Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky! ![]()
Mám dotaz na „zahradnice“. ![]()
Už asi 2hým rokem mám tzv. Happy Bambus - dračinec (takový kroucený) pěstovaný ve váze s vodou - občas použiju v kýžené době trochu hnojiva a daří se mu fajn.
Přítel mi asi 3 měsíce zpátky koupil takový malý bambus v ozdobné mističce v hlíně, ale začal žloutnout a uvadat, tak jsem o ocvikla a dala do vázy s vodou a ujal se.
Je tedy lepší ho nechat v té vodě ve váze (já ji měním tak den nebo obden) nebo zasadit do květináče s hlínou?
Jo a máte některá zkušenosti s tím, když u tohoto bambusu začnou žloutnout listy a co to může způsobovat nebo jak tomu předejít?
Přikládám fotky - ten v červené váze je ten starší.
Děkuji za případné názory a přeji hezký večer ![]()
Tuhle kytku uz nam 5 let ve vode, sice moc neroste, ale porad zije a je asi cca 1 metr velka, mozna mene a kdyz ma zlute nebo zhnile listy, tak to oskubu a krasne puci dal nove. Ta kytka je starsi mnohem dele, manzel ji mel jeste nez jsem ho poznala a byla obrovska a zacala nejak uvadat a zachranil to co mame doma a je to tedy jak pisi 5 let ve vode.
@Včelička992 Děkuji zapříspěvek.
Já totiž na internetu našla, že právě ty bambusy, co se pěstují ve vodě mají menší životnost, než ty v substrátu. Tak ať to zbytečně nepřesazuju ![]()
@lavazza2 píše:
@Včelička992 Děkuji zapříspěvek.Já totiž na internetu našla, že právě ty bambusy, co se pěstují ve vodě mají menší životnost, než ty v substrátu. Tak ať to zbytečně nepřesazuju
Ted manzel pise, ze to dostal pred 8 lety tu kytku a rikal, ze ji mel zasazenou a strasne moc vyrostla a zacala hnit a zachranil z ni neco a tu ted mame pres 5 let ve vode a porad zije. Takze mu se stal vlastne pravy opak toho co se pise. Akorat uz neroste do vysky, ale jen ji rostou nove a nove listy, mozna cosi porostla, ale za tech 5 let minimalne.
Nebudu chytračit, dávám odkaz na který jsem nedávno narazila https://www.poradte.cz/…-z-ikey.html …že to není bambus jsem teda nevěděla. Mě po 4letech začal krásně růst, ale potom žloutnout. Proto jsem hledala informace…no a přesadila do hlíny a je zachráněný.
@Saatine (co jsem vyčetla)on právě ten lucky bambus a happy bambus…je druh draceny, bambusem to nazývají obchodníci. Proto je mu s dracenou fajn ![]()
@Saatine Já ji mám taky z IKEY
akorát, jediné ci doma dokážu pěstovat je kočičí tráva pro micinu
Takže jestli to správně chápu, je jedno kde je pěstovaná, ale pokud je v hlíně, tak raději spolu s nějakou kytkou a ne samostatně?
@lavazza2 máte drh draceny
koukněte tady do wikypedie https://cs.wikipedia.org/…uhovan%C3%BD
Oživuji, protože mám ze svého bambusu-draceny radost
z vody jsem přesadila do květináče, přihnojila, začal rychle růst, tak do měsíce do většího a najednou se vzadu objevil nový výhon, přímo z hlíny. Vypadá fakt krásně a roste jak blázen.
Konečně doma něco zeleného, co roste, neumírá, vypadá v kuchyni dobře a nežrou to kočky ![]()