Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Veru.Kb píše:
@mocca Ahojky, to už jsem zkoušela 2 týdny, vynechala jsem vše, jak píšeš, bez efektu. Děkuji.
A vynechat lepek jsi zkoušela???
@verusak.berusak Dokonalá idylka společná večeře
to my máme večerní idylku takovou, že manža houpe malého na míči a já si vedle nich odsávám mlíko
juu on už tahá hračky za nohy? a kdypak se to naučil? No prdík asi od 17 h pořád spí, ani moc netlačí, nekroutí se, tak nevím, co z toho vznikne. Dokonce i po jídle nezlobil. Jinak mě všichni předhazují, že je malý plačtivý kvůli mě, že se nervuju, protože pláče, dokonce bratrova rádoby tchýně mi napsala, že jsem jako její sousedka, který trpí poporodní depresí a nemá vztah ke své dceři a má jí pouze z nutnosti a díky tomu je její dcerka uzlíček nervů.. takže v očích všech, co Martínka nezažili na živo, jsem špatná matka s poporodní psychozou, co nemá ráda své dítě a proto pláče celé dny.. Takže než bych se dočkala trochu psychické podpory, tak ještě toto..
No výborně, bez rourky, tak to je taky velký pokrok! a hned od prvního dne? My jsme od včerejška večera plně na UM, tak jen kdy mám očekávat změny. No vidíš to, to víš že to bylo jen pár blbých dnů a teď už bude zase v pohodě ![]()
Hustý
a kolikrát denně třeba snědl těch 250 nebo 200? a kolikrát denně ho vlastně krmíš? máte už nějaký režim?
Já mu dávám 6 x denně 133 a 1 x denně 100, takhle si přibližně řekne a nechci moc přesahovat 900 za den..
a odříhává ti dost po jídle? jakou máte lahvičku?
jak myslíš, že to půjde mu vařit? já zatím ani neuvařím pro nás, jak je časově náročný, mám co dělat uvařit mu vodičku na UM..
tak to budu moc držet palce a myslet na vás, aby se to příkrmy ještě víc zlepšilo.. proč máš strach z mrkve? ta je prý dobrá pro mimča na spánek..
a nepřijde ti, že je v tej manduce tak jako zalomenej? mě přijde, že má tu hlavičku trochu zalomenou, ay neměl pak křivý záda.. jinak mám v plánu tak chodit k dr., na kočárek zatím seeeřu..
snad až se uklidní, tak ho zas vyvezem ![]()
@Levandule121 nezkoušela, ale jedla jsem jen ovoce, zeleninu a maso a přílohy, no tam vlastně taky lepek je, no teď už nekojíme, týden jsme přecházeli a teď jsme na Nutrilonu HA od včerejška plně.. prostě měl problémy z mého mlíčka, ať jsem dělala, co jsem dělala, ale je fakt, že lepek jediný mě nenapadl, ale to už bych vážně nejedla nic, zakazovali mi nakonec i ovoce a část zeleniny, takže vlastně by zbylo jen maso a rýže..a v tom by neměl ani žádné vitaminy, myslím si, že po těch dietách to mlíko nemělo ani správnou výživovou hodnotu a já byla slabší a slabší, sic jsem jedla vitaminy, ale to pestrou stravu nevynahradí..
@Veru.Kb Tak OK. Není co řešit. Když jsi zesláblá, musíš taky myslet na sebe. Já 1. kojila do roka a 5 měsíců, lítali jsme kolem něj a vůbec - úplně vyřízení. U druhého jsem neměla sílu a hlavně jsem nechtěla opakovat tu katastrofu, takže jsem začala okolo 4. měsíce dokrmovat UM a do 6. byl odstavený. Mrzelo mě to sice, ale je to tak hodné a spokojené dítě, že kdyby nebylo moje, záviděla bych ho.
Tak se držte!!! ![]()
@Veru.Kb Tak to je fajn, že už jste spokojenější.
Díky bohu, že to umělé mlíko je, protože znám tolik maminek, co měli důvod ho nasadit, že jenom v našem okolí je díky tomu nejmíň deset spokojených miminek.
A z „tchýní“ atd. si nic nedělej. Každé dítě je jiné a kdo na vlastní kůži nezažil, tak prostě nepochopí. ![]()
@Levandule121 já jsem z toho odstavování také dost špatná, ale co se dá dělat, nic se nemá lámat přes koleno a díky tomu, že jsme se celé dny zabývali pouze kojením a kolikami, jsme se skoro nikam nedostali, vývoj minimální a zavřený jen doma.. @mocca ano nepochopí, jen mi mrzí, že rovnou odsuzujou..
Holky super uspávač miminek http://www.youtube.com/watch?… - z echt pláče do pár vteřin klidný a usnul.. retro a dance jsem poslouchala v posledních měsících těhu, když krásně kopal a já mu tady připravovala pokojíček, je možné, že mu to připomíná, když byl v bříšku?
@Veru.Kb ahoj, můžu se zeptat čím ho přikrmuješ? já zase budu muset dávat umělé mlíčko, protože jí moje asi nestačí… sama nevim. ani pořádně nevím jestli koupit nutrilon, nebo bepa nebo co se tu ještě prodává… děkuji za odpověd.
jinak ted pár dní v kuse pěkně plakala, spíš křičela. zase nás trápí prdíky, tak jsem začala dělat čaj z fenyklu a kmínu a prdí o sto šest chudinka
ale vůbec jí to nebolí. tak snad to bude dobrý a už se nebude tolik trápit…
už se těším až budu přikrmovat normálním jídlem, aspon budu vědět, že nemá hlad ![]()
mějte se všechny krásně!
@peli Ahojky, já Nutrilonem HA, prý na koliky nejlepší HA, líp se štěpí či co. Já už krmím od včerejška jen UM a už registruji menší změnu, líp spí, víc se směje, dlouho mi vnímá, co mu povídám a ukazuji, ale nechci předbíhat, možná to byla náhoda. Také jsem měla pocit, že mu moje mlíko nestačí, pořád se odtrhával, řval a nepřibíral, dokonce trochu shodil. Prý ale jsou přísná kriteria na UM a všechny musí být kvalitní, takže je prý jedno, jakou značku zvolíš, já věřím nejvíc Nutrilonu. Malej měl teď denně hysteráky, už jsme všichni úplně grogy. Takže se holčička zlepšila?
@Veru.Kb musí tam být teda to HA? já se v tom vůbec nevyznám!!
je tak to je fajn, že je to lepší!!! to vám přeji!! já z toho umělého radost nemám, ale přesně… bylo vidět že má hlad, pak se od prsa odtrhla a pak zase hned přisála a takhle to šlo pořád dokud už nezačala řvát úplně!!! pak usnula! asi jsem jí trápila hlady
moc mě to mrzí!! i mě mrzí, že se nedá nějak poznat jestli mám nebo nemám kvalitní mlíko…
no prdíky jsou lepší! dávám ten čaj a krásně se vyprdí a vůbec jí to nebolí a usmívá se u toho!!
to jsem ráda, protože předtím strašně trpěla a byla v šílených křečích!!! jé to krásné když je to takhle malé! ale těším se až bude větší a řekne si co kde jí bolí, chybí… ikdyž to budou zase jiné starosti…
člověk se pořád jen strachuje a moc neužívá…:-(
@peli no zatím nepatrný pokrok, ale řve stále dost, uvidíme..no to já taky ne, jsem z toho dost špatná, že přestávám kojit.. mě přijde, že malý prdí dost, ale hrozně u toho řve, je protivný, už aby to bylo za námi.. to je super, že vám pomáhá čajíček
no já jsem toho názoru, že nic se nemá lámat přes koleno, za každou cenu kojit a zabývat se nakonec jen tím, je ubíjející jak pro mimi, tak pro mámu..
Tak holky už nevím… 3den malá pláče takhle večer… přímo křičí! myslela jsem, že je to prdíkama, ale prdí… je pravda, že dneska ještě nekakala. ale včera prděla, kakala, mlíko taky dostala a stejně brečela!!! horečku nemá!! nevíte jestli to může být tím že nemůže zabrat? nebo máme jet k doktorovi? nevíte nějakou radu? má šílený strach a nevim co by jsme dělali u doktora… aby nás někdo neseřvatl, jak je tady zvykem… že to přehnámím a tak… jak se pozná, že je s ní něco vážného?? většinou je to takhle k večeru.
díky moc všem!
@peli třeba pláče tím, že jí bolí bříško, náš malej taky prdí a kaká, ale pláče kvůli bolesti, kort když jsem mu dala fenyklový čaj nebo kapky, který ho nutili prdět, tak měl ještě větší bolesti.. pak jak ho bolí bříško a nutí ho tlačit, tak nemůže zabrat, budí se bolestmi a pak pláče ještě víc, protože krom bříška je ještě nevyspalý, no máme to tu denně takto.. jestli je to k večeru, tak koliky, pokud nemá teplotu, průjem, zvracení, není spavá a něco neobvyklého, tak to jsou koliky, kroutí se?
@Veru.Kb ahoj, díky moc za zprávu. včera pak nakonec usnula… horečku, průjem, zvracení… nic nemá. jen ted už dva dny nekakala
a kroutí se… asi jsou to ty prdíky! včera mě to tak vylekalo, že jsem fakt už nevěděla!!! tak strašně plakala…
je to problém, když ještě nekakala? kdy s ní k doktorovi? dík
@peli kojený děti nemusí prý kakat každý den.. jinak zkus rourku nebo masáž konečníku.. určitě pláče kvůli bříšku..