Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte,
mám diagnózu tinnitus z ORL, doporučení ještě na neurologii. Jsem ale ve 3 měsíci těhotenství. Jaká vyšetření Vám prováděli na neurologii? Má smysl se objednávat v těhotenství? Asi nemůžu teď podstoupit všechna vyšetření… Nebo počkat až po porodu?
Děkuju za radu.
@Dovlatovka tuto diagnozu mel jeden znamy, na neurologii ho poslali na magnetickou rezonanci, ktera lze bezpecne po 3.mesici delat. Ale asi i zalezi na jednotlivych neurolozich…
Mám tinnitus 2 roky, už jsem si zvykla. Příčina neznámá, pravděpodobně od páteře.
Začal v těhotenství. Šla jsem hned na rehabilitaci, k obvoďákovi, na ORL, všude mi řekli, že to má cenu řešit až po porodu, kdy se tělo vrátí do normálu.
Přeji hodně štěstí. ![]()
@umea píše:
Tinnitus mam take, muze to byt od eustachovy trubice, tj treba i polypu, ja to mam bohuzel v dusledku
poskozeni hlukem.Nevyhazovala bych penize za alternativni medicinu, je to na nic.
Co ale pomaha je ucho strasne setrit a varovat se hluku, tj zadne pecky do usi, zadne festaky, koncerty, zadny rev televize, a venku pouzivat specialni odlitky, co chrani usi proti hluku. Pak ucho dokaze zregenerovat aspon trochu.
Ahojky, procitam si diskuzi, protoze uz mesic me trapi piskani v usich, pres den to celkem jde, protoze v dennim chodu to tak nevnimam, ale ze zacataku i ve dne me to trapilo, ted jsem si uz asi zvykla, ale kdyz jdu spat a jak je klid, tak je to hrozny.Jak se zminujes o polypu, myslis polypy v nose? Ja se s tim totiz lecim, mam sprey do nosu a kdyz nezabere, tak pry se to resi operativne.Na kontrolu jdu asi za mesic, dva. Myslis, ze by to mohlo souviset s tim? Jinak mam i problemy se zady, mam skoliozu, hrbim se a celkove problemy se zady. Dekuji.
@zoui08 tinnitus může mít tisíc příčin. Chtělo by to absolvovat všechna odborná vyšetření, abys věděla, co dál.
U mě je příčina neznámá, ale sama jsem přišla na to, že pachatelem je páteř. Odpozorovala jsem, že když jsou záda v dobrém stavu, tinnitus je lepší, čím horší jsou záda, tím horší je i tinnitus.
Držím palce. ![]()
Ahoj, chci se poradit. Asi 3 týdny mi taky píská v levém uchu. Byla jsem na ORL, ucho čisté a klidné, žádný nález. Slyším stále velmi dobře. Dostala jsem žádanku na krev (na tu jsem byla včera) a na neurologii (tam má paní doktorka ještě příští týden dovolenou). Chci se zeptat těch, které mají také tinnitus, jestli je běžné, že kromě pískání v uchu jsem docela dost unavená, někdy až taková malátná, „divně“ vidím, ne úplně rozmazaně, ale normálně tedy taky ne. Když stojím a zavřu oči, tak se mírně motám, přes den mám takový zvláštní pocit, jakoby na mdloby, ale neomdlím. Díky za jakoukoliv odpověď nebo uklidnění ![]()
Ještě dodám, že v úterý jsem na ORL dostala 2× denně betaserc.
@efis Já mám něco podobného, jen tomu vždy předchází velký záchvat motání hlavy, stává se to v noci, drží mě to potom pár dní, taky beru Betaserc. Zrovna teď jsem to řešila, můžu spát jen na jedné straně, jinak jsem jak na kolotoči. Může to prý být problém rovnovážného ústrojí, v podstatě se s tím nic nedá dělat, člověk si prý musí vysledovat pozice, ve kterých je to nejhorší a těm se vyhnout. Ovšem jak to udělat, když mi to vždy začne v noci (vzbudí mě to), to mi nikdo neřekl.
Zdravím, ja jsem nikdy nebyla na masazi, po dohodě s manželem, který me přemluvil, šla jsem na masáž. A ještě teď den, tak za tři hodiny po masazi me zacalo pískat v levém uchu, myslela jsem ze to přejde, za týden jsem šla k usnimu, nenašel nic, prý to mám po té masazi. Napsal me prášky, nic. Maserka to nechce uznat a svádí to na boha. Nemáte někdo zkušenosti po masazi?
![]()
@efis to motání hlavy může být klidně od krční páteře. Ze začátku jsem měla podobné symptomy. Chodím pravidelně na fyzioteriapii, po ní je tinnitus o 50% lepší, uklidněnější. Jak se „horší“ záda - mám špatné návyky, necvičím, tahám děti, tak se horší i tinnitus.
Ahoj lidi, tento problém mám už 6 let. Byla jsem v tunelu s hlavou na ORL s negativním výsledkem. Přes den se to dá vydržet - tolik to nevnímám. Večer před spaním je to horší, ale nakonec usnu. Začalo mě pískat v uších, když jsem přestala menstruovat - předtím jsem byla v pohodě. Ale je tady jedna zajímavé věc - pískání v uších zcela přestane pouze při orgasmu, ale pak se zase vrátí. Takže lidičky co nejvíce orgasmů.