Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebuji nakoupit do pískoviště písek, zhruba 350kg.
Nechci nakupovat v OBI a podobných, bylo by to strašně drahé.
Nemáme přívěs ani kouli na přívěs.
Můžeme si nechat písek snad jedině dovézt a složit před barákem a odnosit, ale doveze nám někdo takovou „trošku“ písku?
Nějaké zkušenosti, radi, tipy? Může být i jižně od Brna. Anebo okolí Brna.
a ještě snad - můžete připojit i zkušenost s konkrétní spokojeností s pískem… jestli špiní, jestli jde vyprat z oblečení, jak z něj jdou bábovičky.
Pokud někdo doporučíte nějaký „zaručený“ písek, tak bych si zkusila odvoz nějak zajistit (i když zatím moc nevím jak
)
Bohužel na Brno neporadím, ale takový tip - prodávají se i písky již napytlované, cca 90Kč za 20l pytel…
např. v Praze www.dobra-piskoviste.cz..
a jinak dobrý je písek maltový, mají ho v kterýchkoliv stavebninách.. případně zkusit nějakou pískovnu..
to je strašně drahý, tenhle byznys podporovat nebudu - za 200l bych se nedoplatila
![]()
Nejlepší ve stavebninách… Já jsem tam vyslala bráchu, normálně vzal vozík za auto a dovezl na něm kopku písku (nevím, kolik to bylo, nabírají to asi něčím větším
).
tak jsem našla autodopravdu půl kilometru od nás a měli by mít písek z Černovic přimo v sortimentu
![]()
Ahoj, já jsem byla minulý týden pro písek v pískovně v Černovicích. Sice mi chvíli trvalo, než jsem našla tu kopu, ze které se to nabírá (je to hned na konci té příjezdové cesty za tou druhou budkou) a musíš mít svou lopatu
Písek má mít hrubost 0-4 mm, což tak asi bude, vyprat jde výborně. Písek prý berou i všechny MŠ široko daleko, říkal vedoucí pískovny.
@Janulemalina píše:
Ahoj, já jsem byla minulý týden pro písek v pískovně v Černovicích. Sice mi chvíli trvalo, než jsem našla tu kopu, ze které se to nabírá (je to hned na konci té příjezdové cesty za tou druhou budkou) a musíš mít svou lopatuPísek má mít hrubost 0-4 mm, což tak asi bude, vyprat jde výborně. Písek prý berou i všechny MŠ široko daleko, říkal vedoucí pískovny.
to by právě bylo super, dojet si tam a nabrat - jenže my nemáme přívěs ani kouli, že bysme si ho půjčili
A napytlovat a naházet do auta - no nevím nevím, to by to auto asi lehlo na břicho
Hlavně moc díky za info, že jde vyprat, to mi pomohlo. Černovický nabízí i ten místní autodopravce, tak snad to klapne ![]()
Ahoj, sice nejsem z tokolí brna ale vyřešili jsme to tak že jsme dojeli k písáku kde se koupe a nabrali si ho tam je super jemnej a dělaj se z něj skvělí bábovky a i krásně drží hrady.
A jestli nemáte vozejk stačí velká plachta do kufru a naházet todo ní tak jsem to udělali. A teda nevšimla jsem si že by nějak špinil.
A ve stavebninách někde blízko nenabízejí dopravu? Když jsme ještě stavěli a potřebovali jen trošku tak nám před vrata vyklopili multikáru a ani to nebylo tak drahé…
Oživuji diskuzi
Jak jste to teda nakonec vyřešili s tím pískem? Právě teď je to pro nás aktuální..Případně, kde v okolí Brna je písák, kde se koupe, jak psala jaaajaaa? Že bychom nabrali písek do auta tam? Na kolik vyjde ta pískovna? Díky Zuzz
@Zuzz
My byli pro písek v pískovně v Brně-Černovicích, cenově to vychází cca 120 Kč / tunu, takže super cena. Písek je pěkný, do pískoviště naprosto dostačující. ![]()
http://www.piskovna-cernovice.cz/
Chci se zeptat ten písek z Černovic, dají se z něj dělat bábovičky???