Pískové filtrace - čištění

8841
3.6.18 11:28

Pískové filtrace čištění

Holky, poradit mi nekdo jak proplachnu písek ve filtraci? Ztratili jsme navod a nejsem si jistá, jestli po filtrovani zapnout prvne abwash a pak rinse nebo naopak? Napoustime studnicni vodu, po přidání chemie je temné hnědá, tak potřebuju filtrovat a čistit písek. Za radu dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
3.6.18 11:37

Ono by docela chtelo napsat jaky typ filtrace to je… :think:

• Citovat
  • Upravit
8841
3.6.18 11:38

Intex s 6cestnym ventilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
3.6.18 12:16

Ahoj jestli je to tato tak si můžeš počíst https://www.bazenyshop.cz/…ci-intex.pdf my máme marimex 4 filtraci a vodakdyž se pustí průplach písku musí téct čisté děláme to jednou za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
3.6.18 12:18

Ještě píšeš že napouštíte studniční vodu a je temně hnědá po přidání chemie mám dotaz : dáváte chemii na studniční vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
3.6.18 12:36

Při vyplachovani písku se dává nejdříve Backwash (proplach), to necháš téct, dokud teče hnus- dej si tam hadici, a když už je voda čirá, tak to dáš tak na cca 10 vteřin na Rinse (výplach). Jestli máš hnědou vodu, hoď tam potom modrého bleska a nech filtraci 24h běžet. Ještě event. vyčisti síťku ve filtraci. Během proplachu budete možná muset dopustit vodu do bazénu. Jsou tam celkem ztráty, tak sleduj hladinu, abys to měla vzhledem k výšce skimmeru optimální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
3.6.18 17:02

@potvurka89 nn, žádný rok jsme nekupovali chemii pro studnicni vodu. Chlorsok, modrý blesk a úprava ph a s tím vydrzime každý rok celou sezónu. Jen to prvotní napusteni a první chemie je takové veselejsi :lol: @mau-mau jo, hladinu hlidam a příčina odhalena. Špatně snížené ph :zed: takže teď jen filtrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
3.6.18 17:38

@JanduleD já jsem našla na netu že když napouštíte vodu ze studny a pak dáš chlor tak máš hnědý zákal kvůli tomu že voda je velmi bohatá na minerály, jednou zkus koupit od marimexu chemii pro bazén napouštěný studniční vodou :) jinak modrý blesk je na velmi zakalenou vodu ještě jsme ho nikdy nepoužili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí