Pití čaje a ovocného vývaru

7
24.6.18 19:37

Pití čaje a ovocného vývaru

Ahoj holky, moc prosím o radu zkušené maminky. Můžu dávat dítěti (5měsíců) čaj s příchutí Jablko-maliny-šípek, i když jsem ještě jablko a maliny nezkusila v příkrmech? Do teď jsem dávala jen fenyklový čajíček a zdá se mi, že mi syn v poslední době po něm ublinkával. Teď ho 2 dny nepil a ublinkávání přestalo. Nevíte čím by to mohlo být? Máme s tím některá zlušennosti? A ještě poslední otázečka- když vaříte dětem třeba jablíčko, tak jim dáváte přes den pít tu vyvařenou šťávičku? Popřípadě ji nějak ředíte?
Moc děkuji za reakce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
24.6.18 19:49

Osobne bych neucila na sladke piti,neni duvod.Ovoce jsem davala syrove,mixovane a redene vodou.Na piti odmala jen vodu nebo neslazeny fenyklovy caj (ne granulovany!ale klasicky sackovy).V tomto veku ale spis jela zeleninak obedu,pozdeji masozelenina a ovoce az pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
24.6.18 20:12

.

Příspěvek upraven 15.10.18 v 09:28

• Citovat
  • Upravit
3230
24.6.18 20:16

Davala jsem do dvou let jen vodu a deti ji nezvracely. Ovoce jsem taky davala az pozdeji. Varene jablko jsem rozmackala s trochou te vyvarene vody, zbytek vylila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
24.6.18 20:23

@P.PeP Já dávala fenyklový čaj nebo slaby heřmánek. Nejsem velký zastánce pití striktně jen vody. Ale šťávu z ovoce jsem nedávala. Jen ovoce jako takové kolem toho 7. měsíce.
Ublinkávání může být z čehokoliv. Mě holky házely šavle dlouho.
A je důvod dávat pití? Já dávala až po tom 6. měsíci a jen vyjímečně. Měly MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.6.18 08:51

My jsme od narozeni na UM. Prckovi davam napit caje mezi pitim mlika hlavne kdyz jsou ty horka je nevrly a kdyz se napije (a ocividne to potrebuje protoze je videt te ma zizen) tak se uklidni. Holou vodu jsem jeste nedavala. Navic prcek mi nechce pit nic co ma pokojovou teplotu chce vsechno teple. Jen potrebuju odpoved na otazku: MUZU MU DAT CAJ S PRICHITI OVOCE, KTERE JESTE NEMEL V PRIKRMU? Nechci mu porad davat jen ten bylinkovy (fenyklovy). Sice toho moc nevypije jen tak 2×- 3× za den si da. Omlouvam se za chyby- pisu z telefonu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikca_Kad
25.6.18 14:20

@P.PeP Osobně bych mu je nedávala, aby neměl nějakou alergickou reakci. A to že mu to nemuso chutnat je věc druhá, ale ta neublíží. :)

• Citovat
  • Upravit
53190
25.6.18 17:41
@P.PeP píše:
My jsme od narozeni na UM. Prckovi davam napit caje mezi pitim mlika hlavne kdyz jsou ty horka je nevrly a kdyz se napije (a ocividne to potrebuje protoze je videt te ma zizen) tak se uklidni. Holou vodu jsem jeste nedavala. Navic prcek mi nechce pit nic co ma pokojovou teplotu chce vsechno teple. Jen potrebuju odpoved na otazku: MUZU MU DAT CAJ S PRICHITI OVOCE, KTERE JESTE NEMEL V PRIKRMU? Nechci mu porad davat jen ten bylinkovy (fenyklovy). Sice toho moc nevypije jen tak 2×- 3× za den si da. Omlouvam se za chyby- pisu z telefonu. :)

holou vodu? dobrej vyraz :P :mrgreen:
klidne bych mu ji prihrala,ale nevidim absolutne zadny duvod ucit kojence na sladkou chut.Za dva,tri roky tu budes zakladat diskuzi,ze ti dite nic jineho nez stavu nebo dzus nevypije,ma sest kazu a je hyperaktivni :lol: Jako vazne,nabizej vodu mezi mlekem.vetsina deti to plive,ale kdyz je zizen,da si rict.Az bude pit vic,jeste to uvitas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí