Pláče a pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
peli
16.8.13 21:54

@Veru.Kb a ty jsi na um proč? Mě přijde že ani už nepoznal, jestli má hlad nebo co… já jsem dneska vyřízena. To mě fajn, že se to u vás zlepšilo. To vám přeji. :-)

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
16.8.13 22:06

@peli 3 hodiny pláče u nás byla jen zahřívačka, plakal vždy celý den s pauzami, teď pláče tak hodinu až 3 hodiny, dneska tedy už kolem 4 h, nevím proč.. :zed: pokud má holčička neutišitelný pláč a viditelně je jinak v pořádku, jen se kroutí, má koliky, ale pokud máš strach, raději pro jistotu jděte k dr., ale budou to ty koliky.. my jsme na UM, protože jak hodně plakal, míň se mi tvořilo mlíčko, pořád se odtrhával a řval a nakonec jsem si všimla, že tam mám šíleně bublinek, tak jsem mu radši začala dávat UM..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
16.8.13 22:14

@Ivča78 Tak jsem to opět zakřikla, teď večer od půl osmé řev hysterák, už nevíme, co s ním, střídáme se u něj, rourka, nahřívání, papání, zavinování, dudlík, odříhnout, přebalit, houpat, atd. atd., a je to v pr**** zase :zed: Dala jsem mu dnes do heřmánkového čajíčku UM, aby se vykakal, prý je to dobré na zácpu, může mít bolení z toho? Já jsem alergická na bylinky, tak třeba to má po mě, už jsem úplně hotová a nešťastná, fakt, jestli UM nezabere a já přestala kojit zbytečně, tak už nevím :-( :-( :-(
no příbuzní si melou svou, nejde s nimi mluvit a brácha už takhle přebíhá mezi mnou a slečnou a neví chudák, jak to řešit, nechci ho nijak víc zatěžovat, zažili jsme si v dětství dost, tak ať je radši co nejvíc v klidu..
teda Adámek je tedy „jedlík“ :-) Nelinka je naše holka, my jsme všichni takoví jedlíci a malý taky dokáže pěkně zařvat, když není „hehe“ včas :-) nejlépe o 10 minut dřív :-) no jsem zvědavá na ty příkrmy, on dělá u jídla taky děsný kraviny, mám co dělat ho udržet.. zlatý časy, kdy u toho spokojeně usínal..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
16.8.13 22:18

@emiky Ahojky, no my už pupík vylezlý nemáme, ale místo toho máme hydrokélu, dr. nám tenkrát říkala, že se to nesmí přelepovat, že by se to vrazilo zase jinam, tak jsme to dál neřešili, ale tohle, co píšeš, je zajímavý, no nenapadlo mi to dál řešit.. Jak zaktivovala dráhu střev? Já myslela, že tam je hlavní problém, než se střívka osídlí bacilky, ne že se má něco zaktivovat, no už jsem z toho celá poblblá. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
15415
16.8.13 22:24

@Veru.Kb Veru, to mě mrzí, že měl malý zase bolení, klidně to může být tím čajem, zkus ho vysadit, přece jenom je to něco nového a je to ještě mrňousek, může na to tak klidně reagovat. Zítra bude zase určitě líp. Nejhorší je, když je to bolení chytne takhle večer, prcek unavený a rodiče taky, nervozita graduje, únava se stupňuje, je to děs. Když ho máš u sebe v posteli, tak se neuklidní? Já jsem tak často s malou spala, když byla neklidná a držela jí dudlík a za ručičku :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
17.8.13 09:50
@Veru.Kb píše:
@emiky Ahojky, no my už pupík vylezlý nemáme, ale místo toho máme hydrokélu, dr. nám tenkrát říkala, že se to nesmí přelepovat, že by se to vrazilo zase jinam, tak jsme to dál neřešili, ale tohle, co píšeš, je zajímavý, no nenapadlo mi to dál řešit.. Jak zaktivovala dráhu střev? Já myslela, že tam je hlavní problém, než se střívka osídlí bacilky, ne že se má něco zaktivovat, no už jsem z toho celá poblblá. Děkuji za rady.

U některých malých dětí prostě střívka nefungují ještě správně a potřebují pomoct (správně pak už fungují když se začnou děti více hýbat a přetáčet, aspoň myslím, že mi to tak říkala :think: ). To íčko na bříšku je vlastně pomoc pro střívka, pomáhá jim lépe pracovat. Paní fyzioterapeutka říkala, že to hlavně v nemocnici lepí u nedonošených dětí a u chlapečků (častěji na to trpí než holčičky)), že jim to pomáhá lépe trávit a nemají pak takové bolesti a křeče bříška. Nám to opravdu moc pomohlo. Když nám totiž nechala jen na zkoušku to X (to bylo jen kvůli zašroubování zpět pupíčka), tak plakal, ale jakmile jsme měli to I, tak byl klidný, krásně spal a žádný pláč. A výsledek byl znát hned druhý den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
17.8.13 10:31

