Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Rouška mě nevadí, tak že nepodepisuji
v autě být nemusí, a v obchodě mám
Nesnáším roušky. Dnes jsem s sebou sekla. Normálně chodím mimo lidi a roušku mám dole, ale dnes jsem musela k doktorovi a teplo v čekárně, stres z výsledků a už jsem byla dole
U nas v praci devcata stale bez rousek, same kafco chacha, drbarna, smali se mi proc ji nosim, na argument ze mam doma ohrozene osoby mi rikali, ze se stejne mame promorit. S prvnim pozitivnim testem u kolegyne je humor dost presel. Ted budeme vsechny v karantene a mit stazeny zadky, kdo jsme si nakazil rodinu
@lachtanice86 píše:
Nesnáším roušky. Dnes jsem s sebou sekla. Normálně chodím mimo lidi a roušku mám dole, ale dnes jsem musela k doktorovi a teplo v čekárně, stres z výsledků a už jsem byla dole
To je mi moc líto. Mě se udělalo nevolno asi dva dny zpátky. Měla jsem roušku na obličeji celý den v práci, k tomu stres, vedro, a bylo to. ![]()
Ano, blbě se v tom dýchá, nicméně, nemůže na mě nikdo prskat a jelikož lidi nesnáším, tak si užívám i ten 2m odstup
Za mě paráda
Petici Vám nikdo stejně řešit nebude, takových a podobných jsou kvanta a k ničemu ![]()
@ka2ka píše:
Asi napíšu petici proti peticím
Okamžitě podepíšu! Už jsem to tady navrhoval.
Petici nepodepíšu. Ale svým způsobem souhlasím. Jsem proto nosit roušky na veřejnosti (nakupaky, obchody, čekárny, MHD…) jinak běžné na ulici mi to přijde přehnané. O víkendu jsem jezdila 2hod v parku s kočárkem, roušku jsme měla staženo, kdykoliv proti mě někdo šel, nasadila jsem si ji. 90% ostatních nikoliv, buď ji neměli vůbec a nebo se neobtezovali si ji nasadit, neboť měli důležitou práci, jako např. kouřit…takze za mě lidé to stejně nedodržují a nebo tak hala bála, pod nosem atd.
Obávám se, že tohle bude muset zůstat na úsudku a zdravém rozumu jednotlivce…Jak se cokoli realativizuje nebo nějak uvolní, řada lidí si to vysvětlí po svém a zvolí ještě rozvolněnější přístup.
Já jsem taky člověk, co roušku sundává, když jsme v přírodě jenom sami, s rodinou, a na dohled nikdo..Jak se přiblíží. nasadím ji, jak mě mine, sundávám…Osobně si myslím, že ve venkovních prostorách, pokud se lidi k sobě vyloženě necpou, je riziko nákazy podstatně menší než někde uvnitř. Ale že bych někde na louce piknikovala s někým cizím, to už zas ne…
Viděla jsem ted zajímavý model z 3D tiskárny. Je to taková konstrukce, nasazuje se na uši a na nos podobně jako brýle a roušku tvoří např. čtyřvrstvý papírový kapesník, který se může libovolně měnit. Dýchá se v tom líp a je to i hygieničtější.
S nošením roušek souhlasím, nepřipadají mi nijak omezující. A navíc v jistých situacích je sundat smíme. A nyní, kdy se uvolňují některá opatření, je nošení roušek důležité.
Aha, takže já si tu roušku hodím do tašky, půjdu do obchodu, kde si ji nasadím, mezitím na ruse nachytám bacily a těma špinavýma rukama si tu roušku potom sundám a tímpádem je velká pravděpodobnost přenosu bacilu z ruky na ksicht
![]()
@pe-terka Souhlas, já dnes jela s dcerou na preventivku. Jsem těhotná, bliju celý den, na puse bavlněná rouška, v ruce vajíčko, lidi jak srac…ze nebylo kde zastavit, táhla jsem se sní X metrů, když jsem došla k dr nevěděla jsem jestli dřív vrhnu nebo omdlim. ![]()
Souhlasím, roušky nosit jenom tam, kde to má smysl. ( MHD, obchody, lékař a pod. )
@ritterca píše:
Aha, takže já si tu roušku hodím do tašky, půjdu do obchodu, kde si ji nasadím, mezitím na ruse nachytám bacily a těma špinavýma rukama si tu roušku potom sundám a tímpádem je velká pravděpodobnost přenosu bacilu z ruky na ksicht![]()
![]()
![]()
Copak bacily. My se teď bójíme hlavně jed oho viru.
@Janli píše:
Já jsem pro nošení roušek a všude! Konečně na mě nikdo neprská svoje bacily a já se nemusím koukat na načuřený ksichty. A to dobrodružství, když hádáš jestli to je tvůj soused nebo nee…
Mě poznávají lidi i v roušce
asi budu muset změnit účes