Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tygrys píše:
@miisenka Bylo mi asi 8 let, šla jsem ze školy (chodila jsem přes polní cestu) a viděla jsem u kraji cesty sedět psa tak jsem zpomalila a on se proti mě rozběhl tak jsem začala utíkat. Pak jsem spadla, otočila se a viděla jsem ho nad sebou tak jsem si přes tvář dala ruku a on se zakousl do loktu. Naštěstí byla zima a měla jsem kombinézu takže mi nic nebylo. Kousek byl kostel a zrovna vycházel ven farář tak ho zahnal jnak nevím jak by to dopadlo.
Podruhé to už mi bylo asi 12 jsem šla se svým psíkem (kokršpaněl s jezevčíkem) na procházku a z jedné brány vyběhli 2 psi. Jeden byl starford ten se jen ohlédl a šel si po svých a druhý NO se pustil do mého psa. Já jsem ho instinktivně bránila. Odtrhnout jsem ho nedokázala tak jsem si na mého psa obkročmo klekla chytla mu uši rukou tak aby ho nekousal do hlavy a mlatila ho aby ho pustil, bylo to strašné. Chudák strašně knučel. Po pár minutách vylezla jeho majtelka a zahnala ho. Můj psík byl naštěstí v pořádku schytaly to jen trochu uši a pár ran na hlavě naštěstí nebyly hluboké. Já měla prokousnutý kloub u ruky a sedřené kolena jek škubal a tahal nás po štěrku.
Teď mi je 28 a ten strach že vyběhne odněkud pes mám pořád. Hlavně když jdu s dětmi nebo se svým psem.
Přesně, ten strach mám taky, hlavně na vesnici, hlavně pokud jdu se psem..Ale je to hlavně o lidech, kteří si psy nehlídají…
Vzpomínám na jednu dovolenou v zapadlé vesnici na horách, kde většinou u domů nejsou ploty.Do vesnice se muselo jít okolo bytovky, kde lítal volně vlčák. Já psa v náručí s dítětem za ruku jsme se museli proplížit, dále u další chaty lítal pitbul, majitelé když nás vždy zahledli začali zoufale na psa pískat, že prý jim zase utekl a je dost zlý ![]()
Já byla šťastná, když jsme jeli domů, tak vyklepaná jsem dlouho nebyla.Ale je to chyba lidí. Kvůli tomu bych na psy rozhodně nezanevřela…
@terkasestak to je k smíchu, ty vážně nejsi normální. Tak vyoperovat všem psům hlasivky, co ty na to? A lidem co píšou hloupé příspěvky na fóru useknout všech 10 prstů hmm?
@jannina1 takze ta zenska nezvladla vychovu. Nema je pod kontrolou.
Stoupnete si pred vlka a taky si z vas nesedne na pr…l. pes je a bude selma. Jsou instinkty, ktere nedokazem vymazat, ale clovek si ma ziskat u psa postaceni vudce smecky. Nejsou to polstarky na mazleni ![]()
at si kazdej gramotnej prvne neco precte o puvodu plemen, driv nez zacne kritizovat.
Je to hrozne jednoduche trestat psa za jeho instinktivni chovani a omlouvat tak cloveka za chyby, kterejch se dopustil pri vycviku. Clovek si privedl psa do domu a ted je akorat degeneruji a nechavaj utratit atd…
@jannina1 píše:
Přesně, ten strach mám taky, hlavně na vesnici, hlavně pokud jdu se psem..Ale je to hlavně o lidech, kteří si psy nehlídají…
Vzpomínám na jednu dovolenou v zapadlé vesnici na horách, kde většinou u domů nejsou ploty.Do vesnice se muselo jít okolo bytovky, kde lítal volně vlčák. Já psa v náručí s dítětem za ruku jsme se museli proplížit, dále u další chaty lítal pitbul, majitelé když nás vždy zahledli začali zoufale na psa pískat, že prý jim zase utekl a je dost zlý
Já byla šťastná, když jsme jeli domů, tak vyklepaná jsem dlouho nebyla.Ale je to chyba lidí. Kvůli tomu bych na psy rozhodně nezanevřela…
Dobre. Pokud tu ale bereme takto, chyba lidi je to, ze vubec psa maji/ze si ho poridili.
@jannina1 Souhlasím. Je to o lidech. Koupí si psa jen kvůli toho že se jim líbí ale to že ho nezvládnou je už nezajímá.
@Bobsh píše:
@terkasestak to je k smíchu, ty vážně nejsi normální. Tak vyoperovat všem psům hlasivky, co ty na to? A lidem co píšou hloupé příspěvky na fóru useknout všech 10 prstů hmm?
Mozna se ti zdaji me prispevky hloupe, ale ja si osobne myslim, ze ja sama jsem pomerne dost chytra a nechapu, jak me vubec muzes odsoudit, ze nejsem normalni, kdyz si me v zivote vubec nevidela.
@terkasestak podle mě nejsi chytrá a upřímě, jsem šťastná, že tě nemám ve svém okolí. Nemám pita, mám jiné plemeno, dokonce ani neštěká a venku ho mám na vodítku, ale vadí mi ta slova nenávidím, nesnáším, tvoje vyjadřování o tom jak má kdo špínu doma a v autě. Co ty jsi víc jak kdokoliv kdo má psa? Tohle by inteligentní člověk nikdy nenapsal, neřekl nebo si to nemyslel. Ty se povyšuješ, jsi sebestředná a pouze se domníváš, že jsi chytrá. Nejsi, máš pokřivený pohled na něco o čem ty nic nevíš.
@Bobsh píše:
@terkasestak podle mě nejsi chytrá a upřímě, jsem šťastná, že tě nemám ve svém okolí. Nemám pita, mám jiné plemeno, dokonce ani neštěká a venku ho mám na vodítku, ale vadí mi ta slova nenávidím, nesnáším, tvoje vyjadřování o tom jak má kdo špínu doma a v autě. Co ty jsi víc jak kdokoliv kdo má psa? Tohle by inteligentní člověk nikdy nenapsal, neřekl nebo si to nemyslel. Ty se povyšuješ, jsi sebestředná a pouze se domníváš, že jsi chytrá. Nejsi, máš pokřivený pohled na něco o čem ty nic nevíš.
Taky názor. Já jsem ale štastná tak, jak žiju, nic mi nechybí, mám se krásně. A ty mě znáš? Víš, jakou VŠ jsem vystudovala, kde, v čem podnikám?
@terkasestak Mně přijdeš nějaká nemocná, jako to fakt každý den myslíš na to, jak nemusíš potkávat psy? K čemu ti to bydlení je, když na ně každý den myslíš? ![]()
@terkasestak však buď šťastná to já jsem taky. Já tě neznám a ani nechci, mě stačí to co jsi vypotila tady abych si na tebe udělala názor. Je mi upřímně fuk co máš za školu. Jen píšu, že nemáš vysoké IQ o EQ se nemá cenu bavit vůbec. Ale já už nebudu na tebe reagovat vůbec…radši nic nebudu ztrácet čas komunikací s člověkem který je tak omezený.
Tak krásný život za zdí.
@Tygrys píše:
@miisenka Bylo mi asi 8 let, šla jsem ze školy (chodila jsem přes polní cestu) a viděla jsem u kraji cesty sedět psa tak jsem zpomalila a on se proti mě rozběhl tak jsem začala utíkat. Pak jsem spadla, otočila se a viděla jsem ho nad sebou tak jsem si přes tvář dala ruku a on se zakousl do loktu. Naštěstí byla zima a měla jsem kombinézu takže mi nic nebylo. Kousek byl kostel a zrovna vycházel ven farář tak ho zahnal jnak nevím jak by to dopadlo.
Podruhé to už mi bylo asi 12 jsem šla se svým psíkem (kokršpaněl s jezevčíkem) na procházku a z jedné brány vyběhli 2 psi. Jeden byl starford ten se jen ohlédl a šel si po svých a druhý NO se pustil do mého psa. Já jsem ho instinktivně bránila. Odtrhnout jsem ho nedokázala tak jsem si na mého psa obkročmo klekla chytla mu uši rukou tak aby ho nekousal do hlavy a mlatila ho aby ho pustil, bylo to strašné. Chudák strašně knučel. Po pár minutách vylezla jeho majtelka a zahnala ho. Můj psík byl naštěstí v pořádku schytaly to jen trochu uši a pár ran na hlavě naštěstí nebyly hluboké. Já měla prokousnutý kloub u ruky a sedřené kolena jek škubal a tahal nás po štěrku.
Teď mi je 28 a ten strach že vyběhne odněkud pes mám pořád. Hlavně když jdu s dětmi nebo se svým psem.
priserne..
![]()
![]()
Nedivim sa strachu..
A roesila si to nejak s tou majitelkou?
Zvlastne ze sa ten 2 pes nepridal(smecka)..
@Fjodorka píše:
@terkasestak Mně přijdeš nějaká nemocná, jako to fakt každý den myslíš na to, jak nemusíš potkávat psy? K čemu ti to bydlení je, když na ně každý den myslíš?
Dneska, jak sem se tady u té diskuze naštvala, když sem četla ty příspěvky o tom, jak někdo psy miluje, tak sem na to myslela a u té brány jsem si opravdu řekla, že jsem štastná, že je nemám blízko sebe.
Ale je pravda, že na to myslím často.
@terkasestak píše:
Pokud Vas pes obtezuje okoli (treba tim, ze beha volne, steka - rusi tim ulici), tak si to uprimne myslimale verim, ze mate sveho psa na voditku a nikdo se ho nemusi obavat.Omlouvam se, ale nejak sem nepochopila tu otazku. Jestli nechci jit spat do Cech?
nas pes je vychovany, chodi navolno, nikoho neobtazuje, vacsinou obtazuju ludia a hlavne deti jeho, ze ho hladkaju atd..voditko mam, pouzivam v meste, alebo na vystave, na cvicaku apod.
No ta druha otazka je myslena tak, ci chete zit natrvalo v Nemecku, ale sa hodlate niekedy vratit-tu totizto ziadne stvrte so zakazom psov nejsu..
@jannina1 píše:
No na člevěku naštěstí ne..ale několikrát jsem svého psa musela bránit právě před pitbulem. Naposled v lese na horách, kdy nás napadli 2 pitbuli nějáké Slovenky, která tam sbírala borůvky..Psa jsem měla nad hlavou pitbuli okolo skákali a vrčeli. Na nás si naštěstí netroufli, ale měla jsem strach i o dítě. Slovenka pity vůbec nezvládala, neposlechli jí. Zachránila nás polská výprava, kde bylo asi 20 lidí, kteří začali křičet a máchat rukama, takže psi utekli a paní si je pochytala. Nechci pomyslet na to, kdybych nechala psa na zemi, co by z něj zbylo…
vas nechali na pokoji preto, lebo ludi zboznuju..holt ta pani by psa, ktore nezvladne vlastnit nemala..
Ale z tvojho predchadzajuceho prispevku to vyzera tak, ze ked pit kousne, tak az ked je dielo dokonano prestane, z tohto to tak nevyzera(nastastie),tak to je trosku mystifikacia..
Mna by len zaujimalo, ci vsetky tieto osy boli s PP, alebo to boli nepapierovy krizenci, ktori jak pit vyzerali.. ![]()
@terkasestak píše:
Nesmi. Napadlo te nekdy, ze to muze treba rusit male deti, kdyz spi? Ze je to neprijemne na usi? A ze vetsinou stekaj bezduvodne? Kdyz si o tom takhle piseme, jsem cim dal tim radsi, ze kolem sebe zadne nemam.
a mne sa zase stane, jak venku javia a vrieskaju cudzie deti, lebo sa hraju tak mi budia psa..nemate tam i nejaku ctvrt, kde by nesmeli byt deti? ze by sme sa odstahovali?
Takto bol hotel v Karibiku a znacka ideal..