@Ivča78 bohužel nepomáhá :-( i ho v mý posteli houpu, přitisknu si ho k srdíčku, držím ručičky, hladím, no zatím je to stejné, moc nespal a teď od 3 h pořád pláč a tlačí a kroutí se :-( vysadím čajíček a uvidíme..
co ta vaše sportovkyně, jak jí jde lezení? nějaké pokroky? :-)

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
17.8.13 10:33

@emiky no to tedy čučim, to by mě v životě nenapadlo, že správné přelepení bříška takhle pomůže.. no on nedonošený je, ale v nemocnici nám nic nelepili a navíc, každý dr. mi říká, že není možné, aby nedonošený a ještě kluk víc trpěl na bolesti bříška než donošené děti, no mě to i přijde logický, že nedonošení víc trpí, vždyť to maj vše ještě nedozrálé.. a teď už tedy máte úplně klid a pupíček je zalezlý?

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
17.8.13 15:23

Holky, co děláte se zácpou? Máte nějaké nápady krom masírování bříška a konečníku, rourky nebo heřmánkového čaje?

• Citovat
  • Upravit
15415
17.8.13 16:55

@Veru.Kb Veru, netuším. Kdyby byl starší, dává se na to švestková šťávička, ale nevím, jestli by to takhle malému mimču neudělalo v bříšku spíš guláš, já bych to svému mimču nedala. Sportovkyně se plazí po bytě a péruje na kolínkách a vzteká se, že jí nejde lezení a plácne sebou vždy zpět na břicho :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
17.8.13 20:36

@Veru.Kb Ahoj, nečetla sem celou diskuzi, ale taky sem si doma užila. Zkus kouknout do krku, jestli se mu tam nevrací mlíčko, to uvidíš že to klokotá. My taky blinkaly, vrcelo se jí mlíčko i jen do krku. Z toho ji bolel a pálel jícen a křičela a křičela celý dny. Bylo to děsný. Měly se na to sirup Gasrottus. Ale pomáhal jen malinko. Trvalo to celých 8m.

Možná i z toho zvracení ho ten jícen může bolet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
18.8.13 20:49

@Ivča78 Tak na dnešek a včerejšek zas moc nespal, ani během dne, furt bečí, tlačí, kroutí se, u UM dělá kraviny a řve, cucne, odtrhne, řve, takže zoufalství. Kojit jsem přestala zřejmě zbytečně. :zed: :zed: :zed: :,(

• Citovat
  • Upravit
2133
18.8.13 21:28

@Veru.Kb :hug: vydrž, jednou to přejde, snad dřív než u nás. Vím jak ti je. Byla sem vyfluslá, vynervená, hladová, unavená a pak i naštvaná a kolikrát sem seděla a brečela a brečela. Doma pořád sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
18.8.13 21:48

@Veru.Kb Veru, to mě teda mrzí, to je zvláštní, že pár dní to zabralo a teď najednou zase takové bolení, ach jo, drž se :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10760
18.8.13 22:18

@Veru.Kb ach jo :? Chtěla jsem napsat, že to může být tím heřmánkem, prý hodně dětí alergizuje, ale jestli furt tlačí a nekaká, tak asi zácpa. S tím jsem si tedy užili svoje, takže soucítím. Jak ti psala Ivča, tak větším dětem se dává ta švestková šťáva (nám říkala doktorka, že už jí můžeme dát po lžičkách cca ve 3,5 měsících, ale my pak přešli na UM a tím se to vyřešilo). Taky jsem četla, že vývar z ovesných vloček a do toho rozdělat UM, ale nevím poměr a taky jsme nezkoušeli, neměla jsem odvahu. Jinak asi už vše děláš, takže vydržet :? A pak jedině změna UM, ale na to je určitě brzy. Kamarádka, co dávala Nutrilon (Anticolics), říkala, že zácpa trvala cca prvních 14 dnů a pak už si na to přivykl a dobrý. Jinak teda mě fakt mrzí, co si musíš vyslechnout od okolí. Mně teda nikdo nic neříká, ale asi si taky občas myslí svoje :lol:… Nezlobím se za to, protože fakt, kdo nezažil… :nevim:. Nic si z toho nedělej, Martínek z toho vyroste, začnete si ho užívat a nikdo už ti o nějaké laktační psychóze nic říkat nebude. Bude líp, fakt :!

U nás to docela jde. Pořád teda dost ublinkává (prakticky nepřetržitě), furt to v něm klokotá a občas hodí pěknou šavli :?. Ale kolika pořád hodně lepší. I když myslím, že ho to pořád zlobí, protože u krmení a po krmení je pořád dost neklidný, pořád se kroutí, ošívá, ale už u toho nebrečí. Ale takovej podrážděnej a neklidnej ve srovnání s jinýma dětma pořád je, to jo. Mně už to ani nepřijde, ale dneska jsme byli na návštěvě u kamarádů, co mají dvě osmiměsíční holčičky a fakt, nebe a dudy :?… Tak mi to taky bylo docela líto, že Davídek je pořád takový nespokojený a já mu nedokážu nijak pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí