Pitbull a dítě?

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
24.5.14 19:59
@jannina1 píše:
Souhlasím, že může kousnout každý pes stejně, to je jasný, jenže u těhle plemen to fakt dopadá jinak. A co si budem povídat, děti dovedou psa někdy pěkně n…t a navíc pes nemá z dítěte takový respekt. Takže osobně, kdybych měla tyto plemena, bála bych se je nechat s dítětem o samotě. Což z naším malým psem klidně učiním.

pracovala som na detskom urgente, za tych par rokov som tam videla hodne pokusanych deti, a od malych psov tiez osklive rany-treba uhryznuty nosik od yorka..
Od psa typu bull ziadny uraz, od rotvika prekusnuta noha,
Ziadneho psa by som nenechala s dietatom sameho, ani civavu, to je nezodpovednost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.5.14 20:03
@jannina1 píše:
No rupnout v kouli může každému psovi, stejně jako člověku…Jenže je fakt, pokud dítě napadne pitbul či čivava je diametrální rozdíl. Pes může být dobře vychován, socializován a přesto může mít zkrat. A ty zkraty jsou nejčastější u pitbulů nebo rotvíků. Známí měli rotvajlera asi 7 let, k němu pinče. Chovali se k sobě dobře, byli kamarádi. Jednou přišli domů a pinč zakouslej. A prý je to u těchto plemen velmi časté! Další známí šli s pitbulem ven, pes vesele běžel, když se najednou zjevil pes malé rasy. Pitbul lup a pes ležel na zemi zakouslej. Nikdy předtím to neudělal. Sousedi vedle nás si pořídili pitbula. Věnovali se mu hodně. Pes byl hodnej na lidi, socializovaný, ale když viděl psa nebo fenu, neznal bratra. Měl to vrozené.
Rozhodně je v těchto psech více agresivity než třeba v bišonkovi nebo pudlovi. A majitelé s tím musí počítat a minimalizovat riziko.

precitaj si standart a historiu pinca, pudla, rotvika a pitbull..
V oblasti bullov sa pohybujem uz cez 10r a ziadneho so skratom, ako to popisujes nepoznam.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.5.14 20:04
@jannina1 píše:
Psy miluju, ale mě zase nakrkne, když někdo srovnává pitbula s jezevčíkem. Ano, i jezevčík je tvrdohlavec, ale když kousne, je to o něčem jiném než napadnutí od pita :nevim:

to urcite, ale tie jazveciky kusnu castejsie ako pitaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.5.14 20:07
@jannina1 píše:
Je to jiné v tom, že jezevčík kousne spíš ze vzteklosti a dál většinou nepokračuje, jenže pit většinou chce dokonat dílo a důsledky jsou fakt fatální…

z coho cerpas?
Ty si nejakeho pita videla,,dokonat dilo" alebo si sa to dozvedela v TV novinach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.5.14 20:09
@Tygrys píše:
S tím že pes nenapadne bezdůvodně absolutně nesouhlasím! Napadne, mě napadl. V mém případě to byl NO. Po druhé napadl mého psa taky NO. Co se týká ras psů, myslím že každý by si měl pořídit takového psa o kterém ví že ho zvládne. Přesně jak to je psané při popisech ras. Některé plemena jsou vhodné pouze do ruk zkušeného chovatele. Pokud je pán rozumný vychová i rozumného psa ať je jakékoli rasy. U dětí bych byla ostražitá u všech psů, hlavně u těch větších, protože mají sílu. Nenechávat psa samotného s dítětem a nenechat dítě aby psovi ubližovalo. Psy mám i po tom co jsem prožila ráda a jsou to skvělí kamarádi ale jsou to tvorové jako každý jiný a i jim muže rupnout v bedně. Takže jak se říká důvěřuj ale prověřuj :)

pekne napisane..btw co ten NO spravil? a ake si mala nasledky
Ja bezsla pred nemeckou dogou a cvakla ma do zadku, jak som vyliezala na strom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.5.14 20:14
@miisenka píše:
z coho cerpas?
Ty si nejakeho pita videla,,dokonat dilo" alebo si sa to dozvedela v TV novinach?

Z osobní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
24.5.14 20:18

Ja koukam, ze kazda z vas uz je temer roztrhana na kusy, ovsem to nebrani dalsimu chovu a presvedcovani nas nevinnych lidi, kteri jsme bohuzel vami sikanovani. V tomto pripade je to opravdu vina majitele, protoze pes je moc hloupy na to, aby si vzal voditko. Ovsem i jejich majitele jsou tedy stejne hloupi, kdyz jim ho nejsou schopni nasadit a nechaji je behat volne. Ted jsem pochopila, proc srovnavate psa s clovekem. V tom pripade ale nejste lide, ale psi.

Je evidentni, ze si neuvedomujete, co vas pes muze napachat. Alespon, ze par chytrych lidi tady u nas vymyslelo, jak se od coklu a jejich majitelu oddelit. Ted jsme byla s dcerou na veceri a kdyz jsme se vraceli, uplne jsem si uzivala, jak je nase ctvrt ohranicena zdi a zady cokl sem nemuze. Kez by to ale bylo naopak, aby za tou zdi byli psi s jejich majiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.5.14 20:23
@jannina1 píše:
Z osobní zkušenosti.

Jskobze si videla pitbulla dokonat dilo? na cloveku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.5.14 20:26

@terkasestak
Ty sa nechces vratit do Ciech niekedy spat?
To Ti to potom skonci.. :mrgreen:
Pos.rane chodniky, stekajuce psy, atd..

Takze podla Teba, kazdy kto ma osa, vcetne nas, je hlupak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.5.14 20:31

@miisenka Bylo mi asi 8 let, šla jsem ze školy (chodila jsem přes polní cestu) a viděla jsem u kraji cesty sedět psa tak jsem zpomalila a on se proti mě rozběhl tak jsem začala utíkat. Pak jsem spadla, otočila se a viděla jsem ho nad sebou tak jsem si přes tvář dala ruku a on se zakousl do loktu. Naštěstí byla zima a měla jsem kombinézu takže mi nic nebylo. Kousek byl kostel a zrovna vycházel ven farář tak ho zahnal jnak nevím jak by to dopadlo.
Podruhé to už mi bylo asi 12 jsem šla se svým psíkem (kokršpaněl s jezevčíkem) na procházku a z jedné brány vyběhli 2 psi. Jeden byl starford ten se jen ohlédl a šel si po svých a druhý NO se pustil do mého psa. Já jsem ho instinktivně bránila. Odtrhnout jsem ho nedokázala tak jsem si na mého psa obkročmo klekla chytla mu uši rukou tak aby ho nekousal do hlavy a mlatila ho aby ho pustil, bylo to strašné. Chudák strašně knučel. Po pár minutách vylezla jeho majtelka a zahnala ho. Můj psík byl naštěstí v pořádku schytaly to jen trochu uši a pár ran na hlavě naštěstí nebyly hluboké. Já měla prokousnutý kloub u ruky a sedřené kolena jek škubal a tahal nás po štěrku.
Teď mi je 28 a ten strach že vyběhne odněkud pes mám pořád. Hlavně když jdu s dětmi nebo se svým psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
24.5.14 20:32
@miisenka píše:
@terkasestak
Ty sa nechces vratit do Ciech niekedy spat?
To Ti to potom skonci.. :mrgreen:
Pos.rane chodniky, stekajuce psy, atd..Takze podla Teba, kazdy kto ma osa, vcetne nas, je hlupak?

Pokud Vas pes obtezuje okoli (treba tim, ze beha volne, steka - rusi tim ulici), tak si to uprimne myslim ;-) ale verim, ze mate sveho psa na voditku a nikdo se ho nemusi obavat.

Omlouvam se, ale nejak sem nepochopila tu otazku. Jestli nechci jit spat do Cech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.5.14 20:33
@miisenka píše:
Jskobze si videla pitbulla dokonat dilo? na cloveku? 8o

No na člevěku naštěstí ne..ale několikrát jsem svého psa musela bránit právě před pitbulem. Naposled v lese na horách, kdy nás napadli 2 pitbuli nějáké Slovenky, která tam sbírala borůvky..Psa jsem měla nad hlavou pitbuli okolo skákali a vrčeli. Na nás si naštěstí netroufli, ale měla jsem strach i o dítě. Slovenka pity vůbec nezvládala, neposlechli jí. Zachránila nás polská výprava, kde bylo asi 20 lidí, kteří začali křičet a máchat rukama, takže psi utekli a paní si je pochytala. Nechci pomyslet na to, kdybych nechala psa na zemi, co by z něj zbylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
24.5.14 20:37

@terkasestak ale štěkot je přirozený projev psa, to jako nesmí štěkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.5.14 20:38

@jannina1 To je přesně to co jsem psala v prvním příspěvku. To není o pitech to je o lidech kteří si takového psa pořídí a neumí je vychovat a zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
24.5.14 20:40
@Bobsh píše:
@terkasestak ale štěkot je přirozený projev psa, to jako nesmí štěkat?

Nesmi. Napadlo te nekdy, ze to muze treba rusit male deti, kdyz spi? Ze je to neprijemne na usi? A ze vetsinou stekaj bezduvodne? Kdyz si o tom takhle piseme, jsem cim dal tim radsi, ze kolem sebe zadne nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný