Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@krokodylek píše:
@jita99 a proto ŽÁDNÝ PES nesmí zůstat s dítětem sám a bez dozoru-platí samozřejmě i opačně-nikdy nevíte, co to dítě napadne a co na to pes (hodně pokousaných dětí bylo ponecháno osamotě na zahradě s cizím nebo vlasním psem)
Platí to i pro opravdu hodné psy a hodné děti
muzu jedine souhlasit!
@krokodylek píše:
@jita99 a proto ŽÁDNÝ PES nesmí zůstat s dítětem sám a bez dozoru-platí samozřejmě i opačně-nikdy nevíte, co to dítě napadne a co na to pes (hodně pokousaných dětí bylo ponecháno osamotě na zahradě s cizím nebo vlasním psem)
Platí to i pro opravdu hodné psy a hodné děti
Však to právě nepochopím..Bych nikdy dítě nenechala samotného se psem..Děcko zapiští nebo ho nějak blbě chytne a je neštěstí hotové..
@Silwinka87 když nevíte, tak ho dost neznáte a to je veliká chyba…já na svým psovi vždycky poznala, co chce udělat, s dětma se nekamáradila, tam bylo jasný, že děti na nismí sahat, pohybují se jinak, chovají se jinak a jsou pro ni podezřelé
(naše to přežily ve zdraví
)
Ženské, přestaňte s tím pittem, to je tak akorát Brad Pitt, co se týká tohoto psa, je to PITBULLTERIÉR, takže jedno t - pitbull, pit. Když už je tu takových zkušených odbornic, včetně nejzkušenější zakladatelky
![]()
Třepat se štěnětem, které si hraje, je vážně pitomost. Třepat s jakýmkoliv psem je pitomost, jelikož v psí „řeči“ je to výhružka smrtí a to opravdu nepatří do výchovy.
Štěňata se prodávají nejdříve v 8 týdnech, dřív se nesmí.
Vrčící štěně si prostě hraje… Jelikož je to nežádoucí jednání, tak nejlepší je při vrčení ukončit hru a štěně ignorovat. Pokud kouše do rukou, tak mu do tlamy vrazit peška nebo jinou hračku na kousání. Pes si holt hraje tlamou, je to pes, nemůže si skládat puzzle. My můžeme usměrnit, CO bude okusovat a JAK MOC.
A je úplně jedno, o jaké jde plemeno. U tohoto konkrétního se musí hodně, hodně věnovat socializaci mezi psy, jelikož tito psi jsou šlechtění k boji s jinými psy, s lidmi nemá jejich vrozená agresivita absolutně nic společného, pitbullové, kteří byli agresivní na lidi byli v minulosti automaticky utráceni, protože je žádoucí, aby pes nevyjel po člověku, když během zápasu se člověk dostane do rány. Takže hysterie není na místě.
Jinak.. staci vygooglit si ‚statistika napadeni psem‘ a ejhle, bojova plemena nevedou hitparady. Bohuzel, kdyz nekoho pokouse labrador, nikdo si toho ani nevsimne, kdezto kdyz to same udela stafik, tak je hned TV Noha v pohotovosti a hezky to nafouknou, aby mel narod v 8 vecer co zrat ![]()
@blorchi píše:
A proc si stryc porizoval psa, kteremu nerozumi![]()
![]()
vzdyt muze zakousnout decko!!!
![]()
![]()
To byl právě problém, že Áda už má 8 let..Byla zvyklá, že se jí věnoval, byl tu jen pro ni, chodil s ní běhat a tak(švagr je voják),jeho žena nemohla otěhotnět, jenže před dvěma lety se zadařilo a Áda prostě žárlí..Zkoušeli už bar co, ale nenechají je osamotě v jedné místnosti..Ale to je si myslím rozumné..
@jita99 píše:
Jinak.. staci vygooglit si ‚statistika napadeni psem‘ a ejhle, bojova plemena nevedou hitparady. Bohuzel, kdyz nekoho pokouse labrador, nikdo si toho ani nevsimne, kdezto kdyz to same udela stafik, tak je hned TV Noha v pohotovosti a hezky to nafouknou, aby mel narod v 8 vecer co zrat
No jo, ale stafordi a tak, to jsou svině..To jak se dostane do transu, tak ti to děcko nepustí..
Labradora bouchneš třeba palicí a pustí..
@Silwinka87 a to zase děláš dobře…ale na plemeni nezáleží, náš pes byla fena belgického ovčáka, to jsou taky magoři
Takovýho druhýho už mít nikdy nebudem
,má už 14 let a žije s ex a je naprosto boží
Ale jasně z toho vyplývá, že za vše může vždy člověk, pes jedná, jak mu velí instinkt, případně výchova
@krokodylek píše:
@Silwinka87 když nevíte, tak ho dost neznáte a to je veliká chyba…já na svým psovi vždycky poznala, co chce udělat, s dětma se nekamáradila, tam bylo jasný, že děti na nismí sahat, pohybují se jinak, chovají se jinak a jsou pro ni podezřelé(naše to přežily ve zdraví
)
Tak mě je to celkem jedno..My když přijedeme, tak je Áda zavřená..Není to můj pes, ani moje děti-to je starost švagra..Já bych to ale nesnesla..
@krokodylek píše:
@Silwinka87 a to zase děláš dobře…ale na plemeni nezáleží, náš pes byla fena belgického ovčáka, to jsou taky magořiTakovýho druhýho už mít nikdy nebudem
,má už 14 let a žije s ex a je naprosto boží
Ale jasně z toho vyplývá, že za vše může vždy člověk, pes jedná, jak mu velí instinkt, případně výchova
právě..Ale holky, nejhorší pes, co jsem zažila byl Kavkazský ovčák..Takové velké hovado..A to vám řeknu, ten se s nikým nepáral..Bral jen svého majitele, jinak nezájem..Hlídal si tak svoje teritorium, že by byl schopný zabít člověka, co šel jen na návštěvu..Já jsem z něho měla fakt strach, to nebyl pes, ale medvěd..
@Silwinka87 mela jsem bullmastifku, 42 kilo, bohuzel uz je pod kytickama - byl to tyranej pes, kteryho jsme vypiplali z absolutni nevychovanosti a vycvicili tak, ze jsem ji z huby mohla vytahnout flak syrovyho masa a ona jen koukala. Kamaradka ma stafika, ktery na povel pusti cokoliv se mu do cesty priplete (a uz to parkrat byl malej pejsek majitelu, kteri svoje gaucaky nemeli na voditkach - protoze prej nekousou
)- no, a i v zajeti adrenalinu a boje pustil. je to zas o vychove.
@jita99 píše:
@Silwinka87 mela jsem bullmastifku, 42 kilo, bohuzel uz je pod kytickama - byl to tyranej pes, kteryho jsme vypiplali z absolutni nevychovanosti a vycvicili tak, ze jsem ji z huby mohla vytahnout flak syrovyho masa a ona jen koukala. Kamaradka ma stafika, ktery na povel pusti cokoliv se mu do cesty priplete (a uz to parkrat byl malej pejsek majitelu, kteri svoje gaucaky nemeli na voditkach - protoze prej nekousou)- no, a i v zajeti adrenalinu a boje pustil. je to zas o vychove.
To je jasné..Ale většinou ti psi, co napadají děti myslím tím někde na ulici, co by měli být na vodítku a tak, ti nespíš moc vychovaní nebudou…A taky vím od kamošky, ona je pejskařka jak blázen, tak zažila psy, kteří byli prostě nevycvičitelní..
@Silwinka87 Labradora bouchneš třeba palicí a pustí..
Myslíš? i Německý ovčák nebo labrador může dítě zabít, to může každý větší pes. A než najdeš nějakou palici nebo jinou věc, může být pozdě tak jako tak.Ale ano, teriéři typu bull mají největší stisk a drží
,proto je ale třeba důsledná láskyplná výchova a výcvik v poslušnosti a taky pejska náležitě unavit venku. A nenechávat s dítětem o samotě. Mě roční dítě spadlo na spící belgičačku, protože tatínek šel na WC a nic mi neřekl-já v kuchyni. Vešla jsem do pokoje zrovna když padal a ona se strašně lekla a jak vyskočila, nabrala ho špičákem v običeji pod okem-kdo je vinem, člověk nebo pes? jednoznačně chlap, který měl hlídat dítě, chudák pes se kolem malýho pak motal a házel smutný oči
A proc si stryc porizoval psa, kteremu nerozumi
vzdyt muze zakousnout decko!!!