Pitbull a dítě?

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.6.14 22:12
@terkasestak píše:
http://m.novinky.cz/articleDetails?…Po dlouhe dobe na ceskem serveru a zrovna jako hlavni zprava toto - hned sem si vzpomnela na Vas, mile damy. Byla to chyba cloveka, co myslite?Majitele zastrelit a ty cokly jeste driv.

samozřejmě že chyba člověka, anebo myslíš, že kdyby je měl pod kontrolou, že by se něco takového stalo? Pes reaguje na situace, do kterých se dostal, proč by měli zastřelit psy? Pro psa jedoucí kolo je v určitých situacích pocit ohrožení sebe sama, to jsi ještě neslyšela? Anebo ty média to podaly zcela přesně podle toho, co všemu předcházelo? Tím samozřejmě nechci zlehčovat co se stalo, to je hrozné a nepříjemné a určitě hodně stresující pro všechny, včetně těch psů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
8.6.14 23:14
@kočička Evička píše:
samozřejmě že chyba člověka, anebo myslíš, že kdyby je měl pod kontrolou, že by se něco takového stalo? Pes reaguje na situace, do kterých se dostal, proč by měli zastřelit psy? Pro psa jedoucí kolo je v určitých situacích pocit ohrožení sebe sama, to jsi ještě neslyšela? Anebo ty média to podaly zcela přesně podle toho, co všemu předcházelo? Tím samozřejmě nechci zlehčovat co se stalo, to je hrozné a nepříjemné a určitě hodně stresující pro všechny, včetně těch psů.

Mas pravdu. Je to cele jen chyba cloveka. Kdyby si psa „nezdomacnel“, vsichni bychom dnes meli klid.
Bylo mi jasne, ze se nekdo vyjadri ve smyslu, ze to ty media podala nejak a ve skutecnosti to tak nebylo - to ale nic nemenni na tom, co se stalo. V diskuzi, o kterych si normalne myslim, ze to je zumpa, ale tentokrat jsem si ji precetla, psal pan zajimavou myslenku - na jednoduchou zbran musite mit milion povoleni, potvrzeni - ale kdyz ji date do supliku, nikoho neohrozuje - psa si muze poridit kazdy bez ohledu na cokoliv, pritom muze zpusobit mozna vetsi skoda, nez ta zbran.

A nauc se vyznam slova neprijemne, evidentne ho neznas. Byt roztrhany od psa je vic nez neprijemne. A posledni vec - ze je to traumatizujici i pro psy - to me pomerne rozesmalo. Asi je, a co jako? At se z toho zblazni, byl by hned vetsi klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
8.6.14 23:17
@miisenka píše:
@terkasestak
Aj tohoto by si dala zastrelit?
http://m.acosador.cz/…vii-ix-2011/

To je podle meho nechutna zalezitost - tolik psu na jednom miste, jdu zvracet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
8.6.14 23:22

@terkasestak promin, ale s tebou je to fakt marny… A pritom to ma taaak jednoduche reseni. Proste si zij ve svem svete bez psu a nam co je milujeme nech zase nas svet… Zij a nech zit… Tohle „dokazovani“ nema vubev zadny smysl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
8.6.14 23:30
@terkasestak píše:
To je podle meho nechutna zalezitost - tolik psu na jednom miste, jdu zvracet :mrgreen:

to vis, kazdemu sa chce zvracet z niecoho ineho..mne teda z canisterapeutickych psov, ktore liecia postihnute deti nie, toe psy a ich majiteliv obdivujem, leno vnasaju do zivota postihnutej rodiny svetlo..to iste i slepecke osy..ake to ocividne nikdy v zivote nepochopis, teda mozno niekedy budes odkazana na nejakeho toho smradlaveho cokla.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
8.6.14 23:54
@Lithien píše:
@terkasestak promin, ale s tebou je to fakt marny… A pritom to ma taaak jednoduche reseni. Proste si zij ve svem svete bez psu a nam co je milujeme nech zase nas svet… Zij a nech zit… Tohle „dokazovani“ nema vubev zadny smysl. ;)

Kdyby to tak bylo - ale vy nenechavate zit. Nas teda jo, my jsme oddeleni od zvirat, nicmene drtiva vetisna lidi musi denne snaset pobihajici psy, stekani a dalsich mnoho veci. Je mi tech lidi, ktere omezujete, opravdu lito. A to mi klidne muzete psat, ze vasi psi jsou ok, nikoho neobtezuji, ale to je blbost. Nekoho uz obtezuje pouze pohled na volne pobihajiciho psa a boji se. Uvedomte si to. Ikdyz vim, ze je to s vami marny, stejne je zitra zase pustite.

Ja si samozrejme ziju ve svem svete a jsem maximalne spokojena, nicmene na teto planete nejsem sama a mnoho lidi to vidi tak, jako ja. Bohuzel nas chytrych, co si dokazeme predstavit dusledky chovani psu, zatim stale dost malo a proto si skutecne psa muze poridit kazdy a tim jejich pocet logicky roste. A tim padem neustale se zvysujici nebezpeci.

Lidi zamyslete se - studujte, pracujte, podnikejte, cestujte - uzijte si zivot a nepripoutejte se k psovi. Ja nechapu, jak nekdo muze dat prednost necestovat, nechodit do restauraci apod. pred psem. Fascinuje mne, jak nekdo rika:,,My nikam nejezdime, my se musime starat o psa." to me vzdycky malem rozseka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
9.6.14 00:15

@terkasestak me zase obtezuji takovi lide, kteri hanlie oznacuji to co ja mam rada aniz by o tom meli neco nastudovano a o tom plemeni neco vedeli.
Pokud ma nekdo primo s mym psem problem, pak nemam o tom problem s tim danym clovekem diskutovat s dojit rozumneho kompromisu pro oba. Ale pokud vim tak ty jsi nikdy s mym psem a ani se psem zadne ze zde diskutujicich do styku neprisla a tudiz te take tito dani psi nemohli nijak obtezovat. Pak tedy nevidim duvod je osocovat a oznacovat takto hanlive.
A pokud se jedna o tvou radu studovat… Myslim, ze zadny studovany a opravdu inteligentni clovek doopravdy nema zapotrebi vest tuto tvou zabomysli zapsklou valku vuci psum. Protoze to nema smysl. Samozrejme, ze pokud bych mela spatne zkusenosti se psi a v nejake situaci me omezovali tak slusne pozadam onoho majitele zda by si sve psi mohl ohlidat tak aby okolni lidi neobtezovali, ovsem pokud to bude nejaky s prominutim blbec co bude akort tak vyskakovat jako certik z krabicky tak se jako inteligentni clovek otocim a odchazim pryc a stejne je tomu tak i v opacnem pripade.

A nezlob se na me, ale s clovekem, ktery ma problem nejen vyslechnout, ale take akceptovat nazor nekoho jineho, si jako celkem inteligentni clovek doopravy nemam co rict, protoze takovy clovek si bude porad dokolo mlet to svoje. Ja dokazu akceptovat tvuj nazor, ja ho mam proste jiny. Nesnazim se te ani presvedcovat o tom, ze tvuj je spatny, jen je proste jiny nez muj. Tot vse. Jen si myslim, ze kdyby si se hned ze zacatku vyjadrila ponekud slusneji, nerozpoutalo by to to co se tu ted deje.

Tak nejak jsem si vzdy myslela, ze je to zaklad slusneho chovani vuci ostatnim. Mozna se ale take pletu a v dnesni dobe je to asi jinak? :nevim: Ja te taky neurazim a ani tvuj zpusob zivota tak prosim nech na kazdem to jestli ma nebo nema psa a z jakych duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
9.6.14 07:56

@terkasestak
A co tie canisterapeuticke psy, a slepecky psy, zachranarske psy?
K tomu sa nevyjadrujes cielene? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
9.6.14 09:22

@terkasestak Uvědom si, že ČLOVĚK vyšlechtil PSA, proto je normální, že psi žijí mezi lidmi, protože tam je jejich domov už po tisíciletí, psů se nelze jen tak zbavit, jde o lidský výtvor, takže obtěžování jiných je prostě mimo mísu - je to stejné, jako bych řekla, že nemám ráda Hrabala a proto by ho měli přestat prodávat, protože ti zlí knihkupci si neuvědomují, že mně je protivný a určitě nejsem sama.

Psi k tomuto světu patří a to absolutně a zcela jen díky vůli člověka, který tento živočišný druh vytvořil záměrným šlechtěním. Jestli ti psi vadí až natolik, že je nenávidíš, tak je to tvůj problém. A věř mi, že jsi v silné menšině, takže se zavři za tou svou zdí, kde se ti tak líbí a nerej do lidí, se kterými se potkávat nemusíš, ale nějakým masochistickým způsobem je opakovaně vyhledáváš.

Co se týká odkazu na článek - a co jako? Když najdeš článek o tom, jak se dítě zabilo na lešení, tak hned poběžíš do diskuze týkající se toho, že někdo dělá novou fasádu a hodíš tam odkaz s proslovem, že lidé, kteří si postaví na baráku lešení, jsou pomalu lidské zrůdy?
Co má ten článek společného s touto diskuzí, co je nám po něm? :nevim: My, kteří nebydlíme za zdi v kleci si uvědomujeme, že svět není peříčko a lidem může spousta věcí ublížit, jako jsou auta, vlaky, psi, hroši, kombajny, zbraně, nože na maso, kolikrát i nože na zeleninu, ač se tváří jako vegetariánské.
A třeba ta auta, mimochodem, mají na svědomí tisíckrát vyšší skóre ohledně úmrtí a přesto nikdo neřve - zbavme se aut. Protože klady převažují zápory. To samé se týká psů.
Až ti cokoliv místo psa sežene stádo dobytka o stovkách kusů, najde pytlík drog zabalený do igelitu a ponořený do neotevřeného burákového másla v kufru, pomůže se zotavovat tisícům pacientům v nemocnicím, sportem odláká stovky dětí od pití, kouření či drog, přinese ti z půlky rybníka nebo nepřístupného křoví zastřelenou kachnu, vystopuje pohřešované lidi, zadrží prchajícího zločince, odradí zloděje z tvého pozemku, na kterém podnikáš, odvede slepce kamkoliv potřebuje, upozorní epileptika na blížící se záchvat, či pomůže vozíčkáři normálně fungovat, tehdy přestanou být psi potřební z praktického hlediska. Pak tu ještě máme hledisko citové, sociální a volnočasové, je mnoho sportů, které lze provozovat se psem, seznámíš se s mnoha přáteli kolikrát na celý život a citový vztah ke psu je také velmi důležitý, zeptej se první důchodkyně s jezevčíkem, na kterou nemají její příbuzní díky cestování a důležité práci čas, kterou potkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
9.6.14 09:29

@Fjodorka
Je to marne, je to marne, je to marne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
9.6.14 09:56

@miisenka Asi jo, celou dobu jen trpělivě čtu, ale dneska jsem nějaká akční :lol:

Psa mám už druhý týden pryč z domu, takže skoro nechodím ven (procházet se jen tak mě nebaví a miminu je to jedno), tak mám nějak moc energie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
9.6.14 10:01

@terkasestak my mame psa, cestujeme, chodime do restauraci, jezdime na lyze, na vodu.. Nechapu te..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
9.6.14 10:18
@Fjodorka píše:
@miisenka Asi jo, celou dobu jen trpělivě čtu, ale dneska jsem nějaká akční :lol:Psa mám už druhý týden pryč z domu, takže skoro nechodím ven (procházet se jen tak mě nebaví a miminu je to jedno), tak mám nějak moc energie :mrgreen:

moj pes je zase mimon z toho vedra..zalezlej v kytkach alebo v kleci.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
9.6.14 11:22

@miisenka To počasí je příšerné, vždycky se veder děsím už od prosince, kdy si lebedím v chladnu :mrgreen: Až jsem se rozhodla, že léto strávím na chatě, starý kamenný barák, tam bude tak krásně! I tomu psu se uleví, přeci jenom má delší chlupy, nemá to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
9.6.14 11:22

@Fjodorka moc hezky napsane ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie