Pláč u novorozence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5502
14.9.10 20:20

pláč u novorozence

dobrý den, potřebovala bych poradit, co mám dělat nebo jaký může být důvod pro pláč u novorozence, je jí 9 dnů a dnes hodně pláče, doteď se uklidnila alespoň v náručí ale teď už nepomáhá ani to… je přebalena a kojila jsem, pláče od posledního kojení, jako by chtěla ještě, ovšem z prsu už sát nechtěla, jen zůstávala „přicucnutá“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
347
14.9.10 20:25

Tohle znám, malá mi o dělala,když byla ospalá, nebo jí bylo teplo a taky,když měla koliku…na tu jsme hodně trpěly :-( Pomáhalo nám kojit po 2-3 hod, jinak se v bříšku míchá mlíko a pak je bolí. Synovec zase řval, že chtěl klid a tmu na spaní. Držím palce !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
14.9.10 20:26

Na prdy se dá svést všechno. :mrgreen: Ale zpětně si myslím, že řval hlavně proto, že byl unavený a neuměl zabrat. Takže bych se snažila častěji a víc uspávat.

Příspěvek upraven 14.09.10 v 20:26

• Citovat
  • Upravit
2769
14.9.10 20:26

ahojky…zkusila jsi ji pevněji zavinout…i ručičky…já jsem to dělala malé do té doby než si je začala sama vyndávat…třeba to pomůže…potřebuje se cítit jako u tebe v bříšku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.9.10 20:32

zavinout se nechce nechat, ruce vytahuje furt… a s tou ospalostí bych tomu i věřila, protože za celé odpoledne mi vždy sice v rukách usnula, ale tak na deset minut maximálně a pak byla zas vzhůru… taky může mít žízeń, přijde mi, že je tu dost teplo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
14.9.10 20:34

Může to být zima, horko, hlad asi ne, když jedla, dodržuj opravdu ty termíny, jinak je bolí bříško, chce dudlat, proto ta bradavka, to je uklidňuje, já jsem to po 3 týdnech nevydržela a dala dudlík, ale to nikomu nenutím a bylo to vážně lepší než mít pořád vytažený prso a malej bolavý bříško. pomáhala nám teplá plínka na bříško, zavinout a nebo jsem si malýho pokládala na hruď, tak vždycky usl. Držím palce! U nás to bylo strašný a šílený nervy pro mě. Hlavně klid, nic jí nechybí, snad Tvoje děloha, ve které jí bylo tak dobře, takže se ji snaž nějak vytvořit-pelíšek, co nejmenší prostor na spinkání, teplíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
14.9.10 20:35

Jani,tak to je malé teplo !!!! Zkus to…když ji rozbalíš,jestli se sklidní a pak jí mín navleč a dej spinkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
14.9.10 20:37
janica252 píše:
zavinout se nechce nechat, ruce vytahuje furt… a s tou ospalostí bych tomu i věřila, protože za celé odpoledne mi vždy sice v rukách usnula, ale tak na deset minut maximálně a pak byla zas vzhůru… taky může mít žízeń, přijde mi, že je tu dost teplo.....

Mareček se taky nenechal zavinout, musíš ji přeprat :lol: Brání se, ale bude jí tak dobře, zkus takovou tu klasickou zavinku, šněrovací, jako mají v porodnici. Když jsem byla v porodnici, tak malej neřval ani jednou a doma v obyč zavince jo, nebo si ji polož na sebe, bříško na bříško, jak bude ležet na ručkách nebude s nima máchat a bude jí hezky teplo, pak ji přendáš do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.9.10 20:38

dudlík už sme taky zavedli, jinak totiž měla v puse furt pěstičky, dala sem jí trochu kojenrecke vody a chovám a uklidnila se, asi jí bylo i horko… snad chvilku vydrží:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
14.9.10 20:40

Ahoj, tak to je mi Tě opravdu líto-nervy jsou určitě na pochodu.Což je první průšvih-prvotně uklidni sebe, nejlépe se mi osvědčovalo předat dítě na chvíli někomu jinému(měli jsme tohle denodeně půl roku) a pak zkusit postupně osvědčené rady- trochu procvičit nožičky a chvíli ponosit v poloze bříškem na předloktí- kouká na zem(=uvolnění možných prdíků), pak přebalení a případně lehčí oblečení,nakrmit a na konec uložení do postýlky. Třeba nechat i chvíli poplakat. A taky popřemýšlet-bylo dnes něco jinak? Náš synátor byl hrozně nevrlý při jakékoliv změně-stačila blbá návštěva. Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.9.10 20:43

no, dneska byla v porodnici na očkování, takže to bylo jinak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
14.9.10 20:44

Zkus tohle :wink:

http://www.youtube.com/watch?…

http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli

… a k tomu zavinutí - prostě ji přeper a fakt pevně zaviň, neublíží jí to a opravdu je velká šance, že to pomůže.

Plakat bych ji záměrně rozhodně nenechávala, je hrozně malinkatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
14.9.10 20:45

A nemůže to být reakce na to očkování-myslím jako bolest, svědění a třeba i teplota?Jinak taky si nemůžu vynachválit rychlozavinovačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
14.9.10 20:50

Já nemyslela jako nechat jí plakat a zabouchnout dveře, na to je fakt maličká. Ale třeba přidržet za ručičku v postýlce, než se uklidní. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
14.9.10 21:11

My když plačeme, zkusím rozbalit plínu, chvilku nechám nahatou pokopkat nožičkama, pomasíruju bříško olejíčkem, u toho nepláčeme. Když to nepomůže,zkusím zavinout do plíny, deky,zavinovačky…co máš doma, děti to uklidňuje. Nakojím, dávala jsem i příkrmy,páč nám mlíčko z prsu nestačilo,proto jsme i křičely - hlady. Když ani to, okoupu. To má ráda a to většinou zabere. Určitě mimi nenechávám plakat nějak moc samotné…jen třeba chvilku, mezitím hladím po vláskách a když to trvá tak zkouším jiné uklidňovací „zbraně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí