Pláče a pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Veru.Kb
18.8.13 22:36

@jayjayka no nic jiného mi nezbyde než vydržet.. ten reflux my nemáme potvrzený, byli jsme na sonu bříška a jako chorobu ho nemá, ale reflux se prý říká každému ublinkávání.. jemu se to vrací spíš, že chvilku v klidu nepoleží, pořád sebou hází na všechny strany, mám co dělat udržet ho u jídla..
@Ivča78 přemýšlím, jestli je to bolení, jestli prostě jen není neklidný a dráždivý, četla jsem teď na internetu, že právě díky tomu, že se ty děti kroutí a jakoby tlačí, tak to přisuzujeme kolikám, ale koliky to být nemusí, prostě je neklidný.. tak nevím, co si o tom myslet.. teď se střídáme s manželem, oba vyfluslý, nevyspalý, žádný osobní život, společný intimní už vůbec ne, no vlastně ani jeden nestíháme ani základní potřeby…

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
18.8.13 22:46

@verusak.berusak no on tlačí a nekaká od dob nasazení Espumisanu, takže to už min. 5, 6 týdnů bude, možná dýl.. za tu dobu se vykadil možná 2 x sám.. No nemám odvahu ani zkoušet další odvary, ani jiné UM, ani kapky a podobné věci, na všechno reaguje celodenním křikem..
no asi jsem typ, kterému se okolí nebojí říct, co si myslí, také mám v okolí samé kritiky..
bude líp.. ale to už je zoufalý, já jsem fyzický tak vyflusaná, že už narážím do futer a nábytku a ani necítím bolest, dneska jsem koukala, kolik mám po těle modřin, jak se furt někde mlátím.. no a z kolenou už se pomalu nezvednu, hrozná bolest kloubů, no prostě vyřízená, beru vápník a magnezium, snad se to spraví..
jenže naše doktorka nic neporadí, úplně se děsím čtvrtka, jak ji budu vysvětlovat, že jsme přešli na UM a že to bylo k ničemu.. to zas tam odtud s manžou vylezem, apatický ksichty nevěřícný a celý odpoledne nad tím přemýšlet :-)
Jej to jsem nevěděla, myslela jsem, že máte úplně pokoj, no co se dá dělat, hlavně, že se to aspoň o něco zlepšilo.. a už bude jen líp.. nechceš zkusit ještě to antirefluxní mlíčko nebo přidávat Nutriton? třeba mu vadí ty blitinky v krku.. Ale víš jak, radím, co jsem vyzkoušela a bylo to k ničemu.. Mě je to také líto, jak vidím spokojená spící miminka v kočárku a já se peru s mimčem v manduce.. Ale furt je tam spokojenější jak v kočárku, aj usne.. Zítra jsou malému 4 měsíce, koukám, takže příkrmy?

• Citovat
  • Upravit
5210
19.8.13 11:51

@Veru.Kb Ahoj Veru, jsem tu teď delší dobu nebyla ( kvůli komu asi :roll: ) a je tu tolik stran navíc a nestíhám si to ani přečíst.. Jen tak letmo jsem zjistila, že jsi taky nakonec přešla na UM. A jak to máte teď? Já se z té naší potvory zblázním, když už nepláče z kolik, refluxu a já nevím z čeho ještě, tak se teď asi 3 týdny zpět ( po očkování ) naučila pěkně vztekat a vyžaduje max. pozornosti, skoro vubec nespí a když tak je po pár minutách :zed: vzteká se tak, že se prohýbá uplně do mostu a je schopná v tom vzteku vyskočit i z lehátka.. Týýý jo, co to máme za děti :nevim: pořád něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
19.8.13 14:09

@MichelleA3 Ahojky, jej tak to mě moc mrzí, snad se to u vás zas na chvíli spraví. Vyskočí i z lehátka? 8o no teda, tak ty naše miminka jsou holt neklidný, dráždivý.. jak vám jde psychomotorický vývoj? my jsme se nějak zastavili či co, už ani moc hlavičku nezvedá, no prostě se zabýváme hlavně utěšováním a na bříšku zapíchne hlavičku do rukou a žužlá prstíky, žádný zvedání se nekoná.. a jaké jste měli očkování? já vybrala Synflorix a Rotarix.. No já se bojím očkování šíleně, jak to ponese a jak bude plakat. No po UM 2 dny supr, ale pak jsem dala heřmánek na zácpu, no ale po tom měl bolení a 2 dny moc nespal a plakal, no řval jak tygr. Já jsem si všimla, i když na něj nějak sáhnu, třeba ve vaničce na prdku, tak se rozeřve, tak on bude asi vážně dráždivý a žádné koliky. Mrzí mi, že jsem přestala kojit, ale přišlo zlepšení po UM a já měla mléko plné bublin, prý se to dělá ze stresu. No a to jsem mu dávat nechtěla. Ale pořád tomu dávám naději, asi jsem to zkazila tím heřmánkem, já mám na něj alergii, tak malej asi taky. No a mezitím, co okolí zjistilo, že z mého mléka nepláče, tak vymysleli novou supr teorii, že mám poporodní psychozu, nemám malého ráda a proto brečí :mrgreen: :zed: no a pár se nich se mnou přestalo bavit, naštěstí moje nejbližší rodina ví, jak to s malým je a stojí při mě.. jo byla jsem na pohotovosti s bolestmi břicha a naznačovali mi, že to mám od psychiky, až posledního doktora napadlo, že se mi špatně sesedli pánevní kosti po porodu a jak skáču furt na tom míči, tak z toho může bolet celé břicho.. jinak už velká únava a fyzické vyčerpání, jak já tak manža nestíháme ani čurat, no teď jsme tu včera na malého byli 3 a všichni odrovnaní :-) jinak má období, kdy se buď hodně směje, nebo hodně pláče a oboje z ničeho nic.. a dá se rozesmát a zabavit..

• Citovat
  • Upravit
10778
19.8.13 14:25

Holky, založíme klub zoufalých matek :zed: :lol:

@Veru.Kb chápu to zoufalství, ale nic než vydržet se asi holt nedá. Davídek je taky posl. dva dny dost ukňouranej (mírně řečeno) a myslím, že kdyby mi občas někdo viděl do hlavy, tak by mi za chvíli zvonili u dveří zřízenci ze cvokhausu ;). A to si myslím, že zdaleka nepláče tolik jak váš Martínek (ale zas když byl v jeho věku, bylo to to samé). Když pohledáš ve zdejších diskuzích, tak zjistíš, že Espumisan některým dětem zácpu dělá, u nás to bylo taky to samé, museli jsme vysadit. Škoda, protože na prdíky jsem měla pocit, že to pomáhalo. A klouby mě při kojení taky bolely jak prase, ale už je to skoro dobré. My jdem na kontrolu taky ve čtvrtek a pak nejspíš zahájíme ty příkrmy. Doufám ve zlepšení refluxu, takže na to čekám jak na smilování. Už mám koupenou máslovou dýni, ta prej dětem chutná, že je hodně sladká. A zeptám se doktorky na ten Gastrotuss sirup. AR mlíko ani Nutriton fakt zkoušet nechci, ty zácpy byly fakt tragédie. Je blbý, že se nedá vyřešit oboje současně, protože asi mu i ten reflux dává zabrat. Usuzuju tak z toho, že krom toho, že neustále šavlí, tak nejspokojeněnjší je ve vzpřímené poloze a nebo na bříšku. Jenže na bříšku zas blinká, to můžu vyměňovat promočenou plínu pod ním každých 5 minut. Jo, jinak poslední 4 dny má dost vodnatou stolici, takže zas něco :zed: Průjem to nebude, protože kaká jen jednou za dva dny. Tak buď je to z HA mléka, nebo z toho, jak teď vše olizuje, tak možná se mu nějaká bakterie zas přemnožila. Tak možná i proto je zas takovej cíťa teď… No prostě pořád něco.

@MichelleA3 psala jsem to pár dní zpátky, že mi taky začal blbě spát. V noci teda už zase dobré, musím zaklepat, ale přes den asi tak, jak píšeš. Párkrát po 20 minutách. Přitom na něm vidím, jak je unavenej. Ale pořídili jsme hacku (takové závsné lehátko na pružině) a tam spinká o dost líp a dobře usíná. No a pak dobře spí v kočárku za jízdy (nebo aspoň drndání na místě), to vydrží i 2-3 hodiny odpoledne, jenže to zas člověk nic doma neudělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10778
19.8.13 14:34

@Veru.Kb ale psala si, že Martínek byl první tři týdny po porodu zlaté miminko. Davídek taky, pak se začal kroutit u jídla, blinkat a od té doby je to takhle. Proto si myslím, že jsou podráždění z těch neustálých trávicích problémů a až z nich vyrostou, budou zas v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
19.8.13 15:24

@verusak.berusak :mrgreen: jej to bysme mohli založit klub zoufalých zombie matek, já už jako zombie vypadám :-D tak vy jste pořídili hacku? :-) no také nad tím uvažuji a nad šátkem, ale peněz 3 prdele 8o no jedině bych to pak prodala v bazaru, na to naše dítě bych potřebovala oslíčka otřes se :-) a není jistota, že to pomůže :zed: jinak začal nesnášet houpání na míči, dudlíka a bílý šum :zed: asi začnem skákat bungee jumping, třeba ho to uhoupe :-D jo já jsem právě včera četla nějakou disertační práci o tom, že se právě ten řev svádí na koliky, ale že to nejsou, že z 96% bývá důvodem nezralá organizace spánku a bdělostí a z 50 % lehká neuromotorickou nezralost, hyperaktivita, snížená adaptabilita a v poslední řadě trávící obtíže. Že to kroucení neznamená tlačení ani bolest, že si to chybně vysvětlujem. Ale stejně. když se mu uleví po rource, tak to kolika bude ne? Jo a hlavně se v té práci zabývali tím, že za pláč můžou rodiče, rodinná situace, ekonomická atd., no a nervozita rodičů z pláče dítěte, no ale to je jak u blbejch, z celodenního pláče je nervní každý, i tak se obdivuju, že jsem schopná zas vstát a utěšovat, celé dny nosit a ještě ho rozesmívat a bavit.. Veru a jaké jsi měla těhu? Heleť já malovala v 6. měsíci pokojík, byla jsem děsně akční, tak přemýšlím, jestli z toho není taky akční, ale to už fakt přemýšlím nad blbostmi. A co tvůj muž lékař, ten si neví rady? jo právě že jsem tu četla, že Espumisan zabedňuje, ale doufala jsem, že po vysazení třeba po týdnu se to zlepší.. Jo dneska SÁM vykadil mega hovínko, měl ho přes celou prdelku, no jsem nechutná, ale mám děsnou radost :mrgreen: já tady skákala jak pako radostí a Martínek na mě koukal tak jako:mámo tobě hrabe :-D máš pravdu no, zas by se malýmu AR nutrilonem změnilo hovínko, asi by ho to zabednilo.. lepší mu nedělat v bříšku další bordel.. no a i proto mám strach i z těch kapek Gastro.. na všechno nové reaguje extra řevem.. jj první 3 týdny jen spinkal a papal, další 3 týdny jen občas kroutil a po večerech řval a od měsíce a půl to rozšoupl fest.. no jak u nás no, na bříšku je jak fontánka, lítá to z něj, i 2 hodiny po jídle.. a zvedá ti hlavičku v pohodě a vydrží na bříšku? my teď máme období, že zapíchne rovnou hlavičku do pěstičky a cucá prstíky, žádná aktivita.. Veruuuu buď ráda, že máš aspoň chvilinku klid, když spinká v kočárku tak dlouho, doma práce neuteče, co bych aspoň za tohle dala.. a vzpomeň si, jak ti v kočárku vyřvával, vždyť tohle je supr pokrok! :-) držím palce na ty příkrmy! průjem to není, jak píšeš, mohlo mu jen něco v UM nesednout, ty dáváš také HA? už ne ten biocombiotic?

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
19.8.13 15:32

Holky nevíte o někom, kdo používá Nutr. anticolics 1? Mám ho skoro plný 400 g týden otevřený, ještě tak 3 týdny by vydržel.. je mi líto to vyhodit.. daruji..

• Citovat
  • Upravit
5210
19.8.13 16:08

@Veru.Kb Jojo,klidně vzteky vyskočí, udělá dva mosty a byla by venku, ještě, že jí tam můžu připoutat :) máš krásnou fotečku Martínka :kytka: Co se týče Terezky vývoje, tak nevím no…nic moc.. asi jak je tlusťoučká, tak se jí nechce přetáčet… jen hlavičkou pořád kroutí, aby jí něco neuteklo :mrgreen: na bříšku to stále ráda nemá, vydrží tak 5 min.,to je aktivní, kouká po hračkách, otáčí hlavičku ze strany na stranu, ale pak řev a musíme dám zpět na záda, tak nevím no…a přitom na tom bříšku je to tak fajn, to se pěkně vyprdí, je to dobré na zádíčka, ale ona je prostě vzteklina.. :zed: očkování jsme měly hexu a synflorix, další jsem do ní nechtěla cpát, měla jsem šílený strach z nežádoucích účinků a jak to snese… nakonec to šlo, po očkování usla na 4 hoďky, pak hodinu v kuse řvala, nedala se utěšit..pak celý večer byla neklidná a měla zvýšenou 38,3,ale nic jsem jí nedala, čekala jsem jak si s tím sama poradí než hned cpát čípky nebo sirupy… a druhý den to už bylo zase lepší, takže nakonec to šlo. 4.9.jdeme na 2,tak snad to horší nebude :think: Na okolí se vyprdni, důležité, že ty, tvůj manžel a rodina ví jak se věci mají..ono se to zlepší, taky se tím uklidňuju, že se to časem srovná a pláče bude ubývat a pak budeme všichni spokojení :pankac: a ještě tě to břicho bolí? Mě zase chytly kolena a kotníky, jak jí pořád tahám a poskakuju, dnes jsme tancovaly asi 2 min. a pak jsem musela přestat, protože mě zase začly brát kolena, jsem jak duchodce :roll: no jo, těch 6kg se pořádně pronese…taky vždycky zabaví všechny, ale bohužel jsem skoro vždy na to sama, taťka maká v práci nebo na domku, takže s malou blbne tak hoďku a já se dávám do kupy :palec: a to vstávání v noci je nejhorší, jsem protivná, unavená a musím vstávat pořád jen já, sakra…ve čtvrtek se probudila ve 2 a usla až v 5,30,tak taťka jel rovnou do práce a ve 4hod. dělal míchané vejce, fakt blázni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
19.8.13 16:15

@verusak.berusak Také se hlásím do klubu zoufalých matek, bohužel, ale co se dá dělat :nevim: :mrgreen: jo, to mě pobavilo, jsem šla min. týden na procházku v Počernicích a potkala jsem tam maminky s malými cvrčkv kočárku, vypadaly stejně hrozně jak já :mrgreen: :mrgreen: tepláky, vlasy rozsuchané, jen v culíku, bledé, kruhy pod očima, jsem se řehtala, si musely říkat, že jsem sjetá nebo opilá :mrgreen: :mrgreen: a od kolika je to závesné lehátko, malá sice drží hlavičku, ale jak je divoká, tak sebou šije a hlavičkou občas škubne do strany nebo do boku, tak aby si něco neudělala :roll: je to zvíře… to opravdu se doma nic neudělá, dnes jsem po těch pár min.co spala, jen pustila dvě pračky, zametla a nasnídala se, teď jsem konečně obědvala, ale ohřívala jsem to 3× :pocitac: a pak jsem ještě honila v tom slejváku prádlo po zahradě…ještě že zrovna spala, to by tu musela chvíli řvát nebo by si se mnou musela dát spršku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
19.8.13 16:18

@Veru.Kb S tím hovínkem jsi mě pobavila, ale mám to stejně, raduju se z každýho hov.. :palec: teď ještě nekadila a už aby se vykadila, je pak klidnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
19.8.13 17:15

@MichelleA3 http://www.slune-cz.cz/houpadlo-hacka/ tady jsou ty lepší asi nejlevnější, ale nevím, třeba Veru sehnala levnější, já jí tedy taky objednám, snad to pomůže.. páš záda v pr., kolena v pr.,… jej buď ráda, že jsi aspoň zametla a najedla, já ještě nejedla a nějaké domácí práce nepřichází v úvahu, držím ho furt, jak se mini pohnu, tak hned se vzbudí a řev, do postýlky položit neexistuje, tak aspoň jednou rukou tady datluju, hladová, přichcíplá, unavená.. jej to jsi mi pobavila :-D já taky chodím v teplákách neučesaná, heleť já už mám úplně dredy, pochybuju, že to ještě někdy rozčešu :-) jo a k tomu ty tepláky poblitý a na triku blitinky, no kočka prostě :-D a kamarádka se stejně starým, obarvené vlasy, nalakované nehty, stíhá starat se o své tělo, jíst zdravě a cvičit :-) no ty brďo, ta je hodně divoká, to ten náš aspoň takhle neskáče, ten se jen sune a u toho vzteky kope a mlátí ručkami a kroutí se do písmene C, jakoby si i sedne vzteky, taky si vzteky drápe silou v obličeji, dává si pěstí,… a při tom ta tvoje prďolka vypadá na fotce tak klidně :-) a kolik jí vlastně teď je? no s tím vývojem to tedy máte stejné.. doufám, že nám z toho ti prckové vyrostou, vždyť takhle bude šíleně pozadu.. no ale co se dá dělat, u každého dozraje čas v jinou dobu na vývoj.. no tak to já s ním hopsala v manduce jen v kalhotkách na balkoně, skákala jsem tam jakoby chůzi jsem simulovala, ale neoblafla jsem ho, nesežral mi, že jsme venku, no takže od půl 6. dnes do teď nespí, nebo se budí co minutu.. ooo děkuji, no to se zrovna chvilku smál :-) jak je malá tlusťoučká? to náš je pěkný pořízek, má přes 6 kg a kolem 60 cm, ale nevím přesně, dnes si ho změřím.. no to náš taťka se vrací v půl devátý, 2 hodiny ho uspává a jinak je to také na mě.. ale zas o volnu ho má spíš on a já žehlím 3 metrový hromady prádla :-) jo břicho bolí, ale asi to budou fakt ty záda.. vy stavíte nebo předěláváte? a je někdy doma, aby trochu pomohl? Vždyť to samotná ženská v životě nemůže zvládnout, aspoň občas mini pomoc.. nebo někdo z rodiny jiný? a nic jiného než teplotka a řev nebylo? no mám strach.. rotarix tedy nedáte vůbec nebo až později?

• Citovat
  • Upravit
5210
19.8.13 19:57

@Veru.Kb Ty jo, je to hezka houpacka, ale aby se jim v tom líbilo. :think: to by byly dalsi vyhozene penize a ze jich uz bylo :( bohužel musím trošku fungovat, takze jakmile trošku zabere, tak rychle pro koště a rychle uklizet. Mame kočky, tak by tu bylo chlivek a to nejde, kdyz je tu malá. Joo, takový dredy jsem v sobotu rozcesavala, to byl mazec, vytahala jsem snad milión vlasů, jsem si to mohla schovat az budu plesata, abych nemusela za ne platit :mrgreen: tak to se kamoska ma, to můžeme jen závidět. To se taky mlátí, ted si vzteky natrhla ousko :( ach jo.. to jsem ji vyfotila, kdyz spinkala, stihla jsem to :) 30teho budou 4.mes. každý mi říká, ze to je malý sumo, me to az tak nepřijde. Asi proto, ze ji vidím porad. Ježíš o žehlení mi nemluv, dnes jsem prala 2 pračky a nevim kdy budu zehlit :(predelavame, takze prace jak na kostele a ted to všechno zůstalo na něm, tak si s malou musím poradit sama.. taky si ji bere, ale hold nemá tolik času…moje mamka je jeste pracující a přítele bydlí 100km daleko. Jen teplotka a rev. Ten rotarix dávat nebudu, stačí ty 2 :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
19.8.13 20:38

Ahoj holky když dovolíte přidám se do diskuze, mám ted téměř 5měsíčního chlapečka Davídka a je to také uřvánek, pořád a všude :roll: také je na UM a hodně blinká, zahuštujeme nutritonem, ale nepomáhá, od té doby co se naučil na bříško a už skoro na kolínka mám všude vše poblinkané :nevim: @MichelleA3 náš malý byl po očkování šílený, vztekal se asi týden, propínal se do mostu a vylezal z lehátka, to spaní máme stejné přes den, tři hodiny řve a pak usne na 10min :( pláče i u mě :roll: @verusak.berusak píšeš že chceš zkusit gastrotuss sirup myslím že ti ušetřím peníze je absolutně k ničemu, sotva sem mu ho dala normálně se poblinkal a žádné zlepšení, ale zas každé dítko je jiné no :think: nás tedy koliky po tom čtvrtém přešli, ale řvaní nám nějak zůstalo :lol: přeju pevné nervíčky z těch uřvánků :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
19.8.13 21:44

@Anninka2 On ti ublinkava i po zahusteni? My také zahustujeme nebo davam nutrilon AR a vůbec neublinkava, takže oblečení davam 1×denne čisté :) kaka temer kazdy den 1-2×…ted mi tu 2 hodky rvala jak pavian a konecne usla, ufff. To jsou akce, zpocena jsem az na zadku :) to mate šikovné dítko, me se nechce vůbec přetáčet, spis to vypadá, ze bude gymnastka, mosty, nohy az k obličeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí