Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dobrý den, potřebovala bych poradit, co mám dělat nebo jaký může být důvod pro pláč u novorozence, je jí 9 dnů a dnes hodně pláče, doteď se uklidnila alespoň v náručí ale teď už nepomáhá ani to… je přebalena a kojila jsem, pláče od posledního kojení, jako by chtěla ještě, ovšem z prsu už sát nechtěla, jen zůstávala „přicucnutá“…
Tohle znám, malá mi o dělala,když byla ospalá, nebo jí bylo teplo a taky,když měla koliku…na tu jsme hodně trpěly
Pomáhalo nám kojit po 2-3 hod, jinak se v bříšku míchá mlíko a pak je bolí. Synovec zase řval, že chtěl klid a tmu na spaní. Držím palce !!!!
Na prdy se dá svést všechno.
Ale zpětně si myslím, že řval hlavně proto, že byl unavený a neuměl zabrat. Takže bych se snažila častěji a víc uspávat.
Příspěvek upraven 14.09.10 v 20:26
ahojky…zkusila jsi ji pevněji zavinout…i ručičky…já jsem to dělala malé do té doby než si je začala sama vyndávat…třeba to pomůže…potřebuje se cítit jako u tebe v bříšku ![]()
zavinout se nechce nechat, ruce vytahuje furt… a s tou ospalostí bych tomu i věřila, protože za celé odpoledne mi vždy sice v rukách usnula, ale tak na deset minut maximálně a pak byla zas vzhůru… taky může mít žízeń, přijde mi, že je tu dost teplo.....
Může to být zima, horko, hlad asi ne, když jedla, dodržuj opravdu ty termíny, jinak je bolí bříško, chce dudlat, proto ta bradavka, to je uklidňuje, já jsem to po 3 týdnech nevydržela a dala dudlík, ale to nikomu nenutím a bylo to vážně lepší než mít pořád vytažený prso a malej bolavý bříško. pomáhala nám teplá plínka na bříško, zavinout a nebo jsem si malýho pokládala na hruď, tak vždycky usl. Držím palce! U nás to bylo strašný a šílený nervy pro mě. Hlavně klid, nic jí nechybí, snad Tvoje děloha, ve které jí bylo tak dobře, takže se ji snaž nějak vytvořit-pelíšek, co nejmenší prostor na spinkání, teplíčko.
Jani,tak to je malé teplo !!!! Zkus to…když ji rozbalíš,jestli se sklidní a pak jí mín navleč a dej spinkat
janica252 píše:
zavinout se nechce nechat, ruce vytahuje furt… a s tou ospalostí bych tomu i věřila, protože za celé odpoledne mi vždy sice v rukách usnula, ale tak na deset minut maximálně a pak byla zas vzhůru… taky může mít žízeń, přijde mi, že je tu dost teplo.....
Mareček se taky nenechal zavinout, musíš ji přeprat
Brání se, ale bude jí tak dobře, zkus takovou tu klasickou zavinku, šněrovací, jako mají v porodnici. Když jsem byla v porodnici, tak malej neřval ani jednou a doma v obyč zavince jo, nebo si ji polož na sebe, bříško na bříško, jak bude ležet na ručkách nebude s nima máchat a bude jí hezky teplo, pak ji přendáš do postýlky.
dudlík už sme taky zavedli, jinak totiž měla v puse furt pěstičky, dala sem jí trochu kojenrecke vody a chovám a uklidnila se, asi jí bylo i horko… snad chvilku vydrží:)
Ahoj, tak to je mi Tě opravdu líto-nervy jsou určitě na pochodu.Což je první průšvih-prvotně uklidni sebe, nejlépe se mi osvědčovalo předat dítě na chvíli někomu jinému(měli jsme tohle denodeně půl roku) a pak zkusit postupně osvědčené rady- trochu procvičit nožičky a chvíli ponosit v poloze bříškem na předloktí- kouká na zem(=uvolnění možných prdíků), pak přebalení a případně lehčí oblečení,nakrmit a na konec uložení do postýlky. Třeba nechat i chvíli poplakat. A taky popřemýšlet-bylo dnes něco jinak? Náš synátor byl hrozně nevrlý při jakékoliv změně-stačila blbá návštěva. Drž se!
no, dneska byla v porodnici na očkování, takže to bylo jinak:)
Zkus tohle ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
… a k tomu zavinutí - prostě ji přeper a fakt pevně zaviň, neublíží jí to a opravdu je velká šance, že to pomůže.
Plakat bych ji záměrně rozhodně nenechávala, je hrozně malinkatá.
A nemůže to být reakce na to očkování-myslím jako bolest, svědění a třeba i teplota?Jinak taky si nemůžu vynachválit rychlozavinovačku.
Já nemyslela jako nechat jí plakat a zabouchnout dveře, na to je fakt maličká. Ale třeba přidržet za ručičku v postýlce, než se uklidní. ![]()
My když plačeme, zkusím rozbalit plínu, chvilku nechám nahatou pokopkat nožičkama, pomasíruju bříško olejíčkem, u toho nepláčeme. Když to nepomůže,zkusím zavinout do plíny, deky,zavinovačky…co máš doma, děti to uklidňuje. Nakojím, dávala jsem i příkrmy,páč nám mlíčko z prsu nestačilo,proto jsme i křičely - hlady. Když ani to, okoupu. To má ráda a to většinou zabere. Určitě mimi nenechávám plakat nějak moc samotné…jen třeba chvilku, mezitím hladím po vláskách a když to trvá tak zkouším jiné uklidňovací „zbraně“.