem, že je lepší ho zavřít do jiné místnosti, kde bude sám a bude mít klid, přičemž totéž napadlo i mě. Ale otázka je, nezhorší se to pak? Navíc, když něco řeknu manželovi, tak se se mnou o tom odmítá jakoliv bavit. Je to jeho miláček a já su ta špatná, když mám strach o dítě. On to nevidí nebo nechce vidět, že se takhle chová k našemu dítěti. Když vrčel na berunku, tak on psa ještě hladil.. Někdy mě přijde, že má psa radši než vlastní dceru. Omlouvám se za anonym
. Jak byste tuto situaci řešily vy?
Nikdy bych si nepořizovala dítzě, pokud bych měla psa, co útočí. Vím, že je to kruté, ale za mě byl šel z domu…je to časovaná bomba a bude hůř, malá zatím jen leze, ale co až začne chodit, běhat? ![]()
Nas pes vrcel na autosecky, protoze to neznal a navic kdyz slysel jeste plac zevnitr. Spis ale vrcel, ze ukazoval, ze to nepatri tam na to misto. On jede proste podle pravidel, jak neco doma prestehuji, tak hned to ukazuje. Mozna pes jeste nechape tu zmenu u vas doma, ze dite leze po zemi. Psa by jsem urcite nezavirala do jine mistnosti, aby nezarlil. Zavrela by jsem ho jen do klece. Hlidala by jsem aby dite se nepriblizovala k jeho misce a k jeho pelechu, kde je jeho prostor. A urcite by jsem spolupracovala tedka s manzelem, at jeden hlida psa a druhy dite, kdyz je dite na zemi a pokazde srozumitelne rekla ne psovi. Taky by jsem si polozila otazku jestli venuji psovi dlouhe prochazky, at se unavi a hraji si s nim taky. Jinak souhlasim s @Boudová
Příspěvek upraven 03.05.16 v 07:01
Šel by z domu bez diskuze. Pokousal tebe, čekáš až pokouše i dítě??
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takový problém s 3 letým křížencem neznámé rasy, ( paní co nám ho prodala, pak přiznala, že to není to, co jsme chtěli - přesnou rasu pak neuvedla ), nám začal vrčet na 8 měsíční mimi, který když jen ze začátku leželo, tak dobrý, ale teď co leze, tak když se přiblíží k psovi, tak už vrčí. Předtím jen utíkal, ale už ho to asi přestalo bavit a začal vrčet. Začalo to od doby, kdy se mu začala přibližovat k misce, teď už stačí, když se přiblíží k němu a už to je. Původně když jsme neměli mimi, tak jsem s ním měla problém já, vrčel na mě a kolikrát i kousnul, ale našla jsem si na něj metodu a už je ke mě přátelský a přítulný.. Ale co se týče naší berušky, to se bojím nějak experimentovat. Četla jsem, že je lepší ho zavřít do jiné místnosti, kde bude sám a bude mít klid, přičemž totéž napadlo i mě. Ale otázka je, nezhorší se to pak? Navíc, když něco řeknu manželovi, tak se se mnou o tom odmítá jakoliv bavit. Je to jeho miláček a já su ta špatná, když mám strach o dítě. On to nevidí nebo nechce vidět, že se takhle chová k našemu dítěti. Když vrčel na berunku, tak on psa ještě hladil.. Někdy mě přijde, že má psa radši než vlastní dceru. Omlouvám se za anonym
prvně bych si to vyříkala s chlapem a to velmi razantně - jestliže pes kousnul i Tebe, pak nebude mít problém porafat dítě.. Pak jsou 2 možnosti - okamžitě s čoklem na výcvik, nebo letecký den
Ale chlap by dostal za ten přístup takový čočky, že by si to prskání hodně rozmyslel..
Nedávno tu dával někdo odkaz : http://www.hanazertova.cz/poradna/ . S paní bych se poradila.
Máme fenku, která s námi nežije od malička. Ona potřebuje mít svůj prostor a syn taky ( máme tedy v bytě dvě ohrádky - jednu pro psa a druhou pro dítě ). Až kluk poroste, tak bude mít naprostý zákaz lézt do jejího území ( ona má velkou ohrádku, kde má misky, pelíšek a možnost kdykoliv odejít, ohrádka se dá ale i zavřít ).
Pokud by na kluka zavrčela, tak se musí hned usměrnit, ale na tom musí trvat všichni členové rodiny. Máte doma chybně nastavenou hierarchii, jak už tu někdo psal.
@kopretina11 píše:
No, já bych zas tak v klidu nebyla. Ona i ta kočka dovede docela nebezpečně zaútočit.
jj to je jasný, že jsou kočky co mohou zaútočit. Naštěstí moje dcera a kocour jsou parťáci, mají se rádi
Kocour se od dcery nechá hladit, pomazlí se spolu a pak když chce mít klid, tak prostě odejde tam, kde ten klid mít bude
![]()
Ale pes který neustále vrčí, no nevím no…Samozřejmě, kdyby to udělal několikrát…Budiž..člověk by se snažil hledat příčinu a pokusil by se situaci řešit. Jenže dle toho co psala zakl. mi to přijde tak, že ten pes vrčí pořád a navíc zakl. několikrát rafnul. Já bych prostě nečekala až mi kousne dítě.
Nemám nic proti psům, ale takhle bych se fakt bála. Když pes zaútočí jednou, pak může znovu. A příště to opravdu může být mimčo. A nedej bože třeba i do hlavy.
Já bych to neriskla. ![]()
@martina.se píše:
prvně bych si to vyříkala s chlapem a to velmi razantně - jestliže pes kousnul i Tebe, pak nebude mít problém porafat dítě.. Pak jsou 2 možnosti - okamžitě s čoklem na výcvik, nebo letecký denAle chlap by dostal za ten přístup takový čočky, že by si to prskání hodně rozmyslel..
naprosto souhlasím
Ani by me nenapadlo poridit si dite ke psovi, co neni 100% spolehlivy. Samozrejmosti je naprosta podrizenost cloveku, i cizimu decku, ja nevim, cos cekala
Kdyby me nekdo hodil do takovy situace, dostal by muz nuz na krk, bud zacne psa okamzite, cimz se mysli jeste dnes, cvicit, nebo pes bude zavrenej, kdyz budu doma sama s deckem. Jednou by pokousal a dostal by po cuni, ze by chcal krev. Ono staci, ze psa zavres, pak otevres, jdes mu dat treba zradlo, pes se dvermi prosmekne, ale nahodou je v ceste dite. Pes se ditete lekne a muzes volat modry majaky.
@Yasminn píše:
jj to je jasný, že jsou kočky co mohou zaútočit. Naštěstí moje dcera a kocour jsou parťáci, mají se rádiKocour se od dcery nechá hladit, pomazlí se spolu a pak když chce mít klid, tak prostě odejde tam, kde ten klid mít bude
![]()
Ale pes který neustále vrčí, no nevím no…Samozřejmě, kdyby to udělal několikrát…Budiž..člověk by se snažil hledat příčinu a pokusil by se situaci řešit. Jenže dle toho co psala zakl. mi to přijde tak, že ten pes vrčí pořád a navíc zakl. několikrát rafnul. Já bych prostě nečekala až mi kousne dítě.![]()
Nemám nic proti psům, ale takhle bych se fakt bála. Když pes zaútočí jednou, pak může znovu. A příště to opravdu může být mimčo. A nedej bože třeba i do hlavy.
Já bych to neriskla.
Jj, naprosto chápu. Jen, že jsem jednou viděla kočku zaútočit a od té doby k nim mám respekt.
I když je miluju, tak nechápu videa, kdy nechaj kočku lozit po miminku.
Zakladatelka to určitě musí řešit s odborníkem a dítě a psa maximálně hlídat.
@Boudová píše:
Pokud pravidla nebudete dodrzovat vsichni, pak je kazda rada draha!1. Za kazde vyjeti bych psa okrikla a zaroven s tim usmernila i dite.
2. Psovi koupila prostornou klec nebo jine misto ktere pro dite bude tabu. Kdyz bude chtit mit pes klid bude tam.
3. Psa vic unavovat aby nemel naladu doma vrcet.
4. Duslednost.
Souhlas + pes by mel mit obcas kosik a zvykat si na volny pohyb ditete na zemi… A kdyz vrci = okriknout a posslat na misto… V pritomnosti ditete davat pamlsky, aby si ho spojil s prijemnou asociaci…
S hlavne byt v pohode - negace se prenasi jak na psa tak na dite… To ze manza psa hladi kdyz vrci, asi ho chtel uklidnit, ale ve skutecnosti to ma opacny efekt - pes to vnima jako pochvalu, urco neresit histerickyma scenama vuci manzelovi, vyhazovanim psa do jine mistnosti (vzbudi se zarlivost a tim vetsi problem) nebo vyhazovaanim psa pryc… Staci duslednost a budou vsichni v pohode ![]()
@Yasminn píše:@martina.se píše:Čokla na vycvik, manzelovi čočky… no to je teda řešení… Proč rovnou všechny neseřezat
prvně bych si to vyříkala s chlapem a to velmi razantně - jestliže pes kousnul i Tebe, pak nebude mít problém porafat dítě.. Pak jsou 2 možnosti - okamžitě s čoklem na výcvik, nebo letecký denAle chlap by dostal za ten přístup takový čočky, že by si to prskání hodně rozmyslel..
naprosto souhlasím
@Santyna píše: Čokla na vycvik, manzelovi čočky… no to je teda řešení… Proč rovnou všechny neseřezat
to je fakt, necham dítě porafat a pak to budu řešit ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takový problém s 3 letým křížencem neznámé rasy, ( paní co nám ho prodala, pak přiznala, že to není to, co jsme chtěli - přesnou rasu pak neuvedla ), nám začal vrčet na 8 měsíční mimi, který když jen ze začátku leželo, tak dobrý, ale teď co leze, tak když se přiblíží k psovi, tak už vrčí. Předtím jen utíkal, ale už ho to asi přestalo bavit a začal vrčet. Začalo to od doby, kdy se mu začala přibližovat k misce, teď už stačí, když se přiblíží k němu a už to je. Původně když jsme neměli mimi, tak jsem s ním měla problém já, vrčel na mě a kolikrát i kousnul, ale našla jsem si na něj metodu a už je ke mě přátelský a přítulný.. Ale co se týče naší berušky, to se bojím nějak experimentovat. Četla jsem, že je lepší ho zavřít do jiné místnosti, kde bude sám a bude mít klid, přičemž totéž napadlo i mě. Ale otázka je, nezhorší se to pak? Navíc, když něco řeknu manželovi, tak se se mnou o tom odmítá jakoliv bavit. Je to jeho miláček a já su ta špatná, když mám strach o dítě. On to nevidí nebo nechce vidět, že se takhle chová k našemu dítěti. Když vrčel na berunku, tak on psa ještě hladil.. Někdy mě přijde, že má psa radši než vlastní dceru. Omlouvám se za anonym
[/citace
Příspěvek upraven 21.03.19 v 20:20
Člověk je člověk a pes je pes, každý má jiné vyjadřování. Když batole leze po dospělém a otravuje ho, dosplěý jej odstrčí, příp. okřikne, usměrní. Pes nemá jinou možnost, než zavrčet.
Z našich psů ( a to byli ostří služební psi) na malou zavrčel jen jednou jeden a to když mu (už byl starý) skončila zezadu na záda a jeho to zabolelo a lekl se. Dostal vynadáno a mladá ještě víc. Jinak na ní nikdy nezavrčeli, ale taky jsem jí nikdy nenechávala, aby psy otravovala, když chtějí klid, aby jim lezla k misce atd. Pes nemá jinou možnost vyjádřit nevoli než zavrčením, říká tím po psím : nedělej mi to, je mi to nepříjemné.
Určitě bych zasáhla dříve, než si pes spojí dítě jako někoho, kdo mu dělá nepříjemnosti. Nenechala bych batole psa otravovat a obtěžovat, hrabat mu do misky atd. Pokud chce batole lézt, pejska bych měla venku/ v jiné místnosti. Naopak bych společnáý kontakt psa a batelete měla ve své režii já a zapojila se do mazlení, kdy bude za mé asistence batole psa hladit tak, aby mu to bylo příjemné, batoleti dala třeba pro pejska pamlsek a pod mým dozorem by mu ho dával atd. Prostě to přetransformovat tak, aby pes vnímal dítě jako člena smečky, se kterým má spojeny příjemné chvilky, nikoli naopak.
Samozřejmostí je nikdy nenechávat psa a dítě o samotě.