Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
teď jsme zjistila, že máme jít zítra s malým na pětiletou prohlídku. Úplně jsem na to zapomněla. Co sebou (předpokládám že stačí očkovák a moč?). A tušíte co ho tam cca čeká? Na co ho připravit?
A ještě mně napadá, kdybych si nějakou část vyšetření nepřála, můžu odmítnout?
Ja si pamatuji, ze u nas na pětileté krom běžných veci, zrak, sluch mely deti nakreslit panáka, kde bylo důležité, aby měl na každé ruce 5prstu. Potom jim napsali asi 5 písmenek a oni je mely přepsat. Neslo ani tak o písmenka, ale o preskresleni tvaru.
Ockovani! Na to bych asi pripravila, namotivovala, btw. je to do stehna a docela to boli, syn a neter meli po nem osklivou reakci /tvrdou horkou bouli/ a nebyli sami ![]()
Zkouska sluchu, zraku, dr. se ptala i na predkozku /nekoukala/ a pak klasika, zmereni, zvazeni. Poslech srdicka.
Ten test školní zralosti se dělá jen někde, naše dr. ho např. nedělá, tak jen klasika- váha, míra, podívá se do krku, poslechne, mrkne na záda i na pohl. orgány, zrak (a sluch) a taky ta naše očkuje…
@majdula1 Majda dostala do ramena a reakce žádná. Píchanec taky přežila v klidu.
Test školní zralosti dělala…
Jojo, test školní zralosti, výška, váha…moč jsem teda nikdy nenosila, tu jen na roční prohlídce, jinak ne. a můžete očkovat, ale nemusíte, v době chřipek a viroz bych to nechala na léto neb jaro, má se to píchnout mezi 5. a 6. rokem, takže na to máte celej rok.
Ockuje se tetan, cerny kasel a zaskrt. Ja dceru tedy nenechala, protoze mela na minule ocko spatne reakce.
Potom klasika-zrak, sluch, vaha, mira, poslech, kresleni, a nase jeste delala nejake ukoly-tvary myslim.
Mně říkala dr, že bude očkovat, chce nakreslit panáka - důležité bude, aby nakreslila i detaily, prý počítání do pěti, básničku/písničku, zrak, sluch, barvy, tvary… a samozřejmě váha a míra… čeká nás to za měsíc a půl
očkovat budu na jaře
@atominnka
ty bláho. My byli na pětileté minulý týden a nic jsme nekreslili, neříkal žádnou básničku.., akorát v ordinaci řádil jak tajfun ![]()
@Chotebor jinak jak píšou holky, váha, výška, zrak, sluch, řeč, očkování… očkuje se infanrixem, resp. můžeš zvolit alternativní vakcínu.
@Ha-ni ahoj
jak se máte?
naše dr je hodně pečlivá, nicméně říkala, že pokud neřekne nebo nezazpívá, tak jí stačí jen vědět od maminky, zda umí ![]()