Pitbull a dítě?

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
24.5.14 19:25

@Lithien
Jojo..kamoska ma canisterapeutickeho pitbulla, ktory chodi na detske do Motola v Prahe..ale to je asi tiez hnusna spinava verbes.. :zed:
Alebo co vodiace psy?
Alebo zachranarske psy?
Chjooo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
24.5.14 19:29

@miisenka přesně tak, v mém okolí mám takových psů hned několik. Tohle škatulkování Bull plemen jen kvůli mediální masáži mě vždycky dokáže neuvěřitelně nakrknout!
A přitom statisticky je nejvíce pokousaných od Německých ovčáků, Jezevčíků apod… Jenže o tom se prostě tak dobře nepíše :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.5.14 19:29

No rupnout v kouli může každému psovi, stejně jako člověku…Jenže je fakt, pokud dítě napadne pitbul či čivava je diametrální rozdíl. Pes může být dobře vychován, socializován a přesto může mít zkrat. A ty zkraty jsou nejčastější u pitbulů nebo rotvíků. Známí měli rotvajlera asi 7 let, k němu pinče. Chovali se k sobě dobře, byli kamarádi. Jednou přišli domů a pinč zakouslej. A prý je to u těchto plemen velmi časté! Další známí šli s pitbulem ven, pes vesele běžel, když se najednou zjevil pes malé rasy. Pitbul lup a pes ležel na zemi zakouslej. Nikdy předtím to neudělal. Sousedi vedle nás si pořídili pitbula. Věnovali se mu hodně. Pes byl hodnej na lidi, socializovaný, ale když viděl psa nebo fenu, neznal bratra. Měl to vrozené.
Rozhodně je v těchto psech více agresivity než třeba v bišonkovi nebo pudlovi. A majitelé s tím musí počítat a minimalizovat riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
24.5.14 19:32

@jannina1 s tím souhlasím. Jen bych chtěla dodat, že třeba zrovna taková čivava nebo jezevčík jsou od přírody vzteklejší a agresivnější než Bull plemena, jenže když kousnou tak to nemá takové následky jako od toho Pitbulla, Rotvajlera apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.5.14 19:33

Psy miluju, ale mě zase nakrkne, když někdo srovnává pitbula s jezevčíkem. Ano, i jezevčík je tvrdohlavec, ale když kousne, je to o něčem jiném než napadnutí od pita :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.5.14 19:37

@Lithien
Hele třeba kamarádka chodí do práce velmi brzo, takže venčí psa také časně ráno. Napadl je pitbul. Kamarádka byla v šoku, naštěstí byla u nich vysoká zídka kam dala svého psa. Pitbul tam nemohl ale snažil se vyskočit prý byl rozzuřený. Nakonec začal vrčet i na ní, naštěstí tam najel chlap s autem a psa vystrašil, ten utekl.
Je to jistě především chyba lidí, ale ukaž mi jezevčíka, pudla nebo jiné plemeno, které by se takhle zachovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
24.5.14 19:39
@miisenka píše:
jooo..tak to ma mrzi..r je vedla e..

Mě to nemrzí, mě baví číst, co všechno se dá dělat s prsy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
24.5.14 19:39

@jannina1 to samozřejmě, že je. Ale o tom to právě je… když už si pořídím Pitbulla musím počítat s tím, že když kousne tak to bude mít větší následek než jezevčík. Tím jsem je nechtěla srovnávat. Je jsem porovnala povahu. A mimochodem, proč ten rozdíl „jezevčík je tvrdohlavec, ale když kousne, je to o něčem jiném než napadnutíod pita“??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.5.14 19:40

Tím se nezastávám jezevčíků či čivav, zrovna tyhle plemena nemusím, ale přece jen pokud má zkrat, nepřijdu o dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
24.5.14 19:41

@jannina1 stav se na žižkově :D uvidíš tu takových vzteklých jezevčíků, JackRusselů, čivav apod. malých plemen, které mi denně vyjíždějí po mojí Amstafce :nevim:

Edit.: A to jsem vyrůstala i s jezevčíkem takže zaujatá k tomu plemeni nejsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.5.14 19:43
@Lithien píše:
@jannina1 to samozřejmě, že je. Ale o tom to právě je… když už si pořídím Pitbulla musím počítat s tím, že když kousne tak to bude mít větší následek než jezevčík. Tím jsem je nechtěla srovnávat. Je jsem porovnala povahu. A mimochodem, proč ten rozdíl „jezevčík je tvrdohlavec, ale když kousne, je to o něčem jiném než napadnutíod pita“??

Je to jiné v tom, že jezevčík kousne spíš ze vzteklosti a dál většinou nepokračuje, jenže pit většinou chce dokonat dílo a důsledky jsou fakt fatální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
24.5.14 19:45

@jannina1 ono někdy stačí i když jen kousne. Pit to má prostě takhle daný no… no je bez diskuze…jen se mi nelíbí, že pokud se jedná o jezevčíka (jiné menší plemeno) tak se jedná o kousnutí a pokud se jedná o Bull plemeno tak se hned mluví o Napadení… přijde mi to jako diskriminace plemene :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.5.14 19:51
@Lithien píše:
@jannina1 ono někdy stačí i když jen kousne. Pit to má prostě takhle daný no… no je bez diskuze…jen se mi nelíbí, že pokud se jedná o jezevčíka (jiné menší plemeno) tak se jedná o kousnutí a pokud se jedná o Bull plemeno tak se hned mluví o Napadení… přijde mi to jako diskriminace plemene :think:

Souhlasím, že může kousnout každý pes stejně, to je jasný, jenže u těhle plemen to fakt dopadá jinak. A co si budem povídat, děti dovedou psa někdy pěkně n…t a navíc pes nemá z dítěte takový respekt. Takže osobně, kdybych měla tyto plemena, bála bych se je nechat s dítětem o samotě. Což z naším malým psem klidně učiním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.5.14 19:53
@Lithien píše:
@miisenka přesně tak, v mém okolí mám takových psů hned několik. Tohle škatulkování Bull plemen jen kvůli mediální masáži mě vždycky dokáže neuvěřitelně nakrknout!
A přitom statisticky je nejvíce pokousaných od Německých ovčáků, Jezevčíků apod… Jenže o tom se prostě tak dobře nepíše :zed:

to jo, ale v tomto pripade nejde len o bull psy, ale o vsetky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.5.14 19:56

S tím že pes nenapadne bezdůvodně absolutně nesouhlasím! Napadne, mě napadl. V mém případě to byl NO. Po druhé napadl mého psa taky NO. Co se týká ras psů, myslím že každý by si měl pořídit takového psa o kterém ví že ho zvládne. Přesně jak to je psané při popisech ras. Některé plemena jsou vhodné pouze do ruk zkušeného chovatele. Pokud je pán rozumný vychová i rozumného psa ať je jakékoli rasy. U dětí bych byla ostražitá u všech psů, hlavně u těch větších, protože mají sílu. Nenechávat psa samotného s dítětem a nenechat dítě aby psovi ubližovalo. Psy mám i po tom co jsem prožila ráda a jsou to skvělí kamarádi ale jsou to tvorové jako každý jiný a i jim muže rupnout v bedně. Takže jak se říká důvěřuj ale prověřuj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný