Pittbul vrčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12667
11.9.13 20:01

Vrcanie by som absolutne neriesila, ale to sekanie zubami treba urcite usmernit, ak to teda nie je stenacie hryzkanie, ktore je normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.9.13 20:04

@Bibušenka Tak ho klidně psychicky zlom, když si myslíš, že je to ideální pro zdravý vývoj jeho povahy.
Klidně ho drž doma a začínej si se socializací bůhvíkdy, když ti to přijde adekvátní vzhledem k jeho strachu a vzhledem k tomu, že nejvnímavější jsou štěňata do 12. týdnů.

Já ti neradím, abys mu dovolila kousat. Já ti jen radím, abys to řešila normálně a ne jako agresivní hulvát, který má psa, který se tak akorát pochcává, když udělá chybu, protože se tě děsí.

A ano, pokud nedokážeš ani správně napsat název plemene, které vlastníš, tak fakt působíš jako vyložený expert. Pitt je Brad Pitt a působí to směšně, když tvrdíš, jak tomu plemeni rozumíš, když to neumíš ani napsat. Je to pit.
Majitelé pitbullů běžně, hovorově používají pit, ne pitt. Lidé, kteří se o toto plemeno aktivně zajímají, vlastní a mají s nimi výsledky by se ti vysmáli úplně stejně jako já ;)

A neboj, moji psi jsou vychovaní bezvadně, nejsou agresivní, rozhodně nikdy nebudou útočit ze strachu - přestože strachová agrese je u psů nejrozšířenější :P Jsou to pohodoví společníci, u kterých už neřeším jediný výchovný problém. Aniž bych je psychicky musela lámat. :lol:

Fakt, dělej si co chceš, mně je jedno, jestli tvůj pes bude trpět strachovou agresí (jakože nejspíš bude) a pokouše tebe, sežere psy sousedů nebo cokoliv jiného. Tvůj boj a hodně štěstí s psychickým tyranizováním malého štěněte. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
11.9.13 20:45

@Fjodorka ale tak no… pyta sa na rady a len napisala, co jej poradil ‚pan kynolog‘, nepisala ze s tym suhlasi a je super, ze to chce riesit, nie? Keby bola buran, by sa na nejake rady vyprdla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
11.9.13 20:48

@akruh uvidíme no. Já jsem to teď večer zkusila za pamlsek. Vzala jsem ho, dala mu kokyno a najednou to šlo, nevyjíždí při hře, já bych to natočila, ale dneska už ne, už se uložil ke spánku :lol:
A taky nechci příteli vysvětlovat, na co to chci natočit :roll: 3 ruce nemám.
@cuttysark mě je to jasný no.. Asi jak to tak vidím, změním výběr cvičáku :roll:
chtěli jsme sem
Paní ho dávala, protože chtěla odjet, takže jsem to nechtěla zbytečně natahovat - ani nebylo kam… no prostě jedno k druhýmu..
Co už, teď budu bojovat.

@Fjodorka tohle bych nikdy nedovolila, nejsem typ člověka, který by bil psa, i to vytřepání dělám „jemně“ není to, že bych ho chytila a do bezvědomí ho připleskla k zemi.
A nějaké rozumné spojení v tom napsat správně plemeno a rozumět plemeni?
Napiš si někdy s nějakým chovatelem - majitelem pita.
Já mám spoustu známých s pity a upřímně, ať si to každý píše jak chce ne? Pokud ti to vadí, ok, beru to :hug:
Takže já psychicky tyranizuju štěně jo? Co já se tu ještě nedozvím, jak jsi ty trestala?
Ty jsi asi neměla za co trestat, ale já si nenechám poroučet psem a nebudu povolovat za každé jeho ohnání.
Dobrou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
11.9.13 20:51

@cuttysark přesně tak.
On to vytřepání ode mě ani necítí. Spíš se „stáhne“ po povelu. Zkusila jsem, zkusila, nemělo to význam, udělala jsem to párkrát, nemělo, měním kynologa, to je snadné.
Známá, co má už 2 letou pitbulku říkala, že malá byla bezproblémová, ale od 3 měsíců šla rovnou do zákusu, tak nevím no.
Malý se mi dneska chtěl servat s naším prvním psem, a při oddělání zase útočil, tak uvidíme no, co se dozvíme na cvičáku.
Pokud tam nebudu spokojená, cvičišť je plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.9.13 21:15

@cuttysark Já jí radila a bylo mi řečeno, že moji psi jsou vedeni k agresivitě vůči lidem, když nerazím cestu násilí proti násilí. To mě hodně urazilo, protože moji psi jsou jak plyšoví a dá se s nimi dělat snad cokoliv a neoženou se, protože mi absolutně důvěřují, nebojí se mě.

Já oceňuji každého majitele psa, který má problém a chce ho řešit, ale bohužel tohle mi přijde hrozné, co doporučuje ten kynolog na mailu.
Je to to samé, jako natvrdo fackovat batole, které plácá svou matku. Když matku praští puberťák, tak je na místě ho zmydlit, ale když to udělá batole, tak fakt ne. Takhle to funguje i u štěňat, prostě tresty musí být adekvátní věku a psychické vyspělosti, jinak to může špatně skončit.

@Bibušenka Třepání za kůži je psychické terorizování, protože psi si tak vyhrožují smrtí :? Na každého psa platí jako trest něco jiného, můj pes je cíťa a tak stačí zvýšit hlas, kdežto tvrďák fena se dá potrestat jedině fyzicky, protože si z ničeho jiného nic nedělá. :nevim: Ale to jsou dospělá zvířata s hotovou povahou. Malá štěňata nejsou takoví tvrďáci, jsou ovlivnitelná. To, co radí ten „kynolog“ je možná přístup pro dominantního ročního psa, ne pro štěně, které pomalu ještě neudrží moč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
11.9.13 21:22

@Bibušenka a naco ho oddelujes od prveho psa? To nerob, starsi si to vyriesi sam! Je super ze mate starsieho psa, pretoze on vam ho vychovat aj co sa tyka toho kusania. Je to tiez pitbull?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.9.13 23:24

Nečetla jsem celé. Ale třepání štěnětem je blbost, psi to mezi sebou nedělají. Stačí pevně chytit čumák a důrazně říct ne, nesmíš. Pak pokračovat normálně v kontaktu. Je potřeba celým tělem vyslat signál „tohle si nenechám líbit“. Jinak to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
12.9.13 06:49
@Fjodorka píše:
@cuttysark Já jí radila a bylo mi řečeno, že moji psi jsou vedeni k agresivitě vůči lidem, když nerazím cestu násilí proti násilí. To mě hodně urazilo, protože moji psi jsou jak plyšoví a dá se s nimi dělat snad cokoliv a neoženou se, protože mi absolutně důvěřují, nebojí se mě.

Já oceňuji každého majitele psa, který má problém a chce ho řešit, ale bohužel tohle mi přijde hrozné, co doporučuje ten kynolog na mailu.
Je to to samé, jako natvrdo fackovat batole, které plácá svou matku. Když matku praští puberťák, tak je na místě ho zmydlit, ale když to udělá batole, tak fakt ne. Takhle to funguje i u štěňat, prostě tresty musí být adekvátní věku a psychické vyspělosti, jinak to může špatně skončit.

@Bibušenka Třepání za kůži je psychické terorizování, protože psi si tak vyhrožují smrtí :? Na každého psa platí jako trest něco jiného, můj pes je cíťa a tak stačí zvýšit hlas, kdežto tvrďák fena se dá potrestat jedině fyzicky, protože si z ničeho jiného nic nedělá. :nevim: Ale to jsou dospělá zvířata s hotovou povahou. Malá štěňata nejsou takoví tvrďáci, jsou ovlivnitelná. To, co radí ten „kynolog“ je možná přístup pro dominantního ročního psa, ne pro štěně, které pomalu ještě neudrží moč.
:potlesk: perfektně napsáno… Takhle to snad pochopí i ten, kdo normální řeči nerozumí :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.9.13 09:10
@Bibušenka píše:
Aby jste neřekli, že píšu jako anonym :)
@miisenka čemu se divíš?:)

divim sa tomu, ze stale si myles svoju, ze stendo na Teba vrci..je to normalne..moj tiez vrcal ako stena, bolo to v ramci hry..musis sa s nim naucit pracovat na urovni, v ltorej sa nachadza, a nie s nim trepat o zem.. :zed:..to mu zrovna stahovak mozes dat a skrtit ho..je to miminecko, chce sa hrat, pokial hra prekracuje hranice, tak to riesit adekvatne k veku..vela stastia, aby ste v nom skorej strachovu agresiu nevypestovali…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.9.13 09:12

Este ma napadlo, planujes ho nechat kastrovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
12.9.13 13:51
@miisenka
@miisenka píše:
Este ma napadlo, planujes ho nechat kastrovat?

to ako suvisi???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.9.13 14:13
@cuttysark píše:
@miisenkato ako suvisi???

to suvisi s tym, ze ocividne nema psa s PP, tak ci ho necha aby event sa mnozil dalej.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
12.9.13 14:36
@miisenka píše:
to suvisi s tym, ze ocividne nema psa s PP, tak ci ho necha aby event sa mnozil dalej.. :kytka:

dobrá otázka… jsem proti množení vořechů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2867
12.9.13 15:02

@MiskaKosa tak proti množení voříšků třeba nejsem, ale proti množení na nechovných PP psech ajejich potomcích celkem ano-většinou jsou totiž nechovní z důvodu zdravotního nebo povahového.
I když já měla obě fenky kdysi bez PP po PP rodičích -jedna výsledek neuhlídání manželem majitelky(oba psi uchovnění a krásní, leč různé varianty jednoho pemene) a podruhé kvůli neshodám v klubu (pes by byl dle vzhledu, povahy a DKK chovný, fenka nevím, ale exteriér na 1)Obě fenky byly kastrované, na povahu to nemělo vliv :mrgreen:,u psa nevím :think:
Tentokrát to bude choďák s PP :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný