Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Bábrdl píše:
Rouška je jako když si před ksichtem držíš kapesních.
No a, ty si ho držíš před obličejem několik hodin? ![]()
@Modesta píše:
No a, ty si ho držíš před obličejem několik hodin?
Já tím popisovala efekt roušky.
Osobně jsem šťastná, že na mě nikdo neprská
![]()
No zpočátku se každý snažil to dodržovat. Jenže to bylo nařízeno nosit roušky tam, kde to fakt má smysl.
Nejsem lékař, ale fakt by mě zajímalo, co udělá takový hodinový běh se zdravím, pokud dýchám přes kus hadru na obličeji. Nebo mě strašně irituje, že když jdeme na procházku po poli, stejně se pořád ohlížím přes rameno, jestli tam nebukaří chlupatí ![]()
Já to napíšu takto.. štve mě, že, se to musí nosit, štve mě, že se v tom blbě dýchá, ale na druhou stranu jsem vděčná, že to nakonec takto lidi pobrali ve velkém, že je to nutné, že se ten covid, pomalu zastavuje a nejsme někde v Itálii..
kdyby byli lidi rozumní, tak bych podepsala, ale někteří lidi jsou fakt,, dobytci dutí, nevím jak to napsat. Já to vidím, jakmile se něco malinko uvolnilo, tak všichni jak utržení z řetětu.. obchody.. Ted už okolo slyším, jak si ldi plánují honem do restaurace na pivo, a už honem někde cestovat. Je to každého věc, ale myslím, že kdyby toto prošlo, tak by lidi odhodili roušky někde do šuplíku a…
Já bych už taky třeba pokud to bude všechno v pohodě, aby děti šly v září do škol a ne, aby zase v létě, kvůli těm, co budou pstá petice za to, aby se mohlo koupat, – otevřít koupaliště, aby se mohlo někde tancovat na festivalu- bych se nedivila, kdyby i na toto přišlo, tak zase jsme se pak vrátili zpátky..
@ka2ka naprosto s tebou souhlasím. Mě přijdou něktečí lidi jak děti ze školky, jenom naříkají..
Učitel dal dětem na přečtení nějaký romám o chlapečkovi,, který prožíval dny za druhé světové války, jak neměli jídlo, jak museli být doma, aby si zachránili život, myslím, že věděl, proč to těm dětem dává, protože jestli doma pořád někteří rodiče fňukají, tak i ty děti z toho mají zamatek..
@Janasas píše:
@ka2ka naprosto s tebou souhlasím. Mě přijdou něktečí lidi jak děti ze školky, jenom naříkají..
Učitel dal dětem na přečtení nějaký romám o chlapečkovi,, který prožíval dny za druhé světové války, jak neměli jídlo, jak museli být doma, aby si zachránili život, myslím, že věděl, proč to těm dětem dává, protože jestli doma pořád někteří rodiče fňukají, tak i ty děti z toho mají zamatek..
asi tak, lidi mají měsíc něco dodržovat a už se z toho hroutí a ječí jak to nejde
@ka2ka píše:
asi tak, lidi mají měsíc něco dodržovat a už se z toho hroutí a ječí jak to nejde
A tak mi to treba nevadi az tak kvuli nejakemu omezeni, ale kvuli tomu, ze je to hovadina, ktera neni absolutne nicim podlozena, Prymula pekne keca, zadne studie na potvrzeni ucinnosti toho ceskeho zpusobu nejsou a ani se po nas jine zeme hromadne neopici.
Cele je to saskarna. Noste ustenky. Jo my vlastne nemuzeme prikazat nosit neco, co nemame. Nevadi, sala staci! To nevymyslis.
@Baba tak ted mám slovenskou televizi a roušky povinně mají Slovensko a říkali i jiné státy, takže jenom my nešaškujem- podle tebe ![]()
@Janasas píše:
Já to napíšu takto.. štve mě, že, se to musí nosit, štve mě, že se v tom blbě dýchá, ale na druhou stranu jsem vděčná, že to nakonec takto lidi pobrali ve velkém, že je to nutné, že se ten covid, pomalu zastavuje a nejsme někde v Itálii..
kdyby byli lidi rozumní, tak bych podepsala, ale někteří lidi jsou fakt,, dobytci dutí, nevím jak to napsat. Já to vidím, jakmile se něco malinko uvolnilo, tak všichni jak utržení z řetětu.. obchody.. Ted už okolo slyším, jak si ldi plánují honem do restaurace na pivo, a už honem někde cestovat. Je to každého věc, ale myslím, že kdyby toto prošlo, tak by lidi odhodili roušky někde do šuplíku a…
Já bych už taky třeba pokud to bude všechno v pohodě, aby děti šly v září do škol a ne, aby zase v létě, kvůli těm, co budou pstá petice za to, aby se mohlo koupat, – otevřít koupaliště, aby se mohlo někde tancovat na festivalu- bych se nedivila, kdyby i na toto přišlo, tak zase jsme se pak vrátili zpátky..
Myslím, že máš všeobecně o našich lidech dost mylné mínění. Celkově mě štve, jak jsme jako národ připosražení, ustrašení, máme zbytečně nízké sebevědomí, a vysílame to takto do okolí a do světa. Přitom je tady tolik šikovných a schopných, chytrých lidí. Když o něco jde, vždy se dovedeme semknout, pomáhat si, i když se vždy najde mezi námi pár takových, kteří to těm ostatním všude kazí. Třeba udávání kvůli blbostem, nebo že si necháme všechno líbit, a kadit na hlavu.Nebo sami rozhlašujeme o sobě, že potřebujeme nad sebou bič, a příkazy a nařízení. Proč jako?
Možná bys byla hodně překvapená, kolik lidí by si tu roušku vzalo tam, kde to má význam, i bez těch příkazů zákazů a nařízení. Nejsme stádo dementů, jenom proto, že covid. ![]()
Příspěvek upraven 20.04.20 v 17:25
@Baba píše:
A tak mi to treba nevadi az tak kvuli nejakemu omezeni, ale kvuli tomu, ze je to hovadina, ktera neni absolutne nicim podlozena, Prymula pekne keca, zadne studie na potvrzeni ucinnosti toho ceskeho zpusobu nejsou a ani se po nas jine zeme hromadne neopici.
Cele je to saskarna. Noste ustenky. Jo my vlastne nemuzeme prikazat nosit neco, co nemame. Nevadi, sala staci! To nevymyslis.
tak studie určitě nejsou a asi nebudou, ale myslím že náhubky nosí ted povinně víc států ![]()
@Miryam píše:
Myslím, že máš všeobecně o našich lidech dost mylné mínění. Celkově mě štve, jak jsme jako národ připosražení, ustrašení, máme zbytečně nízké sebevědomí, a vysíla
me to takto do okolí a do světa. Přitom je tady tolik šikovných a schopných, chytrých lidí. Když o něco jde, vždy se dovedeme semknout, pomáhat si, i když se vždy najde mezi námi pár takových, kteří to těm ostatním všude kazí. Třeba udávání kvůli blbostem, nebo že si necháme všechno líbit, a kadit na hlavu.Nebo sami rozhlašujeme o sobě, že potřebujeme nad sebou bič, a příkazy a nařízení. Proč jako?Možná bys byla hodně překvapená, kolik lidí by si tu roušku vzalo tam, kde to má význam, i bez těch příkazů zákazů a nařízení. Nejsme stádo dementů, jenom proto, že covid.
vidíš a v USA mají sebevědomí, až na půdu no a co jim je to platný? Mají možnost volby jestli budou nosit nebo nenosit a podívej jak dopadli akorát kopou hromadný hroby ![]()
@Janasas píše:
@Baba tak ted mám slovenskou televizi a roušky povinně mají Slovensko a říkali i jiné státy, takže jenom my nešaškujem- podle tebe
Má to Polsko, Bulharsko, Maroko. Kdo dál? Šaskujem, jinde to mají povinné jen na některých místech nebo jen dokonce dobrovolně.
Ale klidn si ten ulsintaný hadr nos
Sice není prokázaný, že plošné nošení snižuje… vlastně cokoli, ale cajk. Nahoře říkali, ež to pomáhá a že to po nás přebírají ostatní státy, tak to přece musí být pravda ![]()
@ka2ka píše:
tak studie určitě nejsou a asi nebudou, ale myslím že náhubky nosí ted povinně víc států
Ne, povinně je fakt všude všichni nenosí. To je naše specialita. Která nedává smysl.
@Modesta píše:
@j.a.n.i1No zpočátku se každý snažil to dodržovat. Jenže to bylo nařízeno nosit roušky tam, kde to fakt má smysl.
Nejsem lékař, ale fakt by mě zajímalo, co udělá takový hodinový běh se zdravím, pokud dýchám přes kus hadru na obličeji. Nebo mě strašně irituje, že když jdeme na procházku po poli, stejně se pořád ohlížím přes rameno, jestli tam nebukaří chlupatí
Počkej, od začátku bylo nařízeno nosit roušky všude.
A jinak co to udělá se zdravím nevím, ale vím, že kolega běhával dost často se šátkem i v době, kdy to nakázané nebylo ![]()