Pěstování bambusu?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
731
19.7.17 20:17

Pěstování bambusu?

Ahoj holky! :))

Mám dotaz na „zahradnice“. :)

Už asi 2hým rokem mám tzv. Happy Bambus - dračinec (takový kroucený) pěstovaný ve váze s vodou - občas použiju v kýžené době trochu hnojiva a daří se mu fajn.

Přítel mi asi 3 měsíce zpátky koupil takový malý bambus v ozdobné mističce v hlíně, ale začal žloutnout a uvadat, tak jsem o ocvikla a dala do vázy s vodou a ujal se.

Je tedy lepší ho nechat v té vodě ve váze (já ji měním tak den nebo obden) nebo zasadit do květináče s hlínou?

Jo a máte některá zkušenosti s tím, když u tohoto bambusu začnou žloutnout listy a co to může způsobovat nebo jak tomu předejít?

Přikládám fotky - ten v červené váze je ten starší.

Děkuji za případné názory a přeji hezký večer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Včelička992
19.7.17 20:25

Tuhle kytku uz nam 5 let ve vode, sice moc neroste, ale porad zije a je asi cca 1 metr velka, mozna mene a kdyz ma zlute nebo zhnile listy, tak to oskubu a krasne puci dal nove. Ta kytka je starsi mnohem dele, manzel ji mel jeste nez jsem ho poznala a byla obrovska a zacala nejak uvadat a zachranil to co mame doma a je to tedy jak pisi 5 let ve vode.

• Citovat
  • Upravit
731
19.7.17 20:30

@Včelička992 Děkuji zapříspěvek. :) Já totiž na internetu našla, že právě ty bambusy, co se pěstují ve vodě mají menší životnost, než ty v substrátu. Tak ať to zbytečně nepřesazuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
19.7.17 20:34
@lavazza2 píše:
@Včelička992 Děkuji zapříspěvek. :) Já totiž na internetu našla, že právě ty bambusy, co se pěstují ve vodě mají menší životnost, než ty v substrátu. Tak ať to zbytečně nepřesazuju :)

Ted manzel pise, ze to dostal pred 8 lety tu kytku a rikal, ze ji mel zasazenou a strasne moc vyrostla a zacala hnit a zachranil z ni neco a tu ted mame pres 5 let ve vode a porad zije. Takze mu se stal vlastne pravy opak toho co se pise. Akorat uz neroste do vysky, ale jen ji rostou nove a nove listy, mozna cosi porostla, ale za tech 5 let minimalne.

• Citovat
  • Upravit
Včelička992
19.7.17 20:39

.

Příspěvek upraven 30.05.20 v 18:29

• Citovat
  • Upravit
5837
19.7.17 21:06

Nebudu chytračit, dávám odkaz na který jsem nedávno narazila https://www.poradte.cz/…-z-ikey.html …že to není bambus jsem teda nevěděla. Mě po 4letech začal krásně růst, ale potom žloutnout. Proto jsem hledala informace…no a přesadila do hlíny a je zachráněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.7.17 21:46

@Saatine (co jsem vyčetla)on právě ten lucky bambus a happy bambus…je druh draceny, bambusem to nazývají obchodníci. Proto je mu s dracenou fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
19.7.17 22:00

@Saatine Já ji mám taky z IKEY :D akorát, jediné ci doma dokážu pěstovat je kočičí tráva pro micinu :lol: Takže jestli to správně chápu, je jedno kde je pěstovaná, ale pokud je v hlíně, tak raději spolu s nějakou kytkou a ne samostatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
19.7.17 22:02

@axlpol @Saatine Počkat, takže já mám doma dračenu nebo bambus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
20.7.17 06:08

@lavazza2 máte drh draceny :lol: koukněte tady do wikypedie https://cs.wikipedia.org/…uhovan%C3%BD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
5.10.17 11:08

Oživuji, protože mám ze svého bambusu-draceny radost :lol: :lol: z vody jsem přesadila do květináče, přihnojila, začal rychle růst, tak do měsíce do většího a najednou se vzadu objevil nový výhon, přímo z hlíny. Vypadá fakt krásně a roste jak blázen.
Konečně doma něco zeleného, co roste, neumírá, vypadá v kuchyni dobře a nežrou to kočky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí