Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, poradit mi nekdo jak proplachnu písek ve filtraci? Ztratili jsme navod a nejsem si jistá, jestli po filtrovani zapnout prvne abwash a pak rinse nebo naopak? Napoustime studnicni vodu, po přidání chemie je temné hnědá, tak potřebuju filtrovat a čistit písek. Za radu dik
Ahoj jestli je to tato tak si můžeš počíst https://www.bazenyshop.cz/…ci-intex.pdf my máme marimex 4 filtraci a vodakdyž se pustí průplach písku musí téct čisté děláme to jednou za 14 dní.
Ještě píšeš že napouštíte studniční vodu a je temně hnědá po přidání chemie mám dotaz : dáváte chemii na studniční vodu?
Při vyplachovani písku se dává nejdříve Backwash (proplach), to necháš téct, dokud teče hnus- dej si tam hadici, a když už je voda čirá, tak to dáš tak na cca 10 vteřin na Rinse (výplach). Jestli máš hnědou vodu, hoď tam potom modrého bleska a nech filtraci 24h běžet. Ještě event. vyčisti síťku ve filtraci. Během proplachu budete možná muset dopustit vodu do bazénu. Jsou tam celkem ztráty, tak sleduj hladinu, abys to měla vzhledem k výšce skimmeru optimální ![]()
@potvurka89 nn, žádný rok jsme nekupovali chemii pro studnicni vodu. Chlorsok, modrý blesk a úprava ph a s tím vydrzime každý rok celou sezónu. Jen to prvotní napusteni a první chemie je takové veselejsi
@mau-mau jo, hladinu hlidam a příčina odhalena. Špatně snížené ph
takže teď jen filtrovat.
@JanduleD já jsem našla na netu že když napouštíte vodu ze studny a pak dáš chlor tak máš hnědý zákal kvůli tomu že voda je velmi bohatá na minerály, jednou zkus koupit od marimexu chemii pro bazén napouštěný studniční vodou
jinak modrý blesk je na velmi zakalenou vodu ještě jsme ho nikdy nepoužili