Pláče a pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5210
19.8.13 21:44

@Anninka2 On ti ublinkava i po zahusteni? My také zahustujeme nebo davam nutrilon AR a vůbec neublinkava, takže oblečení davam 1×denne čisté :) kaka temer kazdy den 1-2×…ted mi tu 2 hodky rvala jak pavian a konecne usla, ufff. To jsou akce, zpocena jsem az na zadku :) to mate šikovné dítko, me se nechce vůbec přetáčet, spis to vypadá, ze bude gymnastka, mosty, nohy az k obličeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
19.8.13 22:24

@Veru.Kb Veru, to mě mrzí, že pořád tak bojujete. Napadlo mě, abys vysadila ten Espumisan, ale už tady čtu, že jsi to udělala. Je zajímavý, že po nasazení UM se mu ta kolika či co to má zlepšila a najednou je to zase horší. Zvláštní, zajímalo by mě, čím to je? Asi mu něco v tom mlíčku nedělá dobře. Jedině zkusit změnit UM, četla jsem, že někdy to trvá, než se najde UM, co dítku sedne, ale leze to teda do peněz :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
19.8.13 22:29

@MichelleA3 no to mi povidej, my máme taky kočky, k tomu myšky a bráchu, takže bordelu šíleně, no večer prdnu malýho chlapovi a kmitám do noci.. a kolik váží a měří? Mě z obrázku nepřijde jako sumo. my taky posloucháme trapný kecy, že je vyžranej, no co no, tak teď je vyžranej, za pár měsíců z toho vyroste, každé dítko to má jinak, nejvíc tchán to říká, no a tchán má tak 120 kg :-D no já do toho přece jen investuju a kdyžtak se to snad prodá na bazaru, potřebuju něco udělat, takhle klouby v pr. a mám ho celý den na rukou.. ale asi jako u všeho, naivně v to věřím, ale stejně si myslím, že si to období budem muset vytrpět a pomoc asi neexistuje.. no to je nejhorší předělávat, to už je snad rychlejší zbourat a postavit nový.. tak pevný nervíky.. no máme rekord, jeden víkend byly 3 fest plný pračky a k tomu 3 poloplný za sobotu a 2 plný v neděli, to hodně blinkal a měl průjem a k tomu horka, takže všichni všechno zpocený.. psycho.. no a co doktorka na váhu malé? nic neříká, že by byla větší? Já už tohle radši neřeším, vždyť to dítě to má nějak asi naprogramované, já ho nepřejídám a nikdy nějak dlouho nepřejídala a přibírá víc.. to se nedá nic dělat..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
19.8.13 22:36

@Anninka2 Ahojky, to mě neděs, tak náš klub zoufalých matek si myslí, že po 4. měsíci řev přejde a teď čtu, že nepřejde :mrgreen: :zed: jinak to je divný, že malej ublinkává i po Nutritonu.. Mě neublinkával, když jsem ho kojila a do toho mu stříkala do pusinky fest hustou kaši, 20 ml vody nebo mléka a tu zarovnanou odměrku Nutritonu, no ale teď mu občas dám do UM Nutriton, no ale jelikož má problémy se zácpou, tak mu tam dávám míň, tak poloviční dávku, takže po tom ublívá, no to je jasný.. dáváš tedy na každých 100 ml 1 odměrku? No tak tedy to Gastro kupovat nebudem, zbytečně by se rozdráždilo bříško a asi to taky nemá nijak extra efekt.. a co vaše psychomotorika, zvládá vše jak má?

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
19.8.13 22:39

@Ivča78 no má se počkat 2 týdny, než si dítko na UM zvykne, UM nechci měnit, aby neměl ještě větší bolení, vždyť má tu nejdražší a s nějakými kravinami pro lepší štěpení, tak ježiš, ať si furt nevymýšlí :-D Espumisan měl jen týden někdy kdysi dávno, pak jsme se vrátili k Infacolu a teď asi týden má jen BioGaia kapky, vždyť ty prdipudný kapky jako Infacol, Babycalm neměli žádný efekt, no a jak teď pěkně prdí :-)

• Citovat
  • Upravit
117
20.8.13 10:22

@MichelleA3 Ano dávám nutriton a stejně blinká, nejhorší je že se nají a hned jak ho zvednu na odkrknutí tak se docela dost poblinká, lékař to ví akorát říká že až zavedem příkrmy tak se to zlepší, jinak nic :roll: a AR dávat nemůžu protože jsme na HA a zkombinovat to nejde…o to oblečení ani tak nejde jako spíš okolí, věčně poblinkaná postýlka, gauč, koberec :twisted: mostíky už taky trochu vzdal, spíš se mi zdá že se chce přetáčet na bříško tak dělá psí kusy :lol: @Veru.Kb malý pije ted 180ml a dávám dokonce dvě odměrky na to množství a stejně, za týden zkusím první kaši tak uvidím :? malý je docela šikula, nejdřív to vypadalo že bude líný, ale vždy když někde psali co má v který měsíc dělat tak do týdne začal, takže se krásně převalí na bříško, ale holt je to vztekloun takže ze zad se snaží dostat na bříško a když se otočí vzteká se a zas zpátky :D snaží se dostat už na kolínka ale zapomíná povolit ručku, takže leze na místě :mrgreen: hlavičku drží perfektně už téměř z porodnice, takže si myslím že dobrý, moc neřeším řeči jako v tolika má lézt atd. prostě až se mu bude chtít vše zvládne, jen vždy kouknu v kolika co přibližně mají dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
20.8.13 11:10

@Anninka2 no vítej do klubu :lol: Já ten Gastrotuss proberu s doktorkou a asi přece jen zkusím, třeba zrovna nám zabere :andel: I když hodně holek píše to, co ty, ale uvidím. Jinak nám snad pomůžou příkrmy, doktorka už dříve říkala, že začneme s ukončeným 4. měsícem, tak myslím, že teď po prohlídce začnem. I když asi to ještě bude chvíli trvat, pár lžiček na začátku nás nevytrhne, že… U nás koliky už téměř dobrý, myslím, i když má své dny a opravdu velká část pláče s tím skončila. Byly už i dny, kdy nezabrečel, když se mi podařilo dát ho spát vždy ve správnou dobu, když se mu někdo neustále věnoval a byla asi vhodná konstalace hvězd :lol:

@MichelleA3 nám se taky nepřetáčí, ale mají ještě času, neboj nic. A někde jsem četla, že když dává nohy takhle hodně nahoru až k hlavičce, že už má dost silné břišní svaly na přetočení, takže až se jí zachce, tak se vám přetočí raz dva. U nás tedy zatím ani náznak na přetočení, ale na bříšku je šikovný, pase dlouho, podsouvá kolínka pod zadek, snaží se plazit, natahuje se po hračkách, točí se kolem své osy… U nás je podle mě i potíž v tom, že nevydrží na zádech, takže se těžko o nějaké přetočení může pokoušet. Si myslím, že je mu to asi nepříjemný na zádech jak pořád ublinkává a zůstává mu to v pusince a krku… Jinak u nás očko podobné a taky mi bohatě stačí hexa plus prevenar. Už teď mám dost obavy z 2. hexy, co nás čeká ve čtvrtek :roll:.

@Veru.Kb prý máme kočku, myši a bráchu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jinak u nás to prostě koliky byly, protože ty potíže byly jednoznačně spojený s krmením. Každé krmení znamenalo začátek peklíčka. Ale o té špatné organizaci spánku tomu taky věřím, Davídek přes den špatně usíná i spí, i když je unavený. Snažím se ho dávat spát, když si myslím, že je tak akorát načatý, ale asi se mi to nepodaří vždy. Jinak u kolikářů je to s tím spánekem podle mě blbý taky proto, že „normální“ kojenci spí po jídle, kolikáři neusnou a pak jsou přetažení :nevim: To je všechno se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.8.13 13:08

@verusak.berusak zkus ho třeba se to alespoň trochu zlepší, nám už asi nepomůže nic :lol: spoléhám se na ty příkrmy jen doufám že ho s té kaše nebude bolet břuch :( máme už dva měsíce klid,,jinak holky budete ty první příkrmy vařit nebo dáte ze skleničky??já se právě rozmýšlím :think:
Jinak holky co nám pomohlo na bolení bříška byli nahřáté třešnové pecičky v polštářku, třeba i osmkrát denně a pokud je klidný měl to na břiše i půl hodiny a dávat espumisan a rozhodně ne na noc ale vždy jen tři kapičky a byl klídek a opravdu kolem čtvrtého to vše přešlo, ale uřvaný je stejně, ale aspoň mám klid že vím že ho nebolí bříško :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
20.8.13 14:02

@Veru.Kb Jak se snesou kočky s myškama? :mrgreen: v poradně na 3.měs. kontrole měla 59cm a 5,5kg, teď má 6 kg, ale nezměřím jí, protože v klidu nevydrží :think: šijou s ní čerti :cert: mě právě taky nepřijde nějak extra tlusťoučká, taková normální, ale to je normální když jen baští a leží, až se začnou hýbat a chodit tak to bude zase jinačí… s tím barákem máš samozžejmě pravdu, jenže by jsme neutáhli hypo na pozemek, nějaký pronájem a nějakou další půjčku na stavbu… takže jsme to museli udělat takto. :nevim: doktorka v poho na váhu, ona měla malou porodní, tak to teď dohání, i když teď mi jí méně, už začla krásně papat 165ml 6-7× denně a před týdnem se v ní něco zlomilo a jí 135ml 5× a ráno jednu 165ml. nevím čím to je :think: teď tu vedle mě kňourá, protože na ní nekoukám :zed: hladí mě po noze a jakoby říkala koukej na mě a běda jestli odejdeš, tak ti to ukážu co ve mě je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
20.8.13 14:08

@Anninka2 To znám, taky jsme měli vše poblité, jednou mi vyhodila snad celou dávku a byla jsem poblitá já, ona i kočka, která seděla za námi na gauči :mrgreen: :mrgreen: a kdy začnete s příkrmem? já budu příkrmy vařit doma a zamrazovat do tvořítek na led, někde jsem to četla a přišlo mi to jako dobrý nápad… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
20.8.13 14:17

@verusak.berusak Já pořád poslouchám od tchýně, že je zaostalá, že ve 3.měs. vypadá jak měs. pořád něco.. :cert: ona byla malá když se narodila, tak nemůže být hned veliká… to té naší potvůrce se na bříšku vůbec nelíbí, takže ta se přetočí nevím kdy a když už se přetočí tak bude řvát, že chce na záda, tam se jí líbí nejvíc :think: to je tedy šikovný :kytka: Tý jo, taky se nám blíží 2.očk. :( a jak to snesl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
20.8.13 15:20

@MichelleA3 no to první očko snášel asi tak podobně jako a vaše - nic moc. @Anninka2 @MichelleA3 já chci ty první určitě vařit. Už mám koupenou máslovou dýni :pankac: Mám v plánu podobně jako Michelle vždy udělat větší dávku a zmrazit. Možná taky v tom tvořítku na led, to je dobrý nápad. Do skleniček se to asi zatím nevyplatí, protože celou skleničku ještě dlouho nesní…

Jinak náš pořízek vážil ve 3M přes 6 kg a měl necelých 60 cm. Teď bude mít myslím k 7 kg a délku nevím. Jestli oni neřvou z toho, že se přejídaj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
20.8.13 16:28

@verusak.berusak Veru a kdy chcete začít s příkrmem? Mě to děsí, zkoušeli jsme asi před 1,5 měs. na lžičku nutriton a to byl tedy boj… si tu teď připadám jak blázen :) hrastím tu chrastítkama a u toho jí zpívám u toho se mi směje a neřve :)kdyby mě někdo viděl, tak si musí myslet, že jsem utekla z Bohnic… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
20.8.13 16:38

@Veru.Kb taky máme kočky, celkem tři, takže chlupů všude, vysavač by se u nás nemusel vůbec vypínat, ale nejsem cvok, že :-)? Tiše závidím všem, co si jednou, dvakrát týdně vyluxují a mají čisto. Já ráno vyluxuju a odpoledne se tady válejí chuchvalce. Včera jsem naši nejvíce chlupy pouštějící vyčesala, tak snad mi práce trošku ubyde, to jsem naivní, viď :mrgreen:? Hele, jdi do toho šátku, fakt. Naší cácoře od včerejška lezou opět zuby a můžu ti říct, že už jsem to kňourání a řev nemohla poslouchat, že jsem si toho mého devítikilového „drobečka“ uvázala a to byl balzám pro moje uši - ticho, klid a dítě rázem i na růst zoubků zapomnělo.

Holky, co se příkrmů týče, tak vařím toho taky více a mrazím do skleniček, jen musí být kvalitní víčka (dost skleniček má nešroubovací víčka a ty v mrazáku odskakkují). O tvořítcích na led jsem taky slyšela, ale nějak nepochopila, to mi přijde pidi porcička, to bych jich musela mít. Malá mi sní 250 gramů, to bych jí toho musela vyklopit tunu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
20.8.13 16:57

@Ivča78 Ty tvoritka jsou do tech začátku, kdy toho ještě tolik nezbasti. A kolik Vam je? Ty jo 250g, sikulka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí