Pittbul vrčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
11.9.13 18:30
@Z.jev píše:
Holky, s tím třepáním - nebylo tím třeba myšleno to zatřepání za kůži za krkem? Co vím, tak se to používá právě u malých štěňat, protože prý je takhle usměrňuje fena a je to pro ně asi ten nejhorší trest (to nemám ze své hlavy, ale z knihy pro chovatele NO :nevim: )

To je pověra, není fena, která by třepáním za kůži usměrňovala štěně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
11.9.13 18:33

@Fjodorka Nevím, jak jsem psala, byla to kniha o výcviku ovčáků, tak jsem předpokládala, že to píšou odborníci :) Každopádně je to jedno, momentálně psa cvičit nehodlám, jenom mě to zajímalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
11.9.13 18:34

@Mauzik2 přesně tak to dělám, opravdu to není ze hry.
Nedělá to při hře, prostě jde, nebo přede mnou stojí, chci ho zvednout, natáhnu k němu ruce a už to jede, jen ho chytím, začne vrčet, zvedám ho, ohání se a vrčí, a klidně mě i řufne..
To zkusil jednou a už byl u země, musí pochopit svoje místo ve smečce.
@B.O.K. Team nejde o hru, to v žádném případě, nejde o to, že na mě při hře zavřčí a chce si hrát kousáním… a třepání poradil i zkušený kynolog jak jinak ho chceš vychovat? Miláčku tohle nesmíš.. Nesmíš vyjíždět po paničce? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.9.13 18:36

@Z.jev Je to ještě pořád hodně rozšířené… Ony jsou bohužel i výcvikové příručky, ve kterých se píše o mlácení novinami, máchání čumáku v moči a podobné kraviny. To, že je něco vydáno knižně bohužel nezaručuje nic ;)
Tak to jen vysvětluji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
11.9.13 18:36
@Bibušenka píše:
@K-Black tyjo s chovatelkou jsem se snažila bavit, no jak jinak, na její straně chyba není, maličkého jsme měli 7 tt, musela prý někam rychle odjet, i její fena šla do psího hotelu, no myslím, že jsme zase narazili na „množitelku“ a to se nezdála… ach jo.. snad to pak nějak společně s cvičákem zvládneme.

to víš že to zvládnete, málo psů je nevychovatelných ;)

• Citovat
  • Upravit
2738
11.9.13 18:38

@Kennysek na cvičák jdeme v říjnu, až bude mít po očkování.
Zatím komunikujeme po mailu, tohle je jeho rada:

Tady bych moc nečekal.
Zkuste udělat výměnný obchod, tedy místo žrádla a hračky mu nabídněte chutný pamlsek. Toto trénujte mimo hraní i žraní. Ukažte mu pamlsek a řekněte „dej“. Potom mu jej dejte a pochvalte ho. Opakujte to mnohokrát denně, aby si to vštípil do paměti. Po té to přeneste do hraní a krmení a i tady to během hraní i žraní opakujte několikrát, ( zpočátku třeba 2×, později třeba až 4×, záleží na okolnostech, jak to budete cítit. Někdy méně, znamená více). Jestli nebudete vidět nějaký posun dopředu, udělejte to rázně, jako ve smečce. Vezměte jej za obojek nebo za límec ( obojek je lepší),hodně důrazně mu řekněte" fuj!" a zatřepejte s ním, aby se mu to opravdu nelíbilo a lekl se.( plácnutí opravdu stačit nebude). Potom si jej zavolejte a s povelem „dej“ mu pamlsek dejte a hodně pochvalte. Pak už mu to nechejte dožrát. Když se stáhne, znamená to, že Vás bere na vědomí. Když ne a bude brblat, jste stále na stejné úrovni, nebo je nad Vámi. Vypadá to, že bude dominantní a už teď si dělá místo ve Vaší rodinné smečce. Pokud se nebude chtít pochovat, udělejte to stejným způsobem, nemůže se povyšovat nad Vámi, Vy jste pán.
Chyťte ho za kůži/obojek a přitlačte k podlaze, dokud se nepodvolí.
Snad Vám to pomůže.
Držím palce."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
11.9.13 18:39

@K-Black říkám, já jsem nikdy neměla s žádným pittem, nebo i jakýmkoliv jiným psem problém.. Tak uvidíme. Může taky hodně záležet na genetice. Snad ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
11.9.13 18:40

@Fjodorka Děkuju za info, jsem zase o něco chytřejší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.9.13 18:40

@Bibušenka Proboha je to štěně, nemyslí to agresivně! Netřepej s ním, to je hrozná kravina.
Jakmile po tobě chňapne, tak řekni fuj, polož ho zpět na zem a dál ho ignoruj. Musíš mu určit meze, ale ne tím, že ho budeš lámat a děsit, ten pes neví, že je to blbě, protože to chňapání je pro něj prostě přirozené a není myšleno zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
11.9.13 18:42

@Fjodorka tak děkuju.. Mě to upřímně nahnalo trochu nevím jak bych to popsala „strach“ :nevim: tak jsem to řešila s kynologem.. Vím, že se vyzná, s pittama dělá několik let.. Potřebují trošku pevnější ruku, než ostatní psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.9.13 18:44
@Bibušenka píše:
@Kennysek na cvičák jdeme v říjnu, až bude mít po očkování.
Zatím komunikujeme po mailu, tohle je jeho rada:Tady bych moc nečekal.
Zkuste udělat výměnný obchod, tedy místo žrádla a hračky mu nabídněte chutný pamlsek. Toto trénujte mimo hraní i žraní. Ukažte mu pamlsek a řekněte „dej“. Potom mu jej dejte a pochvalte ho. Opakujte to mnohokrát denně, aby si to vštípil do paměti. Po té to přeneste do hraní a krmení a i tady to během hraní i žraní opakujte několikrát, ( zpočátku třeba 2×, později třeba až 4×, záleží na okolnostech, jak to budete cítit. Někdy méně, znamená více). Jestli nebudete vidět nějaký posun dopředu, udělejte to rázně, jako ve smečce. Vezměte jej za obojek nebo za límec ( obojek je lepší),hodně důrazně mu řekněte" fuj!" a zatřepejte s ním, aby se mu to opravdu nelíbilo a lekl se.( plácnutí opravdu stačit nebude). Potom si jej zavolejte a s povelem „dej“ mu pamlsek dejte a hodně pochvalte. Pak už mu to nechejte dožrát. Když se stáhne, znamená to, že Vás bere na vědomí. Když ne a bude brblat, jste stále na stejné úrovni, nebo je nad Vámi. Vypadá to, že bude dominantní a už teď si dělá místo ve Vaší rodinné smečce. Pokud se nebude chtít pochovat, udělejte to stejným způsobem, nemůže se povyšovat nad Vámi, Vy jste pán.
Chyťte ho za kůži/obojek a přitlačte k podlaze, dokud se nepodvolí.
Snad Vám to pomůže.
Držím palce."

Proboha, co je tohle zase za experta? :( Mám pár tipů, ale nechci předbíhat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.9.13 18:51
@Bibušenka píše:
@Fjodorka tak děkuju.. Mě to upřímně nahnalo trochu nevím jak bych to popsala „strach“ :nevim: tak jsem to řešila s kynologem.. Vím, že se vyzná, s pittama dělá několik let.. Potřebují trošku pevnější ruku, než ostatní psi.

Uvědom si, že pitbull (nikoliv pittbul, prosím, pokud ho vlastníš, měla bys to vědět) je velmi inteligentní pes a na chytré psy se násilím nesmí, protože se to může obrátit proti tobě. A na ŽÁDNÉ štěně se nesmí násilím… Blbec, který radí psychicky lámat dvouměsíční štěně je vážně idiot.
Ty se hlavně musíš postarat o pořádnou socializaci, hlavně na psy. Pokud máš poblíž nějaký park, kde se schází pejskaři, tak tam štěně ber i několikrát denně (nehledě na očkování, vzteklina, psinka a podobné fakt nechytne, riziko je minimální), protože to je u pita důležité. Tam se i vyřádí a unavené štěně je hodné štěně a nemělo by tě tak žužlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
11.9.13 19:41

@Fjodorka on mě nežužle. Nejde o to, že mě chce kousat při hře, místo hračky, nebo o to, že mu začnou vypadávat zuby a bobruje vše, co mu k tlamičce přijde.
On se po mě tvrdě ohání a vrčí, cení zuby, pokud ho nepustím, kousne.
Promiň, ale rukami mi prošlo už několik jak pittů, tak jiných ras a nikdy jsem se s tímto nesetkala, nenechám si psa přerůst přes hlavu a nechat si jím vybudovat místo ve smečce.
Doma není jediným psem, ani jediným zvířetem, tudíž o socializaci je postaráno, bohužel, bydlíme na dědině, a mezi pejskaře se tu řadí jen babky se smetákama.
Do města ho zatím neberu - bojí se, se vším začneme až ve 3 měsících, i se cvičákem, dřív tam jít ani nemůžu.
Když teď neutnu to, že kousne - zatím neprokousne - když se mu něco nelíbí, bude si s věkem dovolovat čím dál víc, a myslím si, že ty bys zrovna patřila mezi ty s titulkem " pes napadl dítě/majitele/člověka"

Pokud hodláš poučovat o tom, jak se píše „Pitbul“ založ si na to svoji diskuzi nebo se tu pojď pohádat kvůli jednomu „t“ :lol:
Pitt se používá běžně, hovorově.
Měj pěkný večer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
11.9.13 19:58

Naše fena vrčela při hře ve štěnecím věku, trestání nepomohlo spíš naopak. Přeneslo se to do dospělosti. Poslouchala, ale pokud se jí povel nelíbíl, tak si u jeho plnění vrčela :nevim: To není rada, jen naše zkušenost. Na cvičáku Vám určitě odborníci poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
11.9.13 19:58

@Bibušenka no mas viditelne odbornika naslovovzateho, ma najmenej 50 rokov, ze… :roll:
Dve chyby si urobila - bezpapierovy pes a odobratie prilis skoro od matky. My sme urobili presne tieto chyby tiez. Uz nikdy viac. Riesili sme to pri kusani ignoraciou, pripadne stlacenim tlamicky, ale hlavne teda znechutenym ‚nesmies‘ a ignorovanim na isty cas. Pitbullov povahu nepoznam, ale RR neznasaju byt ignorovani, takze pre neho to bol eno nuno trest. A potom samozrejme veeelmi pozitivnym pristupom, ked sa hral pekne. To je velmi dolezite. Je to trochu boj na dlhu trat, u nas pomohlo, ked sa v jeho 6 mesiacoch narodil novy ‚clen smecky‘. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný